>> >> 3 sätt att inspirera dina medarbetare eller medarbetare

3 sätt att inspirera dina medarbetare eller medarbetare

Anonim

Försök att vara mer öppen och tillgänglig för dina anställda eller medarbetare. (IStockPhoto)

Att vara inspirerad och motiverad på jobbet är en viktig del att lyckas i ditt jobb. Och när du jobbar inom ett lag eller hanterar dina anställda är deras spänning eller brist på det smittsamma.

Vi har alla upplevt det höga när vi jobbar tillsammans med vår grupp och alla verkar i flödet och går snabbt och enkelt genom uppgifter. Ibland ger våra lagmedlemmar eller anställda oss den här uppgången och andra gånger, vi måste ge dem en ökning. Det faller speciellt på oss som ledare att ta hand om våra anställdas behov och välbefinnande, och motivera dem när de bara inte känner det.

Maslows behovshierarki, en teori som föreslogs av psykologen Abraham Maslow år 1943, säger att när de grundläggande behoven hos en person tas hand om, kan de lyckas och nå större mål. Att hålla denna princip i åtanke, hur kan du hjälpa till att möta dina teams grundläggande behov och utöver det, inspirera dem på ett konsekvent sätt? Här är tre tips att börja med.

Vara tillgänglig Den första nyckeln till att inspirera andra på arbetsplatsen är att kunna nås. Om andra inte känner att de kan komma till dig med en idé eller en oro, blir det svårt att hålla fingret på puls av vad som händer för dem, och därför svårt att motivera dem effektivt. Fråga dig själv vilken typ av "vibe" du ger av på arbetsplatsen. Är du helt närvarande när du pratar med en anställd, eller är du på din e-postkonto med jämna mellanrum, vilket inte gör dem huvudfokus för det ögonblicket? Är din kontorsdörr alltid stängd? Gör du regelbundet ett försök att odla ett positivt förhållande med ditt lag och medarbetare?

Om du inte är säker på att du alltid är tillgänglig, gör en extra insats. Ge dem din fulla uppmärksamhet när du möter. Leende. Var säker på att säga tack och bra jobb. Var inte rädd att använda dessa fraser ofta. Vi tenderar att fokusera för mycket på vad som behöver förbättras snarare än vad som går bra.

Ange exemplet . Om du vill att ditt team ska känna sig mer upphetsad över sitt jobb, komma till jobbet i tid, träffa deadlines, delta i möten etc. måste du först göra sakerna först. Det är svårt att motivera andra att göra något du inte gör själv. Kontrollera dina förväntningar på dina lagmedlemmar mot vad du gör. Gör en snabb lista. Om du försöker uppmuntra andra att förbättra på vissa områden i jobbet, så att du inte gör det, fungerar det inte. Spot-checka dina förväntningar.

Kontrollera också att din inställning går in i ett möte eller ett konferenssamtal. Alltför ofta tar vi inte två till fem minuter för att förbereda oss för ett möte. Ibland fokuserar vi bara på agendan snarare än tonen vi vill ställa in. Var uppmärksam på båda. Hur känner du dig om mötet och meddelandet du ska leverera? Ställ in tonen. Var den första som visar en positiv attityd om ett nytt projekt eller en kommande deadline. Även om det är ett impopulärt projekt kan du nämna det och ge en snabb pep-talk för att rallya trupperna, så att säga.

Be om deras inmatning . Gör inte antaganden om hur människor känner, fråga dem istället. Om de inte verkar vara motiverade kanske det beror på att de bara är lugna under tryck. Bara för att de inte springer runt med sitt hår i brand under en kort tidsfrist betyder inte att de inte tar sitt jobb på allvar. Checka in med dem. Kanske kan de hålla sig coola. Eller kanske de är uttråkade eller har blivit in i en ruta och behöver en ny utmaning. Prata med dem. De kan bara behöva få sina kreativa juice flödande. Fråga vad som händer och arbeta sedan mot en lösning.

Om du tilldelas en uppgift som du vet att de utmärker sig, fråga dem om inmatning eller råd, även om du inte är säker på att du verkligen behöver det. Om inget annat kan detta ge ett bra tillfälle att studsa idéer av varandra. Att starta den kreativa processen kan i slutändan inspirera hela kontoret eller laget. Och att regelbundet be om inlämning från var och en av dina anställda hjälper dem att känna sig värderade och uppskattade, vilket ökar deras motivation.