>> >> 4 årsredovisning för finansiell planering

4 årsredovisning för finansiell planering

Anonim

Med bara några veckor före årsskiftet är det nu dags att granska skatte- och andra finansiella dokument för att undvika slutet av decemberhoppet, säger ekonomiska planerare.

31 december är den sista dagen för att utnyttja möjligheterna att sänka skattepliktig inkomst under det aktuella året för det mesta, och vänta tills sista minuten att vidta åtgärder kan innebära att en tidsfrist saknas. Finansiella planerare säger att deras telefoner börjar ringa sent på året med dessa frågor.

Timothy M. Steffen, chef för finansiell planering för Belfast i Milwaukee, säger att det inte fanns många lagstiftningsförändringar år 2016 från en skattesynpunkt.

"Men bli inte lackadaisical till följd av det. Bara för att reglerna inte har ändrats betyder inte att din situation inte har förändrats, " säger han. "Det kan finnas viss planering du behöver göra på grund av saker du har gjort."

Större livsförändringar som äktenskap, skilsmässa, födelse eller dödsfall i familjen förändrar nästan alltid hushållets ekonomiska bild. För personer som kan tänka sig att gå i pension, bör de ta reda på hur den övergången påverkar deras ekonomiska planering.

Finansiella planerare erbjöd dessa tips för att hjälpa människor att få dessa strategier på plats.

Hur man bygger en aktieportfölj

Dessa sju tips är en guide till nybörjare investerare försöker bygga en bra aktieportfölj själva.

Kira Brecht 6 maj 2016

Öka 401 (k) bidrag. Joe Heider, grundare av Cirrus Wealth Management i Cleveland, säger att många av de årsskiftesfrågor han får från kunderna omger ytterligare skatteplanering. Ett sätt är att fullt ut maximera 401 (k) bidrag.

"De flesta människor maximerar inte bidrag. Du kan utveckla en plan för att skapa en betydande mängd mer som hjälper till att minska skatterna", säger han. "Även om du bara kan öka det lite, kan det göra en stor skillnad."

Uppskjutningsgränser är 18 000 dollar, med vem som helst över 50 år kan de lägga in en extra $ 6 000.

Steffen säger att folk har till och med 31 december för att göra pensionsavgifter till dessa typer av planer, men med individuella pensionsräkningar har personerna fram till den 15 april att få den att ansöka för 2016.

Om det inte är möjligt att finansiera en avgiftsbestämd plan i år, säger Heider och Steffen att folk måste skapa åtminstone planen i år vilket ger dem möjlighet att finansiera efter årets första år.

Ann Swarts, verkställande direktör vid bokföringsbyrån CBIZ i Kansas City, Missouri, säger att ett annat skydd är ett hälsokonto. För personer som har hög avdragsgilla medicinska planer tillåter de att sätta pengar i skatt uppskjuten för att betala för sjukvårdskostnader senare.

"Vissa arbetsgivare gör det genom din arbetsgivarens avstående, men du behöver inte ha inkomst för att få det, " säger hon.

Många poster kan betraktas som välgörande avdrag, från begagnade varor till kontanter och lager, säger Heider. Det finns begränsningar för hur mycket du ger och vem du ger den till, säger Steffen.

Människor kan kompensera 50 procent av sin inkomst om de ger pengar till offentliga enheter som kyrkor, universitet eller registrerade välgörenhetsorganisationer, säger han, medan människor kan kompensera 30 procent av sin inkomst med gåvor av aktier eller uppskattade tillgångar. Steffen säger att de kompenserade siffrorna är totalt, inte kumulativa, så det är antingen en minskning på 50 procent eller 30 procent, säger han.

Swarts säger att givare som använder uppskattade aktier kan få "mer bang för din buck, eftersom (Internal Revenue Service) tar inte hänsyn till kapitalvinster, och du får rättvis marknadsvärde för avdrag."

Hon noterar också IRS gjort permanenta människors förmåga att donera upp till $ 100.000 från sina individuella pensionskonton. Detta kan hjälpa människor över 70, 5 år som är föremål för erforderliga minsta utdelningar från IRA.

"I stället för att ta RMD kan det gå direkt till en välgörenhet och det hjälper till att sänka justerad bruttoinkomst. På så sätt kan du använda mer av dina specificerade avdrag och det är bättre om du hanterar AMT (alternativ minimiskatt)", säger hon.

November till april är de bästa 6 månaderna på lager

Denna tid på året är när Wall Street går i hög växel.

Kira Brecht 1 november 2016

Skattereduktion, andra donationer . Människor som förlorade pengar från sina placeringsportföljer kan kompensera 100 procent av sina vinster och överföra upp till $ 3 000 till nästa år, säger Heider och Swarts.

Gåvor i 529 utbildningsplaner tillåter människor att ta statliga skatteavdrag, säger Swarts och både Swarts och Steffen säger att folk kan använda gåvan skattebefrielse för att överföra rikedom. Den gränsen är 14 000 dollar.

Familjeföretagare som kanske vill göra affärsräntaöverföringar till andra familjemedlemmar kanske vill göra det i år, säger Steffen. Det har skett en del diskussioner nyligen i finansdepartementet om att sluta rabatter för marknadsförbarhet och bristande kontroll. Dessa tillåter företagare att överföra tillgångar med ett visst dollarvärde, men behandla det med rabatt för skattemässiga ändamål.

"Dessa rabatter kommer sannolikt att gå iväg nästa år. Så vad vi säger till människor är om du är företagsägare och tänker överföra någon av den verksamheten till någon annan, kanske du vill göra det snarare än senare att dra nytta av av några strategier där ute, säger han.

Granska dokument . Bortsett från skatteplaneringsstrategier bör folk ta den här tiden för att granska andra viktiga dokument i sitt liv, säger planerna. Det inkluderar att titta på vem som är utsedda som mottagare i testamente, trusts och andra egendomshandlingar. Det är också dags att granska eventuella försäkringsbehov.

Steffen säger oavsett vad folk gör vid denna tid, vidta åtgärder med sikte mot framtiden.


7 lager att köpa för fjärde kvartalet

7 lager att köpa för fjärde kvartalet