>> >> 3 sätt att vara användbart för ditt nätverk

3 sätt att vara användbart för ditt nätverk

Anonim

Bestäm vad du tar med på bordet i form av kunskap eller speciella färdigheter och dela den informationen. (Getty Images)

Det är ingen hemlighet att nätverksarbete är ett bra sätt att vara framgångsrik i din karriär. Det är det bästa sättet att hitta ett jobb, hålla sig över trenderna i din bransch, få råd om dina karriärmål och prestanda och utnyttja resurser inom ditt givna område. Vi arbetar med att perfekta sätt att kontakta nya människor och räkna ut hur man upprätthåller ett förhållande med dem för att eventuellt be om rådgivning, mentorskap, en arbetsöppning eller information.

Men för många gånger fokuserar vi på vad vi kan få från våra nätverksanslutningar och inte vad vi kan ta med till bordet för att bidra och vara en resurs för andra också. Precis som allt annat gäller den gyllene regeln här också: Behandla andra som du vill bli behandlad. Om du vill hitta bra resurser i ditt nätverk, vara en bra resurs för dem också. Även om du känner att du inte har något att erbjuda andra när det gäller karriärhjälp, finns det saker du kan göra för att hjälpa andra du kanske inte har tänkt på! Att lära sig att vara en bra resurs på något sätt du kan kommer att göra andra mer benägna att ansluta till dig och hålla kontakten. Här är tre saker att tänka på för att vara en stor resurs.

  • Skriv eller ge kvalitetsinnehåll. Släck inte här och klipp och klistra in artiklar du vill dela bara för att säga att du delar med andra. Att dela artiklar med andra som är relaterade till sin bransch är bra, men det borde vara något användbart. Se till att det verkligen är relevant, att det delar ny och intressant information och har en åsikt om det. Det innebär att du också bör läsa artikeln först innan du delar den och ger några tankar om det som en del av din del. Gillar du artikeln? Varför gillar du det? Hur kan det hjälpa ditt nätverk? Dessa frågor hjälper dig att utvärdera om det är kvalitetsinnehåll eller inte, och ge dig några idéer om kommentarer du kan göra. Att vara en stor resurs för andra betyder inte att posta saker ständigt, det betyder att du skickar innehåll som andra, och du, bryr dig egentligen om. Omtänksamma kommentarer till vad andra postar är också till hjälp, förresten.

  • Bestäm din specialitet. För att vara en värdefull resurs för andra måste du identifiera vad du har lärt dig eller studerat som de flesta andra inte har. Eller vilken unik kombination av kompetens, erfarenhet eller expertis du tar till bordet. Vilken ny information kan du erbjuda andra? Kanske arbetade du på ett specialiserat projekt som tjänar din MBA, eller du tog en teknisk klass på sidan medan du arbetar heltid, eller du har skrivit en presentation eller artiklar om ett visst ämne som andra kan dra nytta av. Oroa dig inte, även om du just nu tänker att du inte har något speciellt att erbjuda ditt nätverk, vet att du gör det. Det behöver inte vara för komplicerat och det behöver inte vara något jordförstörande. Att veta något som andra inte kan vara något så enkelt som att veta var man får de bästa visitkorten i staden på en lokal butik för att stödja lokalt företag. Det kan vara ett unikt sätt att lösa ett enkelt, men svårt problem som är gemensamt för alla i din bransch. Börja med att göra en lista med information som du har som kan vara värdefull för andra i din bransch.

  • Var inte snål. Det här är ett misstag när det gäller nätverk. Ett nätverk är ett samhälle för att dela information, och goda resurser delar utan att förvänta sig någonting i gengäld. Så erbjuda din kunskap fritt. Detta skapar en tillit till ditt nätverk, och de vill vilja dela information med dig. Självklart, var selektiv om vad du delar. Om du har hittat ett nytt företag som ser lovande ut och tänker gå på en arbetsintervju, behåll det för dig själv. Dela själv inte affärshemligheter eller företagshemligheter. Det säger sig självklart. Dela med kunskap och råd som är lämpligt för offentlig konsumtion med andan att vara till hjälp för andra.