>> >> 3 sätt att minska dina investeringsavgifter

3 sätt att minska dina investeringsavgifter

Anonim

En Vanguard-studie säger att vanliga 2 procent av fondförvaltningsavgifter skulle "utplåna 40 procent av din portföljs värde." (Getty Images)

Det finns goda nyheter och bad nyheter på investeringsavgiften framför.

På den positiva sidan av storleken betalade investerare mindre i fondutgifterna 2016 än någonsin tidigare, eftersom tillgångarna fortsätter att flöda till indexkursfonder, börshandlade fonder och institutionella aktieklasser.

"Investerare har röstat med sina fötter för billiga pengar", säger Patricia Oey, seniorforskningsanalytiker för Morningstar. "I synnerhet har det varit en stark efterfrågan på passiva medel, vars genomsnittliga kostnad är 0, 17 procent, mycket lägre än genomsnittet 0, 75 procent för aktiva medel.

"Vi ser trenden mot lågkostnadsfonder som positiva, eftersom fondkapitalkostnaderna har en dollar-till-dollar påverkan på avkastningen investerare slutligen inser, " säger hon. "Flöden av aktiva medel uppnådde en sammanlagd 586 miljarder dollar 2015 och 2016. Utflödena var emellertid allt från dyra aktiva medel. Lägsta aktiva medel såg positiva, om än små inflöden under samma tidsperiod."

På den negativa sidan kan investeringsavgifter verkligen äta i portföljavkastning för de flesta amerikaner. Enligt US Securities and Exchange Commission minskar en portföljavgift på 1 procent av tillgångsvärdena med cirka $ 30 000 över 20 år, jämfört med en portfölj med 0, 25 procent i årsavgifter.

Om dessa portföljer kostar 2 procent, är förlusterna sämre. En Vanguard-studie säger att vanliga 2 procent av fondförvaltningsavgifter skulle "utplåna 40 procent av din portföljs värde."

Vem vill lämna den typen pengar på bordet? Frågan är, vad ska man göra med det?

"Under en livstid att investera kan de betalda avgifterna lätt vara hundratusentals eller miljarder dollar över tiden", säger Michael Shea, en finansiell planerare på Applied Capital i Nashville, Tennessee. "Enligt min mening är den största förutspåraren av avkastning avgifter, handelskostnader och skatter."

Kontrollera dessa utgiftsförhållanden. Shea rekommenderar att du tittar upp dina pengar online för att kontrollera årliga utgifterna (US News har denna information om fondens och fondens fondprofiler). "Detta är vad fonden tar ut på årsbasis, " säger han. "Du ser inte detta kommer ut ur ditt konto, eftersom det kommer att baktas i din totala avkastning."

Är avgifterna för höga på dina investeringar?

Att bestämma hur mycket du betalar i avgifter på din portfölj är ofta en utmaning.

Teresa Mears 30 december 2015

Leta efter de dolda avgifterna. Ett annat bra tips på att begränsa investeringsavgifter är att veta var du står på dessa avgifter.

"Vi tror att för att minska kostnaderna måste man vara engagerad i att bli utbildad: göra forskning och ifrågasätta dina rådgivare om deras strategi och avgifter", säger Brian Saranovitz, medgrundare av din pensionsrådgivare i Leominster, Massachusetts. "Om du är en gör-det-själv-investerare måste du göra mycket mer forskning för att förstå de särskilda investeringsalternativen, deras prestanda och deras avgiftsstruktur."

Tänk på passiva indexfonder. Oavsett om du gör egen investering eller arbetar med en rådgivare kan du slå tillbaka avgifter och eventuellt få högre avkastning genom att använda en kombination av lågpris passiva indexfonder och ETF och aktivt förvaltade medel, säger Saranovitz.

Så här bryter han den strategin ner:

  • Indexfonder och börshandlade fonder använder vanligtvis passiva index och tar ut en bråkdel av de avgifter som de flesta aktiva pengarcheferna tar ut. De har också låg omsättning i sina portföljer och håller kostnaderna låga. Men, medan de är billigare, kommer dessa medel inte att överträffa indexet.
  • Aktivt förvaltade medel lyckas överträffa indexen och är lämpliga för investerare som är oroliga för förluster på en down-marknaden eftersom dessa chefer kan använda strategier för att skydda mot denna risk. Det är avgörande att välja aktiva chefer med omsorg, välja de med låga avgifter och positiva resultat på både negativa och positiva marknader, liksom de med låg omsättning (vilket är procenten av innehav som köps och säljs varje år).

Om du arbetar med en professionell investeringsrådgivare, fungerar du bäst genom att arbeta med den lägsta kostnaden, högsta kvalitetsrådgivare du kan hitta, säger Saranovitz. "Men akta dig för industrin är plågad med högavgift rådgivare, " säger han. "Enligt branschdata, rådgivningsavgifter genomsnittligt 1, 65 procent och kan gå så hög som 2 procent för en $ 500.000 portfölj, vilket är definitivt en dyr proposition."

Det finns fler kundvänliga rådgivare och avgiftsstrukturer, men du behöver göra lite mer forskning för att hitta dem. "Leta efter en rådgivare som erbjuder antingen en fast avgift eller en djupt rabatterad årlig procentuell avgift baserad på tillgångar under ledning", säger Saranovitz.

Andra finansiella experter säger att investerare ska vara både flitiga och diskriminerande när de kämpar mot avgifter, säger Kalen Holliday, kommunikationsdirektör hos Interactive Brokers, i Greenwich, Connecticut.

"Du vill bara arbeta med företag som ger en hög grad av insyn, " säger Holliday. "Om ditt finansiella företag tar ut smala avgifter, flytta dina pengar på annat håll."

Holliday säger att i denna internet-era bör alla investeringsavgifter tydligt stavas ut och vara tillgängliga på företagets hemsida. "Om du måste fråga, säger de inte något, " säger hon.

Långsiktiga investerare har verkligen inte råd att förlora upp till 40 procent av portföljens värde till höga avgifter. Så, ta ställning, bli utbildad och slå tillbaka på höga investeringsavgifter.

Decennier på vägen, när du räknar dina pengar i pension, kommer du att vara glad att du gjorde det.

7 investeringsavgifter du kan inte inse att du betalar