>> >> 3 saker att kolla innan du börjar jobbsökande

3 saker att kolla innan du börjar jobbsökande

Anonim

Innan du lämnar in en arbetsansökan, samla viktiga uppgifter, t.ex. datum för tidigare anställning. (IStockPhoto)

Enligt LinkedIn faller fallet med en uppsjö av arbetssökande aktivitet mätt genom profilförbättringar, återuppta uppdateringar och ökningar av onlineapplikationer. Med många större städer vid eller nära historiskt låga arbetslöshetsnivåer har arbetsutsikterna aldrig varit bättre för arbetare som vill göra karriärbyte. Innan du börjar jobbsökning, här är tre mindre uppenbara saker att verifiera först.

Bekräfta att du har en tydlig bakgrunds- och kreditkontroll. Eftersom verbala referenser blir mer utmanande att säkra, kör många arbetsgivare bakgrunds- och kreditkontroller som ett sista steg i deras anställningsprocess. Om du är ny att jobba har du varit i ditt nuvarande jobb ett tag eller om en bakgrundskontroll inte var en del av din anställningsprocess tidigare, måste du verifiera att du inte har något på din post som skulle ses som en röd flagga. Till exempel kanske du drack för mycket på college och blev arresterad för att säga till en polis att du inte ville komma ner från scenen under en konsert. Eller om du tog en lång paus från att betala dina räkningar medan du reste i Europa och nu har en elak kredit poäng.

Dåliga saker råkar bra människor. Nyckeln här håller kontrollen. Först måste du ha kunskap om vad en potentiell arbetsgivare kommer att se. Lämna inte dina resultat till chans. För det andra, avgöra om tidigare problem utesluter dig från vissa positioner. Du kommer att göra det bättre om du fokuserar din arbetssökningsinsats inom de områden där din bakgrund inte kommer att vara ett problem. För det tredje, om bakgrunden inte nödvändigtvis utesluter att du blir anställd, planera att avslöja det innan ett företag initierar en dyr bakgrunds- eller kreditkontroll.

Jag har sett många kvalificerade kandidater förlora på ett erbjudande eftersom de bara antog att en check inte skulle köras eller att något från det förflutna kanske inte dyker upp. Brist på förhandsinformation, även om något litet, kan leda till att du uppfattas som otillförlitlig eller så oklart. Endera är inte ett drag som arbetsgivare söker när de anställer. Öva det minst inflammatoriska sättet för att avslöja ditt förflutna och vara strategisk när det gäller timing och till vilken du delar informationen. Enkel ärlighet vid tidpunkten för erbjudandet (men innan bakgrundskontrollen initieras) är vanligtvis bäst.

Om du har tur, kanske vad som visas i din bakgrund eller kreditkontroll är antingen ett fel eller har en stadga för begränsningar för rapportering, som en avskärmning eller en konkurs. Om så är fallet, genom att kolla din post innan du börjar jobbsökningen, har du gott om tid att gå igenom processen för att få posten borttagen. Om du inte kan ta bort rekordet kan du åtminstone lägga ihop ytterligare dokumentation som kan hjälpa till att förklara vad som hände eller skissera när det kan komma ifrån din post.

Känn dina anställningsdatum. Alla företag som kräver att du skickar in en CV eller en ansökan kan verifiera datum för tidigare anställning som du skickade in. Typiskt när ett företag verifierar datum är det mer för att slutföra din post än för att göra ett anställningsbeslut. Ett sätt att verifiera är att kontakta tidigare arbetsgivare för att se om vad du gav matchade företagsrekord. En annan metod är via ett centralt "clearinghus" som knyter till datum för lön. Det är värt din tid att hålla erbjudande bokstäver och eventuell dokumentation av separation från varje position så att du vet dina exakta datum för anställning. Om du är osäker på datum kan du alltid kontakta din tidigare arbetsgivare för att bekräfta vilken information de har och kommer att tillhandahålla.

Spåra tidigare ersättning. Att avslöja eller inte avslöja? Det är ofta ett ämne av debatt där vissa människor kommer att rekommendera att ta ett "det är inget av ditt företag" när man frågas om vad du har gjort tidigare. Jag har rekryterat och anställt 1 000 yrkesverksamma under de senaste 20 åren och kan berätta att ärlighet är den bästa policyen för ersättning. Alla tidigare löneuppgifter kan verifieras - så försöker du uppblåsa din ersättning för att få ett bättre erbjudande är vanligtvis slöseri om du har att göra med en kunnig anställningschef. Många arbetsgivare kommer att få dig att fylla i en ansökan där du anger dina tidigare jobb, anställningsdatum och ersättning. Om ett företag har bett dig att skriva in ansökan, försäkra dig om att du bara har gett dem tillåtelse att verifiera allt som skickats in.

Det innebär att du ska hålla register över din lönekostnad, lön, bonus, andra ersättningsverktyg och vad du spelade in på din W2 varje år i de senaste positionerna. Att säga att din nuvarande roll har en lön som värderas till $ 60 000 faller ifrån varandra när din W2 visade att du gjorde 45 000 dollar förra året. Den goda nyheten är att om du för närvarande är anställd och bra, kan du berätta för en potentiell arbetsgivare att du inte letar efter en förändring om inte ersättningen är en viss summa (vanligtvis mer än din nuvarande ersättning). Ingen kan tvinga dig att acceptera ett jobb - så om lönen inte fungerar, ta inte rollen. Att förvränga eller bara inte veta vad du faktiskt tjänat, sätter dig i riskzonen för att se otillförlitlig eller clueless.

Djävulen är i detaljerna. Arbetsgivare vill ha anställda som är detaljorienterade, självmedvetna och ärliga. Du kan cementera bilden när du känner till ditt professionella (och ibland personliga) förflutna och har ett effektivt sätt att kommunicera några mindre än idealiska aspekter av din bakgrund. Verifiering av bakgrunds- och kredithistoria, anställningsdatum och kompensation innan du initierar en arbetssökning förbereder dig att göra ditt bästa.