>> >> 3 tecken på att ditt barn kan vara en framtida finansiell katastrof

3 tecken på att ditt barn kan vara en framtida finansiell katastrof

Anonim

(IStockPhoto)

Om du har misstänkt kreditkortskuld och inte har några besparingar, kan du ibland se tillbaka och undra var allt gick fel.

Det är därför som om du är förälder kan du göra dina barn till en solid om du bestämmer dig för huruvida du hämtar en framtida sparare eller en framtida shopaholic-och försök att undergräva sistnämnden genom att lära dem insatserna av hur pengar Arbetar. Det är värt ett försök.

Naturligtvis är det omöjligt att känna till framtiden och det är orättvist för dina barn, som kanske kan överraska dig, att ta någon av följande röda flaggor för allvarligt. Fortfarande, om du undrar och oroar dig för hur de kommer att hantera pengar i framtiden, här är några möjliga tecken på att ja, du tar upp en ekonomisk katastrof.

Röd flagga: Ditt barn svävar lätt av tv-reklam och vänners åsikter. Om han eller hon ser något cool, vill han eller hon det.

Detta kan betyda: Ditt barn kommer att vara en impuls shopper.

Möjlig lösning: Det kanske inte är så dåligt, men det beror helt enkelt på hur ofta ditt barn impulserar.

Om ditt barn får ett bidrag och du handlar om att handla, överväga att låta ditt barn köpa det första han eller hon vill omedelbart med sina pengar, även om du vet att det är dumt och verkligen, speciellt om du vet att det är en dumt köp. Fortsätt sedan handla, och när han eller hon vill ha något annat men inte har pengar att köpa det, kan det vara det lärbara ögonblicket. Det är en särskilt användbar övning i t.ex. en leksaksaffär, där det finns gott om föremål som ditt barn vill ha.

"Fem minuter senare vet du att du ska gå ner till en annan gång och ditt barn kommer att önska att de hade köpt något annorlunda", säger Amy Rosen, VD och koncernchef för Networking for Entrepreneurship, baserat i New York City, som lär entreprenörskap till mestadels låginkomst gymnasieelever. Rosen är också vice ordförande för VD: s rådgivande råd om finansiell kapacitet, som varade från 29 jan 2010 till 29 jan 2013, och fick bland annat uppdrag att hitta nya sätt att förbättra amerikans bottenlinjer genom finansiell utbildning.

"Det handlar verkligen om att styra barn när de gör shoppingval", tillägger Rosen i leksaksbutikens undervisningsmoment. "Det är typ av en no-brainer."

Och självklart, om du känner dig ledsen för den lilla killen eller gal och du verkligen hatar tanken på att ersättningspengarna slösas bort, kan du alltid lära ditt barn hur vissa butiker har återvändande politik.

Röd flagga: Ditt barn glömmer alltid att göra läxor eller ge dig viktiga skolpapper.

Detta kan betyda: Ditt barn kommer hela tiden att betala räkningar sent.

Möjlig lösning: Ja, du kanske vill få ditt barn en kalender eller en bättre, för att hjälpa honom eller henne att hålla reda på viktiga skoldatum och hoppas det leder till bättre betyg, bra college, anständigt jobb och lön, och En dag bättre hantering av pengar. När det gäller att lära ditt barn om pengar är det viktigaste att bara prata med ditt barn om det.

Föräldrar gör det inte så mycket, enligt de femte åriga föräldrarna, Kids & Money Survey, som nyligen släpptes av T. Rowe Price. På plussidan rapporterade 73 procent av de samlade 1 014 föräldrarna att de regelbundet diskuterar med sina barn om kortsiktiga finansiella frågor som shopping till skolan, men bara 39 procent sa att de talar om långsiktig finansiell planering.

[Se Boomer Pensionering Råd till barn: Gör inte som jag gjorde.]

Förra året släppte American Institute of Certified Public Accountants en undersökning som visar att barn i genomsnitt är 10 år när deras mamma eller pappa har en första ekonomisk konversation med dem om pengar. Det kan vara för gammalt.

"Lär barn [om pengar] medan de är i grundskolan. Vänta inte tills de går till mitten eller gymnasiet. Då bildas dåliga vanor och det kan vara för svårt att riva dem", uppmanar Prakash Dheeriya, en professor i ekonomi vid California State University-Dominguez Hills och författaren till en bokserie som heter "Finance for Kidz."

Röd flagga: Ditt barn verkar göra mycket utslag, även dumma beslut.

Det kan innebära: Du kan tänka på din framtida vuxna son eller dotter att köpa en väldigt dyr bil som de kan få ett lån för men kan inte riktigt råda - och sedan slå på dig för pengar.

Möjlig lösning: Michael Goodman, en finansiell planerare i New York City, som tjänar på American Institute of Certified Public Accountants National Financial Literacy Commission, brukade göra någonting snyggt när hans egna två unga barn var yngre.

"Vi höll reda på alla pengar de får under hela året, inklusive födelsedag och semesterpenningar", säger Goodman. "Vi skulle också hålla reda på hur de spenderade pengarna. Och i slutet av året skulle vi lägga till allt, och vi blev alltid förvånade över hur mycket pengar de hade och vi skulle titta på vad de köpte, och vi skulle diskutera om det var ett bra köp eller inte. Gillade jag det datorspel? "

[Quiz: Spenderar du för mycket på dina barn?]

Inte bara var det pedagogiskt för sina barn, säger Goodman, det har varit pedagogiskt för honom. Han har en ganska bra känsla för sina barns personliga pengar och deras ekonomiska styrkor och svagheter.

Temat: Bara prata med dina barn. Ja, det finns ett mönster som kommer fram i alla tre av dessa scenarier. Varje välrenommerad personalfinansexpert kommer att berätta att det bästa sättet att hålla dina barn från en dag och göra kolossala ekonomiska fel som vuxen är att öppet diskutera pengar med dem.

Men gå inte överbord, säger Rosen, som påpekar att om du tvingar dina barn att spara alla sina pengar och aldrig har kul att köpa någonting, kan du äntligen ge dem det ekonomiska vuxna monster-DNA du försöker svårt att undvika. Med andra ord, om du inte tillåter dem att ha lite roligt med sina pengar, när dina barn har friheten att köpa vad de vill, när de vill kan de bara.