>> >> 3 saker som kommer att förbättra ditt pensionsliv i framtiden

3 saker som kommer att förbättra ditt pensionsliv i framtiden

Anonim

Experter förutspår att pensionsplaneringen kommer att utvecklas, vilket borde vara välkommen nyheter för alla arbetstagare. (gradyreese / Getty Images)

Det är den tiden på året när alla ser framåt - men om du känner dig verkligen reflekterande kanske du tittar framåt många år framåt. Det är kanske du undrar vad din pension kommer att se ut. Och varför inte? Oavsett om du älskar eller hatar din karriär är det alltid intressant att tänka på vad ens liv kommer att vara, efter att du slutat arbeta heltid.

Det kan också vara skrämmande att tänka på. Förra året fann anställningsforskningsinstitutets 2017 Pensionsförsäkringsundersökning, som undersökte 1 671 individer, att bara sex av 10 amerikaner sa att de hade sparat pengar för pensionering och bara 40 procent hade försökt att beräkna hur mycket inkomst de skulle behöva varje månad efter lämnar jobbet.

Fortfarande, om du letar efter några bra nyheter och undrar vad framtiden håller, finns det ett antal saker som sannolikt kommer att göra din pension bättre än den som dina morföräldrar bodde.

Teknologiska framsteg. Men naturligtvis kommer tekniken att göra våra pensionsålder enklare, och det är den roligaste delen av framtiden att spekulera om. Roger Whitney, en certifierad finansiell planerare och rådgivare som specialiserar sig på pensionering - han har en bok ut 2018 kallad "Rock Retirement" och en podcast kallad "The Retirement Answer Man" - säger att tekniken kommer att förbättra människors liv i framtiden avsevärt.

"Din smarta madrass kommer att personifiera din sömnupplevelse och meddela dina nära och kära när du står upp på morgonen. Smart matta kontrollerar ljuset när du flyttar, så att du inte faller när du går upp på natten och meddelar dina nära och kära om någon faller. Ditt kylskåp kommer att övervaka dina matvaror och beställa dem automatiskt, säger Whitney.

Han tillägger att även din kaffebryggare, om den märker att du inte dricker ditt kaffe eller utför något udda beteende som är relaterat till maskinen, kan väl uppmärksamma familjemedlemmar att det kan vara ett problem.

RELATERAT INNEHÅLL

Hur man sparkar-starta din pensionsbesparingar i.

Driverlösa bilar, pekar han också på, kommer att möjliggöra framtida pensionärer rörlighet som de aldrig tidigare haft.

Naturligtvis kostar all denna teknik pengar, och med tanke på hur mattor och madrasser kan driva en konsument tusentals dollar idag är det lätt att föreställa sig en morgon där framtida pensionärer på en fast inkomst känner som om de bara har råd med den dumma mattan och dum madrass istället för de smarta.

När det gäller förare utan bil har det blivit lite forskning om vad kostnaderna kan vara, men enligt en 2014-studie som utarbetats av forskningsbolaget IHS Markit kommer självkörande bilar att bli 7 000 dollar till 10 000 USD mer än genomsnittlig bil år 2025. Vid 2030, en självkörande bil kostar $ 5 000 mer än ett konventionellt fordon, och år 2035 kostar det cirka 3 000 dollar.

Med andra ord, beroende på din ålder, kanske du inte bor din pension som går runt på en smart matta och blir chaufförad i en självkörande bil, men dina barn eller barnbarn kommer förmodligen att. Då igen, kanske du också. Året 2035 är bara 17 år bort.

Du kommer förmodligen vara eftertraktad - som kontraktsanställd. Art Koff har lite bra - och kanske dåligt - nyheter för dig. Hälsan tillåter, du får aldrig sluta arbeta. Vilket är bra om du älskar vad du gör. Inte så bra om du inte gör det.

Koff, en 82-årig Chicago-baserad konsult som grundade RetiredBrains.com 2003 och arbetar med företag som vill marknadsföra för seniorer, säger att sysselsättningsmöjligheter kommer sannolikt att vara riklig för framtida pensionärer som vill göra mer än att vara ett varuhus greeter. Koff anser att många människor som arbetade på ett kontor kommer att kunna fortsätta på obestämd tid i halvpension, deltid eller som frilansare som gör tillfälliga och projektbaserade jobb.

"Arbetsgivare är främst intresserade av att anställa arbetstagare där de inte behöver betala förmåner", säger Koff.

8 mest roliga jobb för äldre arbetare

Om du letar efter en encore karriär, här är jobben äldre arbetstagare som bäst.

Maryalene LaPonsie 15 december 2017

Så det är de goda nyheterna. Du kommer sannolikt att förbli uthyrningsbar, om det är vad du vill ha. Den dåliga nyheten är att din konsertinkomst troligen inte kommer att gå mot en semester eller ett kökstillägg, enligt Koff. Det är där ironi för dina inte betalade förmåner kommer att komma in.

"Pensionärer kommer att upptäcka att utgifterna för sjukvårdsutgifterna kommer att ha höjts till en punkt där de behöver extra inkomst", säger han.

Det är oundvikligt att pensionsplaneringen kommer att utvecklas, enligt Robert Johnson, VD och koncernchef för The American College of Financial Services i Bryn Mawr, Pennsylvania.

Eftersom vi alla blåser ut ljus under mycket längre tid än våra mor-och farföräldrar och farföräldrar gjorde, istället för att planera en pension för den genomsnittliga livslängden, måste vi börja tänka på planering för den längsta livslängden, säger Johnson.

Johnson citerar till exempel en 2014-studie av Research Institute for Employee Benefit, som uppskattar att ett 65-årigt par borde spara mellan 241.000 och 326.000 dollar för att täcka medicinska och drogkostnader.

"Det inkluderar inte långtidsvård", tillägger han.

"Pensionssparande måste öka och vara längre för att återspegla denna ökande livslängd", säger Johnson.

Johnson tror också att det snart blir vanligare att pensionärer fördelar fler investeringar till aktier, eftersom det blir klart att människor kommer att hålla sig kvar längre och kan riskera lite mer pengar än de brukade. Han tror också att livslängdförsäkring kommer att bli allt viktigare.

"I huvudsak", säger han, "man måste bygga en ålders-100-portfölj."

Din 10-stegs checklista att gå i pension i 2018