>> >> 4 steg för att vara en bättre presenterare

4 steg för att vara en bättre presenterare

Anonim

Visuella hjälpmedel hjälper till att förmedla viktig information till din publik.iStockphoto

Offentliga talar är ovanpå rädsla för många människor. Det är vanligt för proffs att drabbas av scenskräck eller oroa sig för att de inte har en present för att göra presentationer.

Om du känner dig skrämmad i ett litet personmöte eller gör en stor försäljningsnivå för dina kunder, finns det specifika steg du kan ta för att få förtroende och vara en effektivare kommunikatör. Börja med dessa fyra:

Fokusera på meddelandet .

Det första steget i att förbereda ditt tal är att bestämma det mål, syfte och idéer du vill förmedla i din presentation. Försöker du motivera, träna eller införa företagsvärden? Ge du en presentation för att diskutera ett problem?

Steg-för-steg-guide till karriärsucces

 • Hur man skriver en omslagstavla
 • Hur man markerar arbetsförmåga på ett CV
 • Hur man anslår en arbetsintervju
 • Hur man svarar på de bästa intervjufrågor
 • Jobbintervju misstag att undvika
 • Hur man förhandlar din lön och framgång
 • Hur man ber om ett frånvaro
 • Vad du ska ha på jobbet
 • Hur man ringer in i sjuk
 • Hur slutar du ditt jobb

Ofta saknar du ett tydligt budskap - och bakomliggande syfte - är anledningen till att presentationerna blir korta. När du väl har förtydligat ditt huvudmeddelande och önskad reaktion eller resultat för publiken blir det lättare att se till att allt i din presentation talar om det temat. De viktigaste punkterna ska vara enkla för dina lyssnare att identifiera. Undvik att slå runt busken; tala professionellt men tydligt och direkt.

Att fokusera på att dela ett viktigt budskap kan hjälpa dig att ta på sig trycket. Tänk på vad du vill att andra ska komma undan när presentationen är över istället för hur andra kan se dig. Detta kommer att hjälpa dig att känna dig mindre nervös och befria dig att kanalisera energi på ett positivt sätt för att tala entusiastiskt genom hela din presentation.

Förbered en översikt .

Oavsett hur kort eller lång din presentation blir, är det viktigt att förbereda en skriftlig disposition. Detta kommer att säkerställa att din presentation är utvecklad på ett logiskt sätt. När du skapar din översikt, bryta ner din presentation till några huvudpunkter och ta reda på hur de talar med huvudtemat. Var försiktig så att du inte väljer för många, eftersom det blir svårt för dina lyssnare att assimilera överdriven information.

När du väl valt poängen, tänk på hur du vill förklara var och en. Gör det lätt för dina lyssnare att identifiera hur de kan tillämpa vad de lär sig i din presentation.

För dina anteckningar gör du omslaget till ett dokument som innehåller några nyckelord som hjälper dig att komma ihåg vad du vill prata om istället för att skriva ner ett helt skript. Detta gör att du kan vara mer spontan och låter mer naturlig.

Uppmärksamma din publik .

Dina öppningsfraser bestämmer hur engagerade dina lyssnare kommer att vara under din presentation. Oavsett om dina lyssnare är anställda, medarbetare eller kunder, är de förmodligen upptagna, så om du kan fånga uppmärksamheten från början, blir hela presentationen effektivare.

Fråga en tankeväckande fråga för att komma igång eller använd en aktuell branschrubrik relaterad till temat för din presentation. För hjälp att utveckla en effektiv introduktion, forskare som är inflytelserika inom sina områden. Det kan hända att du kan se hur högtalare på TED-samtal eller andra liknande plattformar får lyssnarnas uppmärksamhet.

Använd illustrationer .

Att illustrera dina huvudpunkter hjälper dina lyssnare att behålla den information du har angett. Du kan använda följande metoder:

 • En graf.
 • En verklig upplevelse.
 • En video.
 • Ett annat visuellt hjälpmedel som passar din bransch.

Tänk på vilka metoder som skulle fungera bäst för längden och ämnet för din presentation och införliva dem. Om du ska använda PowerPoint eller en video, överväga att fråga någon att hjälpa dig att styra datorn för att hålla sakerna smidigt.

Även om du känner att du inte är den mest begåvade högtalaren, kommer att integrera dessa steg lugna nerverna, se till att du är fullt förberedd och gör dig till en mer effektiv och minnesvärd presentatör.

Bästa tekniska jobb

# 1

Rang

Maskiningenjör

namn

# 2

Rang

Civilingenjör

namn

# 3

Rang

Kartograf

namn

# 4

Rang

Arkitekt

namn

# 5

Rang

Biomedicinsk ingenjör

namn

# 6

Rang

Teknik för miljöteknik

namn

# 7

Rang

Miljöingenjör

namn

# 1

Maskiningenjör

# 2

Civilingenjör

# 3

Kartograf

# 4

Arkitekt

# 5

Biomedicinsk ingenjör

# 6

Teknik för miljöteknik

# 7

Miljöingenjör

Rang

namn