>> >> 4 enkla sätt att vara mer kreativa på jobbet

4 enkla sätt att vara mer kreativa på jobbet

Anonim

Tänk på ett annat perspektiv på varje projekt som du arbetar på eller i förvaltningen av varje anställd som rapporterar till dig. (Getty Images)

Många av oss kan känna kreativitet som vi antingen har eller inte har. Det är en elusiv talang som om vi inte är välsignade med det, kan vi inte få det. I vissa fall kommer vissa människor naturligtvis att vara bättre att vara kreativa än andra. Men om du känner att du är kreativ eller inte, beror du också på hur du definierar det.

"Kreativitet förbinder bara saker", sa Apple Jobs grundare Steve Jobs en gång i en intervju. "När du frågar kreativa människor hur de gjorde något, känner de sig lite skyldiga eftersom de inte gjorde det, de såg bara något. Det verkade tydligt för dem efter ett tag. Det berodde på att de kunde koppla upp erfarenheter som de har hade och syntetiserar nya saker. "

Detta innebär att ännu mindre kreativa typer kan tillämpa den principen på sitt arbete varje dag. Vad händer om vi kunde skapa förutsättningar för ökad kreativitet, inte bara på vår arbetsplats utan i våra professionella liv och våra dagliga rutiner? Medan det är sant att vissa människor naturligtvis har mer kreativa tendenser än andra, finns det saker som vi alla kan göra för att vara mer kreativa på jobbet.

1. Ta extra tid att brainstorma. Det kan tyckas som ett självklart sätt att vara mer kreativ, och det är det. Brainstorming och tid avsatt för att göra det är viktigt för kreativitet. Problemet är att många företagare inte tar tid i sina upptagna scheman att göra det regelbundet. Med förfallna projekt klienter att hantera och anställda som behöver mentorskap kan det tyckas omöjligt att hitta tid att brainstorma. Det är därför det är viktigt att schemalägga tid varje vecka för att brainstorm, annars kommer det inte bara att hända. Beroende på din roll i din organisation kan detta vara så lite som 30 minuter i veckan, särskilt dedikerade till brainstorming, och upp till en hel morgon för chefer. Brainstorming kan innefatta hur man bättre kan genomföra marknadsstrategier, hur man blir effektivare, hur man driver din produkt till den globala marknaden, etcetera. Du kan också dra nytta av lagmöten för att ha en brainstorming. Ställer undan tyst tid åt dig själv en gång i veckan, minst en gång helst när du planerar din vecka, hjälper dig att ställa in scenen för veckan. Boka brainstorming tid också när du startar ett nytt projekt eller mitt i det för att utvärdera hur det går och om något behöver ändras eller förbättras. Tänk på brainstormingstiden för att vara en vanlig del av din arbetsvecka.

2. Använd dina talanger och färdigheter mer kreativt. Som vi redan nämnde har vissa människor mer kreativa tendenser än andra. Att inte ha designertendenser betyder dock inte att du inte kan vara kreativ på arbetsplatsen. Om du arbetar i IT-avdelningen, fråga dig själv hur du kan göra det system du arbetar på snabbare eller mer effektivt. Om du är en verkställande som hanterar mycket pappersarbete om dina anställda, fråga dig själv hur de formulär du använder kan hanteras mer effektivt. Oavsett din roll på jobbet, tänk på hur det du gör kan utföras bättre och lättare än det är för närvarande. Och hur dina styrkor, eller de andra i ditt lag, kan utnyttjas för att göra dessa förbättringar. Om du är osäker på dina talanger, gör en snabbbedömning, som Gallup's StrengthsFinder-bedömning, som kostar $ 15 för grundpaketet, för att få en tydligare bild av vad du tar med dig till bordet.

3. Titta på varje problem med ett annat perspektiv. Tänk på ett annat perspektiv på varje projekt som du arbetar på eller i förvaltningen av varje anställd som rapporterar till dig. Tänk på vad andra skulle göra eller säga när man närmade sig ett projekt på jobbet. Du kan till exempel överväga vilka potentiella kunder som skulle säga eller hur människor på andra geografiska platser skulle närma sig problemet vid handen. Försök också närma sig projektet från en annan vinkel. Det kan innebära att du börjar med slutresultatet och arbetar bakåt för att se hur du kan nå ditt mål. Detta kan också innebära att du börjar med olika delar av din idé för att se vilken som gör att din kreativitet verkligen kan ta av. Eller brainstorm ett nytt sätt att titta på varje element separat. Skriv upp stegen eller delarna av ditt projekt på en tavla och titta på var och en individuellt. Det här låter dig se saker med en ny lins och kanske komma med en ny idé eller bättre lösning på vad du gör nu.

4. Sluta tänka. Ge din hjärna lite tid att arbeta med idén själv i bakgrunden. För att göra detta, gå vidare till något annat. Att göra enkla saker, som att lyssna på musik, gå en promenad, göra ett ord pussel eller skissa, kan hjälpa dig att koppla av och fokusera på något annat. En vilad hjärna och en som inte är så tätt lindad eller knuten till den uppgiften som är till hands, är mer sannolikt att tänka på en ny idé eller lösningen på din idé än en överarbetad. Tvinga inte kreativ processen. Att försöka för att vara kreativ kommer sannolikt att resultera i ingen kreativitet, så slappna av och ha det roligt. Kanske har du nästa bra idé, och kanske kommer du inte. Men genom att leta efter sätt att vara mer kreativa, har du roligare på ditt jobb och hjälper till att inspirera andra.