>> >> 4 galen sätt att klättra ut ur skulden

4 galen sätt att klättra ut ur skulden

Anonim

Överväg att sälja din bil och gå eller cykla till jobbet varje dag. (Getty Images)

In över huvudet skuld? Kanske är det dags för drastiska åtgärder. Om ditt kreditkortsaldo är högt och engångsinkomsten är låg kan du behöva några vanliga sätt att lösa ett ganska stort problem. Det finns också goda nyheter också om du lägger näsan mot slipstenen. Du kommer att upptäcka att de färdigheter du kan bygga genom att ta på mer arbete för att få mer pengar kan också driva dig mot nya färdigheter som du kan använda för att bygga rikedom ännu snabbare när skulden har gått i pension.

Här är några alternativ som kan tyckas fula först, men med tanke på din skuld är också ful, kan det vara några alternativ du bör överväga.

Flytta till en avlägsen plats. Gillar du inte pengarsituationen? Ta bort din förmåga att spendera pengar snabbt genom att flytta till en avlägsen plats. Genom att ge dig färre alternativ, dubblar du ner på din sparande. Ta ett jobb och flytta någonstans utan tillgång till internet och få möjligheter att spendera dina dollar snabbt. Flytta till Alaska eller till en liten stad utan att köpa och dyra frakt. Detta kommer att hjälpa dig att fokusera på din skuld och undvika att göra inköp du kommer ångra senare.

Behöver du ett mindre galet alternativ? Downsize ditt hem. Det kommer att minska dina hyres- eller husbetalningskostnader, men också eventuellt tappa ner på underhåll, räkningar och fastighetsskatter.

Behöver du ett annat mindre galet alternativ? Ta på en rumskompis. Du kommer att minska dina kostnader väsentligt genom att ha någon dela hyran.

Sälj dina saker. Gör lite pengar genom att sälja dina saker. Föreställ dig det monetära värdet av alla saker du äger. Hur mycket pengar skulle du vinna genom att bli av med det? Också, hur mycket psykiskt utrymme skulle du rensa, så att du kunde fokusera på att tjäna mer pengar för att komma ur skulden? Clutter clutters ditt sinne. Genom att ta bort saker från ditt liv kommer du att kunna tillämpa pengarna mot din skuld, men också fokusera på att bygga en ljusare framtid.

Ju mindre galen alternativ? Försök att spendera frusen. Regeringsenheter gör det, så varför kan du inte? Sluta spendera pengar på allt som inte är relaterat till grunderna i mat, kläder och skydd. Du får se din budget lösa omedelbart.

Sälj din bil. Skär dina bilräkningar genom att döda din bil. Om du har en bilbetalning kan denna plan göra underverk. Genom att eliminera bilbetalningen och antingen cykla eller gå till jobbet (eller carpooling om du är långt bort), kommer du att torka ut en stor del av kostnaderna. Plus, genom att gå eller cykla, kommer du också att förbättra din hälsa. Detta kan vara en vinst för din pocketbook och även för din nästa fysiska. Dessutom kan din förmåga att arbeta och tjäna mer pengar förbättras om du är i bättre form för att jobba hårt hela dagen.

Letar du efter ett mindre galet alternativ? Förkorta din bil till en utan bilbetalning eller till och med en lägre bilbetalning. Varför betala mycket pengar för ett fordon om du har stora skulder?

Be om en höjning på jobbet . Allvarligt. Det här låter inte galet nog för att göra denna lista? Det måste vara nötter eftersom människor är rädda för att be om ökningar. Medan världen är ute efter att hitta sätt att sänka kostnaderna, kan det smartare draget vara att öka din inkomst. Be om att höja det rätta sättet. Gör inte krav eller berätta för din chef om dina personliga problem. Istället berätta för din chef hur du kan lägga till mer värde för företaget genom att betala mer. Titta på konkurrerande företag och visa din chef hur mycket du är värd på den öppna marknaden. Ni båda kan bli förvånad.

Behöver du ett mindre galet alternativ? Starta en sidosprång. Du kommer att undvika potentiell konflikt med din chef och kan fortfarande ta hem några extra pengar.

Att höja pengar för att betala ner skulden kan ibland ta år, men genom att drastiska åtgärder kan du minska den tid det tar att betala dina lån. Ännu bättre? När du själv bevisar att du kan göra vad som helst för att betala av lån, kommer du också att bevisa för dig själv att du kan vara en penningmaskin och driva dig själv till sparande och säkerhet mycket snabbare också.


25 sätt att fixa dina pengar snabbt

25 sätt att fixa dina pengar snabbt