>> >> 3 sätt att minska skulden när du är nära pension

3 sätt att minska skulden när du är nära pension

Anonim

Ordet "Skuld" över Ben Franklins mun (Getty Images)

De olika typerna ofdebt - från kreditkort, studielån eller till och med en inteckning - ta en annan historia i portföljer när människor blir äldre. Det som en gång betraktades som en prestation kan bli skadlig.

Det visar sig dock att ju äldre du är, desto mer sannolikt tar du på mer skuld än de som kom före dig. New York Federal Reserve fann att 67-åringar såg sina skuldnivåer öka 169 procent från 2003. Samtidigt hade 39-åringar en minskning av skulden med 12 procent.

Det beror på samma orsak till 2008-konjunkturen - den lätthet där människor kunde få lån. Äldre människor upplevde möjligheten att samla skuld med mycket små standarder, medan yngre människor lever i en tid där lånets ursprung har stramats. Men det är inte nödvändigtvis en bra sak eller dålig sak för en äldre sparare.

"Det är inte så mycket bra skuld jämfört med dålig skuld", säger Joe Heider, grundare av Cirrus Wealth Management i Cleveland. "Det är alltid en funktion av, " Har de tillgångarna att betala skulden om sakerna går åt andra håll? ""

Med det i åtanke tittade vi på de olika typerna av gemensam skuld och diskuterade vad som är användbart och hur man kan bli av med det effektivt.

Studentlånskulden har blivit en oundviklig verklighet. Även om det alltid är bäst att hålla skulden till ett minimum, har behovet av studielån ökat med stigande kostnader för högre utbildning. Och med många lågränta optioner är det helt normalt att betala lånen genom 30-talet. Men om du fortfarande betalar in i 40-talet, då kan det vara ett problem, säger Heider, eftersom det kan skära in för att spara till pension eller ditt barns utbildning.

Men hur lång tid det tar att återbetala lånen beror på räntan. Om det är lågt är det inte så skadligt att dra ut betalningarna. "Studentlånskulden är som vilken annan skuld vi har", säger Kelly Trageser, grundare av Sea Clear Financial Planning i Sea Girt, New Jersey. "Om du bara betalar lägsta, leta efter sätt att skära i andra områden."

Huruvida du kan betala ner lån snabbt eller inte, beror mycket på din inkomst. Men om du lägger till en avancerad hyra eller ett dyrare billån till blandningen, så se till att du har gott att också betala tillbaka lånen. Ju mer du kan lägga åt sidan, desto större förmåga kommer du att behöva investera i andra delar av livet, som ett hem eller pension.

Kreditkortskuld tjänar som ett stort problem för äldre. Yngre människor som växer upp, examinerar, försöker hitta jobb och på annat sätt få sitt vuxna liv påbörjad under bakgrunden av den stora lågkonjunkturen har lärt sig att leva med mindre skuld (bortsett från studielån). Du ser detta även med kreditkort. Fed-studien visade att kreditkortsskulden hade sjunkit 36 ​​procent för en 30-årig jämfört med 2003.

Men för de som fyllt 65 år var mängden kreditkortsskuld fast. Det verkar inte som att babyboomers har skytt bort från den farliga utgiftsstrategin.

Oavsett ålder är kreditkortsskulden överlägset den värsta typen av skuld att falla in i. Det beror på räntorna.

Det är en situation som Heider finner oroande, särskilt när en kund vill finansiera en stor semester några år bort från pensionen med kreditkort. Semesterperioden kan vara $ 10 000, vilket kan kosta mer om du inte betalar ner hela resan på en gång. Dessutom, genom att inte investera pengarna i besparingsplanen, kostar det dig mycket mer i framtida pengar för pensionering, säger han.

"Vi tror inte att de borde offra alla sina liv", säger Heider. Men de behöver balansera. Även nedgradering av semester till en $ 2500 resa kan spara på räntebetalningar och framtida intäkter.

Tänk på ett hemlänkslån i vissa situationer. Om du befinner dig i stora kreditkortsskulder är ett alternativ som har fått lite ånga att betala ner korten genom att ta ut ett eget kapitallån. Om du har eget kapital i ditt hem kan du låna mot det för att betala tillbaka kreditkortsskulden. Eftersom hushållsräntorna är låga är det nästan säkert en bättre takt än dina kreditkortsräkningar. Plus, du betalar tillbaka lånet under många år istället för att samla ytterligare betalningar.

"Det hjälper dem att konvertera den höga ränteskulden till låg ränta", säger Heider.

Självklart, om du går den här vägen så vill du se till att du skär upp alla dina kreditkort. Och den stora nackdelen: du kan förlora ditt hem om du inte betalar tillbaka lånet.

En bra anledning att heja är att kreditkortsskulden generellt har minskat.

Hypotekslån kan vara besvärlig för äldre sparare. Medan yngre sparare har undvikit att hoppa in i hemskulden, är det något de bör överväga. Men med två tredjedelar av årtusenden yngre än den genomsnittliga åldern för första gången homebuyers - 31 år gammal - är det inte en vild uppfattning att de snart kommer. Finansiell rådgivning Nerdwallet fann att 49 procent av millennierna ville ha sitt nästa ekonomiska drag att köpa ett hem.

Det är emellertid den mängd hypotekslån som de som närmar sig pensionen ska finna om. Det har ökat 47 procent sedan 2003 för de som är 65 år. Dessa hypotekslån kan skada pensionärer.

"En hypotekslån är som vilken som helst annan kostnad", säger Trageser. "Om de behöver minska kostnaderna, vad kan de skära?" Ofta för pensionärer, vad de kan skära är där de bor, men inte en hel del annat.

Det innebär att ha en hög inteckning, eller att gå in på en plats med ett nytt lån kan betydligt skada det belopp som du måste spendera på utgifter - eller faktiskt kul - när du har en fast inkomst.

Och det är inte bara det lån som närmar sig pensionen måste oroa sig för. Det är kostnaderna för hemmet självt. Är skatterna för höga? Kostar det en förmögenhet för att hålla platsen tillräckligt cool för att sova i? Trageser har behövt uppmuntra kunder att flytta till en billigare plats, trots att personen hade betalat av inteckning på grund av alla andra kostnader som är förknippade med hemmet.

"Vad är nyckelnumret som du kan spendera baserat på vad du kan spara?" Trageser säger. "Du kan inte styra marknaden, men du kan styra hur mycket skuld du har."