>> >> 4 Innovationer till rekryteringsprocessen att leta efter år 2018

4 Innovationer till rekryteringsprocessen att leta efter år 2018

Anonim

Företagen tittar på nya och förbättrade sätt att rekrytera rättanställda kandidater. iStockphoto

För första gången i många år har du som arbetssökande överhand. Arbetslösheten är låg och företagen erkänner att de måste göra mer för att locka kandidater.

Du kanske har lagt märke till historier om anställda som visas på företags karriärsidor. Företagen vill locka kandidaterna som är intresserade av att arbeta för dem och gör en större insats för att visa kandidater hur det är att jobba där. Du kan också förvänta dig att se förbättringar i rekryteringsprocessen, vilket har varit notoriskt dåligt genom åren. Här är några trender att titta på.

Ökad öppenhet för kandidater. Vill du inte veta om ditt CV har granskats? Ökad insyn i arbetsansökan och intervjuprocessen är möjlig. Glassdocka lyfte fram Johnson & Johnsons "Shine" -plattform i sin forskningsrapport för december 2017. "Shine" -plattformen gör det möjligt för kandidater att "kontrollera utvecklingen av deras ansökan, få information om nästa steg och bläddra i relaterad information om rollen och företaget det är relevant för var de är i anställningsprocessen ", enligt rapporten. Precis som du kan spåra ditt FedEx-paket, säger Glassdoor, kan kandidater spåra var de är i rörledningen. Leta efter mer av dessa typer av plattformar hos andra företag i framtiden.

Du kan chatta med en bot. Konstgjord intelligens hjälper till att påskynda tidskrävande delar av rekryteringsprocessen. Många rekryterare och personalresurser har förutspått användningen av chatbots och nu sker det. Under förhandsgranskningen kan du interagera med en chatbot för att hjälpa till att schemalägga en intervju. I slutändan kommer tidsbesparingarna att påskynda schemaläggningsprocessen för dig och hjälpa rekryterare tillbringa mer tid att lära sig om kandidater.

Rollförsök för interna rörelser. Att hålla på bra medarbetare blir allt viktigare för företagen nu att det finns brist på talang på många områden. Du borde inte behöva lämna ett företag för att flytta till en annan roll. Att erkänna att inte alla vill ha en kampanj gör företagen mer för att underlätta en sidokörning. Glassdoors rapport säger att vissa företag gör det möjligt för anställda att testa nya roller på ett mer formaliserat sätt. Rollexperiment hjälper anställda att lättare lära sig om olika jobb i organisationen och de färdigheter som berörs.

Steg-för-steg-guide till karriärsucces

  • Hur man skriver en omslagstavla
  • Hur man markerar arbetsförmåga på ett CV
  • Hur man anslår en arbetsintervju
  • Hur man svarar på de bästa intervjufrågor
  • Jobbintervju misstag att undvika
  • Hur man förhandlar din lön och framgång
  • Hur man ber om ett frånvaro
  • Vad du ska ha på jobbet
  • Hur man ringer in i sjuk
  • Hur slutar du ditt jobb

Innovation kommer till intervjuer. Enligt Linkedins 2018 Global Recruiting Trends-rapport kommer företagen att fortsätta använda traditionella intervjuer. Men för att bedöma mjuka färdigheter, minska bias och få en bättre känsla av kandidatens personlighet har många företag börjat använda nya intervjuverktyg och metoder. Du kan förvänta dig att se utvärderingar av mjuka färdigheter som ingår i din nästa arbetsansökan och virtuella verklighetstester för att se hur du skulle hantera vissa situationer. Jobbutställningar, där kandidater betalas för att slutföra verkliga arbetsuppgifter, är ett annat sätt arbetsgivare utvärderar kompetens och bygger en pipeline av framtida kandidater. Oroa dig inte heller om din nästa intervju äger rum i en restaurang. Det finns något om en avslappnad inställning som låter din sanna personlighet komma igenom. Och givetvis gjorde videointervjuer listan över innovationer. Även om detta inte är nytt blir det ett kostnadseffektivt sätt att förhandsgranska kandidater. Så om du blir ombedd att delta i någon av dessa typer av intervjuaktiviteter i år, bli inte förvånad. Det är företagets sätt att försöka lära känna dig bättre - och i processen kommer du också att lära känna dem bättre också.

Bästa sociala tjänsterjobb

# 1

Rang

Advokat

namn

# 2

Rang

Skolpsykolog

namn

# 3

Rang

Patrol Officer

namn

# 4

Rang

Äktenskaps- och familjeterapeut

namn

# 5

Rang

Klinisk socialarbetare

namn

# 6

Rang

Barn och familj socialarbetare

namn

# 7

Rang

Paralegal

namn

# 8

Rang

Mental Health Counselor

namn

# 9

Rang

Politisk forskare

namn

# 10

Rang

Substansmissbruk och beteendestörning Rådgivare

namn

# 1

Advokat

# 2

Skolpsykolog

# 3

Patrol Officer

# 4

Äktenskaps- och familjeterapeut

# 5

Klinisk socialarbetare

# 6

Barn och familj socialarbetare

# 7

Paralegal

# 8

Mental Health Counselor

# 9

Politisk forskare

# 10

Substansmissbruk och beteendestörning Rådgivare

Rang

namn