>> >> 4 personer som skapade den moderna shoppingupplevelsen

4 personer som skapade den moderna shoppingupplevelsen

Anonim

En gång i tiden var en resa till affären mystisk och förhandlingar. (Getty Images)

Om du skulle gå till en stormarknad i början av 1800-talet - butiken där de flesta köpte saker - det verkar nästan alien till dig idag. Du brukar hitta ett mycket litet butikshall med en innehavare bakom disken, med vilken du skulle förhandla ett pris för vad varor han eller hon kan råka ha för hand, och du skulle inte ha någon förväntan om att affären har något du vill ha. I vissa städer kan du hitta större butiker i en mening, även de där det fanns olika avdelningar, men du skulle fortfarande hitta dig att behöva fråga människor på skrivbordet om de hade varor som du ville ha och förhandla om priser.

Kontrast det till idag, där du kan vandra genom enorma väl upplysta butiker med varor som visas överallt med tydliga priser och du kan hitta dem i nästan alla städer och storlekar i landet, och om de inte har vad du vill, då kan du bara gå online och hitta praktiskt taget allt du kan tänka dig.

Vem var de innovatörer som tog oss från 1800-talets butik på dagens klimat av rabatterade butiker, stormarknader och online-shopping? Fyra människor står i spetsen för dessa förändringar och tror inte heller det, du har nog bara hört talas om en av dem tidigare.

Den första som är värt att notera är John Wanamaker, som grundade den extremt inflytelserika Wanamakers varuhus i Philadelphia i slutet av 1800-talet. Hans butik var den första som hade fasta priser på varor i hela affären. Han innoverade också idén om tidningsannonsering och matvaruflisar så att du skulle kunna veta varorna som var till försäljning hos Wanamaker, liksom priserna. Hans butik introducerade också begreppet säsongsförsäljning, med olika föremål att se sina fasta priser på olika tidpunkter under året.

Fortfarande skulle erfarenheten hos Wanamaker vara ovanlig för de flesta shoppare idag. Du skulle behöva koppla Wanamakers innovationer med en annan person, Harry Gordon Selfridge, som klarade varuhuset Marshall Fields i Chicago i slutet av 1800-talet och fortsatte sedan med att öppna det mycket inflytelserika varuhuset Selfridges i London i början av 1900-talet.

Vad tog Selfridge till bordet? Hans butik var den första att visa allt till salu i affären. Innan detta skulle många butiker bara visa några exempel på föremålen till salu, om några, och du måste fråga en kontorist för att hämta objekten till dig. Selfridge sätter ut alla föremål på golvet så att kunderna kunde se själva objektet de köpte och ta det till kassan själva. Selfridges var också den första affären att ha ett internt telefonsystem, så avdelningar kunde lätt kontakta varandra.

Dessa innovationer bildade grundmodellen på varuhuset, mataffären och "fem och dime" som de existerade under det mesta av 20-talet. Nästa stora språng kom i form av rabatterade varuhus, och personen bakom det mesta av innovationen var Sam Walton, innehavare av Wal-Mart.

Även om flera rabatterade butiker kom fram till ungefär samma tid under åren omedelbart efter andra världskriget, erbjöd Walton många innovationer utöver de andra rabatterade butikerna, innovationer som andra kopierade till varierande grad av framgång.

Waltons största innovation var bakom kulisserna: I stället för att förlita sig på företag att leverera produkter till honom utvecklade han sin egen lastbilarflotta, vilket gjorde att han kunde köpa varor från tillverkare billigare eftersom han hanterade hela leveransen till enskilda butiker.

Detta gav stor kontroll över vad som var till försäljning i varje butik. Slutresultatet? Wal-Marts överallt började känna sig mycket identiska, från deras layout till de varor som de bar. Denna typ av "cookie cutter" butik var något som inte existerade förut, eftersom enskilda butiker ofta hade mycket olika layouter och olika varor på hyllorna. Eftersom butikerna nu hade ett mycket specifikt "recept" började Walton flytta sina butiker till gradvis mindre samhällen, de som aldrig skulle ha kunnat ha ett varuhus tidigare.

Den fjärde innovatören är värt att notera är Michael Aldrich. Aldrich var i stor utsträckning ansvarig för uppfinningen av online shopping. Han utvecklade ett system för online-shopping i slutet av 1970-talet och början av 1980-talet i Storbritannien, som kopplade den med flera datorinnovationer. Personer som använder Aldrichs olika system upplevde något som inte var annorlunda än online shopping idag - de navigerade i en rad menyer tills de hittade artiklar de ville ha och sedan använde ett kreditkort för att beställa objekt som antingen kunde hämtas lokalt eller till och med levereras. Nästan all e-handel idag är bara en modifiering av det system som Aldrich uppfann.

Oavsett var du handlar i dessa dagar, upplever du innovationer som du fått av dessa fyra personer. Saker som är vanliga som att ha ett standardpris på en vara, att kunna se de saker du köper, ha konsekventa artiklar från butiken för att lagra och kunna köpa en vara med din smartphone, spårar deras ursprung tillbaka till dessa fyra personer.