>> >> 4 Skäl Gap har återstått till försäljning

4 Skäl Gap har återstått till försäljning

Anonim

LONDON, ENGLAND - FEBRUARI 11: Skylt på utsidan av fashionisten Gaps Oxford Street Store den 11 februari 2016 i London. Den amerikanska klädhandlaren med en omsättning på 300 miljoner brittiska pund från bolagets 132 butiker i Storbritannien har brutits för att inte betala någon bolagsskatt i Storbritannien sedan 2011. (Ben Pruchnie / Getty Images)

Rubriker är dystra förhandlare. På onsdagen lämnade Aeropostale för konkurs i ett försök att vända sin förmögenhet, eftersom försäljningen smulte medan yngre kunder vände sig tillbaka på märkeskläder. Den sammanfogar andra, inklusive Pacific Sunwear i Kalifornien och Wet Seal i konkursdomstolen.

För den mycket större spelaren i rymden påverkar Gap (ticker: GPS) alla trender som driver ut mindre återförsäljare också den här dominerande kedjan. Mellan sina varumärken - som inkluderar Gap, Old Navy och Banana Republic - har försäljningen fallit 4 procent under det gångna året.

Det finns ett antal anledningar till varför, inklusive effekterna av e-handel och bristen på nya modetrender. Men Gaps reaktioner på frågorna ligger rättvist på företaget. Nu, under ett nytt ledningsgrupp med VD Art Peck i ett år, vill investerare se förbättringar.

Dessa problem har hållit lageret nära treåriga nedgångar: Är det dags för en återhämtning för denna ikoniska återförsäljare?

Gaps kampar börjar med flaggskeppsbutiken. Gap - varumärket - har kämpat med sina kampanjer. Eftersom köpcentret minskade försökte Gap att uppmuntra fler kunder genom att öka antalet försäljningar. Detta har inte resulterat i bättre resultat och "marginalen är för låg", säger Morningstar-analytiker Bridget Weishaar. Men Gap fortsätter marknadsföringsstrategin på grund av stor inventering.

Ledningen har uppnyat sin supply chain. I stället för att rulla ut mer produkt över hela landet använder den en "responsiv" strategi som testar kläder i ett färre antal butiker. Om det ser vissa kläder som går i kontakt med kunderna, så kan det rulla ut det snabbare till andra butiker. Detta kommer att göra det möjligt att göra kampanjer mer strategiskt och på ett sätt som inte skadar marginaler.

Weishaar anser att dessa ansträngningar kommer att förbättra Gaps genomsnittliga rörelsemarginaler från den nuvarande 12 procenten till mitten av tonåren som publiceras av snabbmodebutiker som H & M.

Men dessa förbättringar var avsedda att börja ta denna vår. Tidiga resultat har inte lovat, jämfört med mars jämförbar försäljning minskade med 6 procent jämfört med en ökning med 2 procent år 2015.

Gap kunde stänga fler butiker. I juni meddelade Gap att det skulle stänga 175 av sina specialaffärer, eller cirka 25 procent av flottan. Medan det fortfarande håller på att skära ned, vid slutet av övergången, hoppas det att ha 500 specialbutiker och 300 uttagslokaler. Det kan dock inte innebära slutet på stängningarna.

Paul Trussell, en analytiker med Deutsche Bank, anser att företaget måste skära ytterligare 175 butiker i slutet av 2016 på grund av "marknadsandelstab och minskande produktivitet i butik".

Gap har vidtagit åtgärder för att integrera online. Oavsett om kunderna vill köpa i butik, online eller via en mobiltelefon, förbättrar Gap åtgärderna i alla sina varumärken, bland annat erbjudandet av hämtning i butik för inköp på nätet.

Företaget har visat några positiva resultat, eftersom försäljningen på nätet ökade till 2, 53 miljarder dollar 2015, en ökning med 12 procent från 2013.

"Du måste beskära", säger Oliver Chen, en analytiker för New York City-firmaet Cowen. Chen förväntar sig att Gap ska skära butiker efter behov och fortsätta "integrationen mellan tegelstenar och klick".

Men det här är inte ett problem unikt för GPS. Ett antal återförsäljare - från Macy's (M) till Staples (SPLS) och Abercrombie & Fitch Co. (ANF) - har redan tagit den här taktiken, eftersom e-handel fortsätter att invadera tegelstenen.

Old Navy lyfter fram modeproblemet. Gaps största varumärke genom försäljning är Old Navy, som också har upplevt en betydande avmattning. Sedan förra året klättrade försäljningen nästan zilch trots att 17 nya butiker var i drift.

"Hela klädsektorn har varit mycket svag, " säger Weishaar. "Det finns ett skifte i att spendera bort från kläder till olika sektorer och inga nya modetrender."

Men, kanske mer om, är att det skulle kunna möta nyare konkurrens. Det verkar för Chen att Old Navy-kunder inte heller svarade på reklaminsatser, vilket länge varit en grundsten för varumärket. Större butiker, som Target Corp. (TGT) och Wal-Mart Stores (WMT) sänker sannolikt några av framgångarna med dessa kampanjer.

För att motverka effekten försöker Gap att växa aggressivt i Asien, vilket ökar butikerna i regionen med 51 procent år 2015. Old Navy ersatte också sin globala president med Sonia Syngal. Hon har supply chain bakgrund inom Gap, vilka investerare, som Weishaar, hoppas att hon kommer att använda för att förbättra produktmixen på Old Navy också.

Gaps pris förblir avflöde. Alla ansträngningar att vända sig om till följd av oroliga detaljhandelns dynamik har gjort lite för att förbättra aktien. Under det senaste året har det fallit 44 procent till under 23 dollar.

"Det ser väldigt billigt ut nu. Marknaden räknar med att den inte kan vända sig om varumärket Gap, säger Weishaar. "Jag håller inte med det."

Om du tror på Gaps uppehållskraft kommer du dock få betalt för att vänta på att nästa snygga mode måste ha med ett utbyte på 4 procent.