>> >> 4 sätt att skydda familjefinansieringen

4 sätt att skydda familjefinansieringen

Anonim

Höst promenad (Sebastian Condrea / Getty Stock Images)

Att ge barnbarn allt är en rätt till passage för föräldrar, en uppmaning som aldrig får gå iväg. Från den nya leksaken till den snygga bilen är det som något som finansiell rådgivare Celia Brugge ofta ser på att duscha barn och barnbarn med gåvor.

För en uppsättning kunder, de som har blivit farföräldrar, är det oklart om de kommer att ha tillräckligt sparat för pensionering. Och ändå, med de små barnbarnen runt, fortsätter kunderna att spendera på dem.

"Du kan ha väldigt smarta, motiverade kunder som vet exakt vad de behöver göra", säger Brugge. Men när barnen blir en del av ekvationen, "hörs något av det intellektet ut genom fönstret."

Naturligtvis är farföräldrars situation inte unik. Enligt de senaste uppgifterna som analyseras av USA: s Department of Agriculture, kommer föräldrarna att spendera 245 000 dollar på sina barn vid tiden junior 18. Men raka dollar och cent är inte det enda sättet som växer med hjälp av resurser. De är inte heller de enda familjemedlemmarna som skar i sin ekonomiska styrka.

Familjer har ett sätt att blanda och matcha ekonomi, vilket gör att alla skadar när man gör ett misstag.

Varför den genomsnittliga familjen har bara $ 5.000 för pensionering

Amerika ligger på gränsen till pensionskrisen.

Brian O'Connell 7 november 2016

Vet hur mycket du använder kreditkortet. Det är inte ovanligt att dela ett kreditkort med en make eller partner. Enligt CreditCards.com gör 48 procent av kreditkortsanvändarna det. Men det är ovanligt att titta på vad maka eller partner spenderar på kortet, med endast 20 procent som visar vilka andra auktoriserade användare som spenderas på kontot. Detta lämnar många omedvetna om familjens totala utgifterna.

Även om det är mer ovanligt att låta ett barn få tillgång till ett kort - endast 5 procent av att ge barn med ett kort kopplat till föräldrarnas konto - kan effekten vara dramatisk om barnet överskrids. Brugge, en rådgivare vid Dogwood Financial Planning i Memphis, Tennessee, säger att hon bara tillåter sina barn att använda ett betalkort medan de var unga, eftersom det är lättare att kontrollera hur mycket de spenderar på det sättet.

Men det är också viktigt att ställa in parametrar kring användningen av kortet, vare sig det är betalkort eller kredit. "Om ett barn är van att få nästan vad som helst som de vill, kommer det att bli lite behov av att vara försiktig och bevara", säger Leonard Wright, en medlem av American Institute of CPA: s konsumentekonomi, förespråkar grupp.

Om du väljer ett gemensamt kreditkort är det bästa alternativet för familjen, se till att varningar och varningar är inställda för att meddela dig när du ska betala för kortet, och om höga utgifter sker utan din vetskap.

"Det är lätt att skada ekonomisk säkerhet på grund av normala krav på familjen med goda avsikter", säger Wright.

Att ha en budget på plats är en bra början för att säkerställa att barnens krav är uppfyllda. Det skyddar också föräldrarnas besparingar. Baserat på budgeten, avsätta det belopp som finns tillgängligt för pensionssparande. Dra automatiskt av det beloppet från lönecheck till pensionskonto.

Detta håller pensionsplanen säker från dessa oväntade situationer.

Hur man hanterar familjefinanserna medan man tar hand om en äldre förälder

Att ta hand om en förälder kan dränera ditt eget pensionskonto, om du inte är försiktig.

Ryan Derousseau 5 augusti 2016

Ställ åt sidan för att undvika överskridande. Det är inte ovanligt i en familj att en medlem tar rollen att övervaka ekonomin. Det betyder inte att den andra makan eller partnern borde förbli i mörkret om den ekonomiska situationen i hemmet. Ju mer båda parter vet den finansiella berättelsen, desto mindre sannolikt kommer man att överskrida.

För att säkerställa att båda familjemedlemmarna är kunniga om den finansiella situationen i hemmet, föreslår Brugge att de två partnerna sitter ner en gång i månaden för att diskutera familjens balansräkning. Det finansiella datumet sätter upp 15-20 minuter varje månad för att diskutera vad som pressar när det gäller finanserna. Tidigt i relationen kan det diskutera budgetering. Då som en åldrar kan prioriteringarna ändras till att köpa ett hem eller pensioneringsplanering. Men båda parter borde vara en del av dessa diskussioner för att se till att de är kvar på samma sida.

"Även om de bara är involverade eftersom den andra personen tycker att det är viktigt, gör ansträngningen, säger Brugge.

Äldste vård kan dra ner ett barn. Med barnboomerens åldersgrupp som slår till pension har fler amerikaner funnit sig om en äldre förälder. Nästan en i fyra säger att de har en förälder över 65 som behöver vård och 79 procent av dem som är över 65 som behöver hjälp att få det från en familjemedlem, enligt Pew Research.

"Att hantera långvarig vård kan sänka ekonomin i kort ordning", säger Brugge. Det kan också leda till familjefinans i förväxling om det faller på barnet att betala för allt.

Men i stället för att ta på sig själva, rekommenderar Brugge barnen till en äldre förälder att söka strategisk rådgivning. Hon ordnar för dem att träffas med ett antal experter, inklusive en vårdgivare eller en äldre advokat, beroende på personens behov. De kan hitta resurser som föräldern kan använda för att säkerställa säkerheten, utan att allt faller på barnet.


8 sätt att få barn intresserade av att spara pengar

8 sätt att få barn intresserade av att spara pengar