>> >> 4 sätt att höja en filantropisk kid

4 sätt att höja en filantropisk kid

Anonim

En tjej räknar mynt från en spargris i ett vardagsrum. (Getty Images)

När föräldrar undervisar lektioner till sina barn är det en bra tid att införliva tanken om välgörande att ge.

Många barn är naturligt medkännande och det finns sätt som föräldrar kan styra de genomtänkta impulserna. Experter inom den filantropiska sektorn säger att föräldrar kan börja på en mycket tidig ålder för att uppmuntra en välgörande tankegång hos barn, även innan barnen förstår konceptet fullt ut.

Jacob Harold, VD och koncernchef på GuideStar, som samlar och presenterar information om amerikanska ideella företag, säger att hans 14 månader gamla son börjar visa tecken på generositet som han och hans fru försöker uppmuntra.

"Under de senaste veckorna tar han lite av den mat som min fru och jag ger honom, och han försöker ge något av det tillbaka till oss. Vi försöker alltid att acceptera och fira den generositet som han börjar visa, Säger Harold.

När barn växer finns det sätt att uppmuntra att ge, och experter erbjuder åldersanpassade tips om hur föräldrar kan höja ett filantropiskt barn.

Kommunikation. Att prata om vad barn får se i sitt dagliga liv är ett bra sätt att lära dem hur man kopplar sina världsliga och välgörande handlingar.

Peter Borish, chefsstrateg med Quad Group och den som är medlem i Robin Hood Foundation, som arbetar med familjer i New Yorks fattigaste stadsdelar, säger när familjer frivilligt, särskilt när det finns interaktion mellan volontärer och de som serveras, är det viktigt att prata om erfarenheten .

"Säg om du serverar i soppkök, du kan underlätta en diskussion. Fråga, " vad såg du och lärde dig? " Man bör inte vara generad eller obekväm i en situation med människor som skiljer sig från dig eller som har mindre lyckliga omständigheter. Om du inte pratar om något blir det så småningom otvättligt, säger Borish.

Harold säger att vissa föräldrar bara kan peka ut problem som behöver lösas, såsom hemlöshet, men filantropi ser också på det goda folket har gjort för att gynna andra. Han säger att besöka konst eller vetenskapsmuseer är ett bra sätt att prata om de människor som byggt dem och behovet av den typen av filantropi.

"Det är chanser att utbilda i allmänhet, men också för att hjälpa barnen att förstå att det finns problem och möjligheter, och det krävs mänskliga åtgärder och mänskliga resurser för att hantera dessa problem och fånga dessa möjligheter", säger han.

Tid, skattkammare, talang. Stacey Rago, verkställande direktör för Chicago Charity Challenge, som lagar företag med välgörenhetsorganisationer för att hjälpa anställda ger, säger att filantropi finns i tre former - donerar tid genom volontärarbete, donerar pengar eller donerar färdigheter - och de har alla värde.

"När du är 5, vad har du att erbjuda? Du erbjuder din tid. Och tro mig, pensionärer (på vårdhem) tycker att barnen är det bästa någonsin. Nu när mina barn är tonåringar.

vi har pratat om talangstycket. Mina barn sjunger carols på sjukhuset, "säger Rago.

Lisa Petersen, frivillig chef på Horizons for Youth, en Chicago-baserad socialtjänsteman, säger att även barngardister kan frivilligt lägga tid, vilket visar att deras tid är värdefull som en resurs. Åldersrelaterade aktiviteter hjälper barn att knyta vad de gör med orsaken.

Rago säger när det gäller volontärarbete är det viktigt att göra det repetitivt så lektionerna sjunker in.

Föräldrar kan också prata om när det är lämpligt att donera tid, skatt eller talang, eftersom inte alla åtgärder är önskvärda samtidigt. Rago säger att ibland är volontärer hjälp, medan andra ideella organisationer kan spendera pengarna mer effektivt.

Gör det roligt . Att ta med vänner kan också göra volontärarbete roligt, säger Petersen. På detta sätt känner barn inte att de är för sig själva, och äldre barn känner inte för att de fastnar med föräldrarna.

"Om de gör det med en vän, knyter de och bygger det förhållandet. Det verkar roligare än det skulle vara i sig själv", säger hon.

Föräldrar kan uppmuntra barn att undersöka ämnen, inklusive vilka organisationer som gör bra jobb, hur man hittar dem och hur man bestämmer om organisationen är bra, säger Harold.

"Att göra världen bättre är ofta kul. Och det kan också vara väldigt intressant, " säger han. "Vi kan fånga inte bara medkänsla, utan också fånga nyfikenhet."

Harold säger att webbplatser som Volunteermatch.org är till hjälp för personer som söker volontärmöjligheter eftersom ideella organisationer postar vad de behöver. Webbplatsen har ett filter för barns aktiviteter, tillsammans med andra filter.

Låt dem välja . När barn har haft några erfarenheter frivilligt, kanske de vill välja sina egna orsaker, säger Borish.

Att välja egna välgörenhetsorganisationer är inte till skillnad från hur föräldrar låter barn välja sina egna hobbyer.

"Det liknar att när du är ung, frågar ditt barn, gillar du basket, gillar du baseball eller skridskoåkning. Du är typ av likgiltig för det, så länge som de gör något som de gillar, du är glad, säger han.

Föräldrar som ger kvoter kan starta tre pengar krukor märkta spendera, spara, donera, och i början kan föräldrar styra hur man delar upp resurser. Men när barnet åldras säger Harold att han eller hon bestämmer hur mycket man ska lägga in och var man ska spendera ger barnet lite kontroll.

"Det finns en bemärkelse för byrå, så det är inte på dem. Föräldrar borde föreslå och ge ramar, men räkna ut sätt att få barnet att välja den känslan av val", säger han.