>> >> 4 gemensamma myter om hyresgäster försäkring

4 gemensamma myter om hyresgäster försäkring

Anonim

(IStockPhoto)

För ungefär en avlevererad pizza middag varje månad kan hyresgäster försäkring skydda dina personliga tillhörigheter och spara dig från juridiska eller medicinska utgifter i samband med en olycka i ditt hem. Men många hyresgäster tror att ta ut försäkringen är onödig eller för dyr.

Här är några vanliga missuppfattningar om hyresgäster försäkring, tillsammans med tips om hur man väljer den bästa politiken för dig:

Myt # 1: "Jag har inte tillräckligt med saker för att behöva försäkringsskydd."

Eftersom alla hyresfastigheter är utsatta för en rad skador, oavsett om det är brand, stöld eller till och med en trasig köksutrustning, säger många experter att det inte finns något scenario där en hyresgäst ska gå utan hyresgäster försäkring. Men det är viktigt att väga de därmed sammanhängande kostnaderna, både monetära och sentimentella.

En vanlig orsak individer undvika hyresgäster försäkring är att de inte tror att deras tillhörigheter är värda täckningen. "Många hyresgäster undervurderar värdet på sina ägodelar och skulle bli förvånade över hur mycket det skulle kosta att ersätta de varor som de har ackumulerat", säger Emily Lyons, en expert på Liberty Mutual Property Insurance.

[Se: 10 Kostnader Homeowners Insurance täcker inte alltid.]

Om hyresgäster tror att de inte har tillräckligt med saker för att motivera en hyresgästförsäkring, föreslår Keith Rutman, vice vd för specialegenskapsledningar för Allstate Insurance, att de går runt i bostaden, rum för rum och tar en fullständig inventering av sina ägodelar innan de gör en beslut. "De flesta brukar bara tänka på de stora biljettobjekten, som elektronik, men om du verkligen tänker på det, så är det så mycket mer, säger han. "Till exempel i köket är det inte bara apparaterna, men även handdukar, tallrikar, köksredskap och mat. Vi finner att den genomsnittliga hyresgästen i en två-rumslägenhet har ca 30 000 dollar av saker."

Tillsammans med att du utvärderar hur mycket dina ägodelar kostar, är det viktigt att överväga hur mycket du personligen värderar de här objekten. I vissa situationer kan hur mycket du bryr dig om din tillhörighet, åsidosätta kostnaden i ditt beslut att ta ut en hyresgästförsäkring. "Till exempel, om du bara kom ut ur college, hyr en möblerad lägenhet, har knappast några saker och är inte en högriskperson när det gäller din livsstil, du kanske inte bryr dig eller behöver bryr dig om att skydda dina ägodelar, säger Robert Hunter, direktör för försäkring för Consumer Federation of America. "Men om du hyr en takvåning med ovärderlig konst på väggarna, så skulle du troligen."

Myt # 2: "Eftersom jag är en hyresgäst, kommer min hyresvärd att täcka egendomsskador."

Ibland kan en hyresvärd samarbeta med ett försäkringsbolag att erbjuda hyresgäster försäkring till hyresgäster, men oftare skyddar de försäkringar som hyresvärdarna för sina fastigheter bara skyddet av byggnaden. "Efter att ha förvärvat en hyresbostad ändrar hyresvärden sina försäkringar från en traditionell villaägare till en hyrespolitik, och när de gör det täcker den bara strukturen, inte innehållet eller någon hyresgästs tillhörighet", säger James Emory Tungsvik, president för National Association of Residential Property Managers.

Även om hyresvärden äger apparater eller andra föremål inom ditt hyrda hem, är han eller hon inte ansvarig för skador som de påför din personliga egendom. "Säg att du bara köpt några hundra dollar av frusen mat och du fastnar den i frysen som hyresvärden äger, och den bryter ner och förstör all mat", säger Tungsvik. "Om du ville ha täckning för den förlorade utgiften, skulle hyresvärden inte ansvara för det. Det skulle vara en del av hyresgästen försäkring."

Myt # 3: "Hyresgäster försäkring täcker bara mina personliga tillhörigheter."

Olyckor, till exempel en översvämning i din lägenhet, kan skada andra hyresgästers egendom och kan vara kostsamma. Hyresgäster försäkring kan skydda dig från dessa situationer och hjälpa till att täcka de oväntade kostnaderna. "Om ditt badkar överflödar och vatten suger in i lägenheten nedan, skadar din granne möbler eller matta, kommer din hyresgästs policy att täcka skadan upp till dina ansvarsbegränsningar", säger Lyons.

Detta ansvarsskydd kan täcka medicinska eller juridiska kostnader i samband med ditt hem. "Om du är underhållande hemma och säger att någon reser sig över en lös matta eller skadar sig själv i din lägenhet på något sätt, kan du ha råd att betala de eventuella medicinska kostnader som är förknippade med det, men i händelse av en rättegång, kan du också betala rättskostnaderna? " Rutman frågar. "En typisk hyresgästpolicy kommer att täcka det fulla utbudet av risker som någon hyresgäst kan utsättas för."

Myt # 4: "Hyresgäster försäkring är för dyr."

Till skillnad från bilförsäkring eller en typisk villaägare försäkring, är en hyresgäster försäkringsplan inte en stor extra månatlig kostnad. "Du tittar noga på ungefär $ 185 per år", säger Tim LaCasse, en försäkringsagent för statens lantbruk. "Jag försöker berätta för människor att för alla mindre än 20 dollar per månad är all din personlig egendom skyddad." Försäkringspremier kan variera mellan individer, leverantörer och plats, men som helhet kan hyresgäster förvänta sig att betala cirka 50 cent per dag för hyresgästen försäkring.

För ännu mer besparingar erbjuder många försäkringsleverantörer flera polisrabatter till kunder som lägger till hyresförsäkringar på ett befintligt försäkringspaket. I genomsnitt kan buntning minska de totala månatliga försäkringskostnaderna med cirka 5 till 10 procent, enligt LaCasse.

Men trots att hyresgäster försäkring är billigare än husägare försäkring, kan det fortfarande bli dyrt om konsumenterna inte är försiktiga, oavsett policy typ. "Du måste shoppa, " säger Hunter. "Du kan betala dubbelt så mycket med ett företag än vad du skulle om du hade en policy med en annan. Jag rekommenderar att du ringer till statens försäkringsavdelning och ber dem att rekommendera de fem största hyresförsäkringsleverantörerna i ditt land. Ge sedan dessa platser ett samtal till få några citat innan du fattar ett slutgiltigt beslut. "

Hur man väljer en hyresgäster försäkringspolicy

Hyresgästernas försäkringsbehov är olika för varje individ, baserat på faktorer som ålder, plats och skydd behöver från saker som naturkatastrofer. Men i allmänhet finns det två viktiga områden att förstå när man väljer en hyresgästförsäkring: vad policyn täcker och huruvida den täckningen är det faktiska kontantvärdet eller den totala ersättningskostnaden.

En verklig penningvärdespolicy skulle täcka dina ägodelar för vad de är värda idag. "Så om du köpte en plattskärms-TV för $ 1000 för två år sedan, och du kommer att sälja den idag, kan det bara vara värt $ 200, säger Rutman. "En verklig kontantvärdesplan kommer att ta hänsyn till det avskrivna kontanta värdet på din egendom, och det kommer att betala dig för det avskrivna värdet."

[Se: 50 Smart Money Moves till gör nu.]

Det andra alternativet är total ersättningskostnadstäckning, som betalar ut det dollarbelopp som det kostar att ersätta en hyresgästs egendom idag. Så med denna typ av politik skulle du kunna ersätta den $ 1 000 plattskärms-TV utan extra kostnad, oavsett hur gammal det var vid tidpunkten för förlusten. Ersättningskostnadspolicyerna kommer ofta med en något högre premie, men i det långa loppet kan de extra få dollar per månad det kostar, verkligen vara värt det.

Om kostnadsskillnaden mellan en kontantvärdespolicy och en total ersättningspolitik är liten, föreslår experter att gå med den totala ersättningsprincipen. Men beroende på villkoren för dina tillhörigheter kan en kontantvärdespolitik vara ett billigare och lika effektivt alternativ, enligt Hunter. "Om [du] har relativt nya saker, kommer ett kontantvärde utbetalning för att ersätta de nya sakerna nästan det nuvarande värdet av det, säger Hunter. "Och å andra sidan, om du har riktigt gamla grejer och premiepremierna är mycket annorlunda, så skulle jag gå med det faktiska kontantvärdet. Du måste verkligen analysera din individuella situation."

När du bestämmer vilken typ av skydd du behöver, är nästa steg att utveckla en värdesuppskattning och inventering av dina ägodelar. Många försäkringsbolag erbjuder verktyg för beräkning av värdesberäkning, så kolla med din leverantör för att få ut det mesta av alla tillgängliga resurser under överläggningen.