>> >> 3 sätt att hitta den perfekta mentorn för din karriärövergång

3 sätt att hitta den perfekta mentorn för din karriärövergång

Anonim

Se till att du och din mentor har liknande visioner för din framgång. (IStockphoto)

Vilken typ av omsorgsövergång som helst kan vara skrämmande, även för professionella. Det finns viss riskfaktor som krävs, och vanligtvis ett element av det okända i vad som är nästa och hur man genomför övergången. En av de största utmaningarna för att människor i karriärövergången försöker övertyga sina familjer, vänner, medarbetare och de människor som känner dem bäst den förändringen är en bra sak. Kanske har du bestämt dig för vad du vill göra men är inte säker på hur du kan bryta nyheterna till andra. Kanske vet du inte vad du vill göra och det verkar ännu mer skrämmande att berätta för dem, att du vet att du kommer att stöta på så osäkert och tveksamt.

Oavsett om du är säker på din riktning eller inte, kan det vara svårt att lugna folk du är på väg mot framgången. Och för att du ibland upplever mest motstånd mot dina idéer från de personer som betyder mest, eftersom det känns som att ditt huvudsakliga stödsystem gräver in kan påverka hur framgångsrikt du är i din övergång. Avskräckande kommentarer om din ändring kan slå dig av spåret helt. det kan kännas som vinden har slagits ut av dig. Att göra karriärförändringar på något sätt kan vara skrämmande och isolerande. Det här gör det möjligt att ha en mentor under en karriärbyte så viktigt.

En mentor kan vara ett kritiskt element på din resa. De kan ge tillförsikt, men också visum om vad man ska göra nästa. En mentor kan vara någon i din bransch, en betrodd familjemedlem eller en karriärtränare. Men den gemensamma nämnaren är att de är någon som vet hur det är att vara i övergång, och hur det känns att komma till andra sidan. Men hur kan du se till att den mentor du väljer är rätt för dig? Innan du börjar göra en lista över möjliga personer som du kan närma dig och platser att hitta en mentor, här är några saker att tänka på.

Välj en mentor som delar en liknande karriärvision. När du väljer en mentor, bestämma först vad din vision för din karriär är. Du vill hitta någon som delar en liknande vision om framgång eller någon som har varit på samma sätt som din. De är till exempel i samma bransch i en position som du vill vara med. Eller de har gjort ett bra jobb för att uppnå karriärsucces men också balans mellan arbete och liv. Ta lite tid att tänka på, baserat på vad du vet om dem eller har observerat, vad deras vision är och om den liknar din. Om du inte delar samma storbilds karriärvision med din mentor kan det skapa problem när du frågar om hur du går vidare till nästa nivå. Bottom line är, vara tydlig om hur du tror att de kan hjälpa dig på din väg på grund av likheter i var du går.

Välj en mentor som delar dina värden . Detta kan skapa ett annat potentiellt problem om din mentor inte delar åtminstone några av dina kärnvärden. Självklart är alla olika, så deras värderingar behöver inte vara exakt samma som dina. Men det vore rimligt att förvänta sig att din mentor delar minst en eller två av dina högsta karriärvärden. Då talar du samma språk och förstår varandras mål. Så var klart om dina värderingar först innan du närmar dig någon annan.

Bestäm din engagemangsnivå . För att en mentor ska vara effektiv måste du begå att arbeta tillsammans. Du måste vara seriös om att hålla kontakten med varandra, kanske till och med göra ett formellt avtal. Bestäm hur mycket tid du är villig och kan ge till ett mentorförhållande. Och när du bildar en allians med någon, utvecklar du en handlingsplan tillsammans - hur ofta möter du, var och hur länge, vad ska du diskutera och hur du kommer att veta att förhållandet är effektivt för båda parter.

Att ha en bra mentor kan vara enormt fördelaktigt, så se till att gå över viktiga aspekter av relationen så att de bäst kan hjälpa dig i din karriärövergång.