>> >> 4 sätt vilseledande språkkostnader konsumenterna

4 sätt vilseledande språkkostnader konsumenterna

Anonim

Kundsignering av pappersarbete med bankchef (Getty Images)

Under de senaste veckorna har flera företag böts för bedräglig reklam.

Några dagar efter 2017 beställde federala tillsynsmyndigheter TransUnion och Equifax, båda kreditrapporteringsorganen, att betala böter på totalt cirka 23 miljoner dollar för vilseledande annonser. Kort före detta slutade Moneytree Inc., en Seattle-baserad payday långiver, 2016 genom att gå med på att betala $ 505, 000 för att avgöra avgifter från Consumer Financial Protection Bureau som hävdar att kunderna lurades av bedrägliga online-reklam och insamlingspraxis. Och i början av december bötes tre omvända bolåneföretag totalt 790 000 dollar för vilseledande reklam som hävdade att konsumenterna inte kunde förlora sina hem om de använde sina produkter.

Ofta förstår konsumenterna vad de köper tack vare det svåra språket i allt från reklam- och marknadsföringsmaterial till orden som kommer ut ur munnen av proffs. Detta klämmer knappt på ytan när det gäller hur du kan hitta dig själv ekonomiskt, men om du är snäll över att spendera pengar på någon finansiell produkt eller tjänst, är det några fraser du vill vara försiktig med.

"Inga avgifter." Tänk på sista gången du flög (bagageavgifter), checkas in på ett hotell (resort eller rumsavgift) eller köpte en konsertbiljett (serviceavgifter). Avgifterna är överallt.

Åtminstone i dessa fall är avgifterna förmodligen under hundra dollar. Brannon Lambert, en finansiell rådgivare i Raleigh, North Carolina, säger att många finansiella rådgivare är cagey när konsumenterna frågar om avgifter som åtföljer livränta eller finansiella produkter som säljs av försäkringsbolag som låter dig lägga pengar till sidan som senare kommer att skapa en inkomstström för dig.

"Livräntor har inga avgifter - det är en bra tanke, men jag har ännu inte förstått hur någon vuxen kan tro ett försäkringsbolag ska ta sina pengar, ge en massa löften och garantier, ta risker och öka sina pengar, men kommer inte att ladda dem en sak, säger Lambert.

Ska du reparera eller byta ut det? När ska man köpa nya artiklar och apparater

Tänk på kostnad, ålder och skick innan du reparerar eller byter ut dessa nyckelartiklar.

Susan Johnston Taylor 16 november 2016

Det betyder inte att du inte får en livränta, om det verkar som en bra idé för dig. Men du borde inte ledas, säger Lambert till att tänka en livränta inte har någon avgift. Kanske har det ingen årsavgift, men någonstans, hävdar Lambert, det är en avgift.

"Alla livräntor har åtminstone den grundläggande M & E-avgiften [dödlighet och kostnad], som oftast går minst 65 procent till 1 procent årligen, säger han. "Och ju fler klockor och visslar du lägger till livränta, desto mer avgifter läggs till i kontraktet. Det är inte ovanligt att interna kostnader överstiger 2 eller 3 procent per år."

Lambert vill inte att människor ska få fel idé. "Jag tycker att livräntor kan vara ett viktigt verktyg för kunder, " säger han, "men hur de säljs ibland är nästan kriminella."

Guy Penn, en fiduciary investment advisor i St. Louis, satt nyligen med en familj som ville att han skulle sortera igenom myriad konton.

"När jag presenterade mig med en livränta som de hade köpt några år tillbaka, kommenterade de hur avgiften hade avstått från kontraktet. Efter några minuter att gräva var det klart att detta företag hade en särskild årlig avgift på 30 USD, som mäklaren gett upphävd, "säger Penn.

Men, Penn lägger till, "Dödligheten och expenseavgiften, ryttarna och de underliggande fondavgifterna förblev allt intakta, vilket motsvarade nästan 3 procent av kontosaldot. Detta var förutom överlämningsavgiften, vilket innebar att de i huvudsak var låst i detta kontrakt för tiden De hade ingen aning om avgifterna var vad de gjorde. Allt de kom ihåg var hur stor de kände efter att försäljaren hade avstått från avgiften. "

Vad kostar mer - och mindre - år 2017

Om du planerar att resa, äta ute eller se en läkare år 2017, förbered dig att betala mer.

Susan Johnston Taylor 5 januari 2017

"Inga provisioner". Se upp för språk som gör sådana påståenden. Lambert säger att några finansiella rådgivare kommer att berätta för konsumenterna att de inte får en provision för att sälja dem en livränta. de får betalt en provision av försäkringsbolaget som utfärdar livränta.

"Medan tekniskt korrekt ... vad rådgivaren inte berättar för kunden är att de kommer att betala för kommissionen i form av antingen höga interna utgifter under de närmaste åren eller att de betalar för kommissionen i form av överlämningsavgifter om de skulle överlämna kontraktet tidigt. "

"Jag ville egentligen bara betala för mina böcker och lämna, men de sa att det skulle ta mindre än två minuter att fylla i formuläret som skulle göra det möjligt för mig att få en gratis magasin av min hämtning. Ljuded harmlöst nog, säger Sturycz.

Höger. Tja, Sturycz fick några exemplar av sin tidskrift, men han började också få andra slumpmässiga tidningar, och han fortsatte att få olika kopior av olika titlar genom åren. Han tyckte att det var udda, men att han var en upptagen advokat, gav han inte mycket mer tankar. Publikationerna fortsatte att komma, men de verkade sporadiska och slumpmässiga, och det var inte som om han fakturerades för dem.

Eller så tänkte han. För ungefär en månad sedan märkte han ett nondescript vykort som blandade sig med hans andra skräppost och på kortet var uttrycket "förnya din prenumeration automatiskt".

Lång historia gjorde kortare, Sturycz och hans fru gjorde vad alla konsumenter behöver komma ihåg att göra varje gång, och speciellt när de gör något seriöst ekonomiskt engagemang för en produkt eller tjänst: fråga allt. Sturyczs upptäckte i slutändan att de en gång i kvartalet skulle debiteras 20 dollar. Det var en oskyldig nog ser avgift som de inte hade märkt det.

"När jag räknade upp summan visar det mig att jag betalade bara blyg på $ 400 för det jag fick leda till var en gratis försök som blev en automatisk förnyelse, för att inte tala om pappersavfall, skam. När jag tänker på hur många människor var duped precis som jag var, det gör mig lite sjuk, säger Sturycz.


25 sätt att fixa dina pengar snabbt

25 sätt att fixa dina pengar snabbt