>> >> 3 risker för börsen framåt

3 risker för börsen framåt

Anonim

Hur riskabelt kommer investeringen att vara inom en snar framtid? (Getty Images)

Bus eller godis. Vad kommer aktiemarknaden att leverera under den notoriskt flyktiga oktober månad?

Den amerikanska aktiemarknaden tjurcykel är gammal - i sitt sjunde år. Med traditionella åtgärder är det övervärderat, men Standard & Poors 500-indexet ligger fortfarande inom spridningsavståndet av sin heltidshög. Det kan vara ett recept på volatil handel framöver.

"Jag tycker att det är rättvist att säga att amerikanska aktier är de dyraste bestånden världen över idag", säger Tim Courtney, CIO of Exencial Wealth Advisors i Oklahoma City. "Det finns vissa fickor av amerikanska bestånd som är extremt dyra. Områden som verktyg, konsumentklammer och REITs handlar till priser där de sällan, om någonsin, handlas."

Höga värderingar i sig själva gör inte nödvändigtvis tjurmarknader i björnar. Aktierna är lite övervärderade, säger John Canally, vice president och ekonom vid LPL Financial, med huvudkontor i Boston. "Men det finns liten korrelation mellan värdering och aktieavkastning på kort sikt, säger han. "I det långa loppet föreslår de lite övervärderade värderingarna idag att vi kan se lite under genomsnittliga aktieavkastningar under de kommande tio åren."

Ett antal analytiker varnar dock om att aktiemarknaden är utsatt för volatilitet under nästa månad med ett antal potentiella utlösare som kan leda till en korrigerande återhämtning och bogseringsaktiepriserna ner från näsblodsektionen.

Här är tre marknadsrisker analytiker följer noggrant:

USA: s presidentval. Den amerikanska aktiemarknaden kan vara ganska volatil i de kommande tre månaderna, säger Colin Cieszynski, marknadschef på CMC Markets i Toronto.

"Som det var fallet med Brexit rösta tillbaka i juni tror jag inte att marknaderna har prissatt något annat än en Clinton-seger ... utsikterna att Trump kunde dra ut en överraskningsvinst kunde skämma om marknaderna under kommande veckor, särskilt som valdagen drar sig nära ", säger Cieszynski.

Andra är överens om resultatet av den 8 november presidentvalet kunde rocka aktiemarknaden.

"Risker existerar när det gäller marknaden underprissättning en potentiell president Trump", säger Mark Luschini, chefinvesteringsstrateg vid Janney Montgomery Scott i Philadelphia. "Om det verkar som om han kommer att bli vald till president eller omröstningar visar att han vinner på Clinton, skulle marknaden reagera negativt, eftersom det här är en faktor som för närvarande är underprissatt på marknaden."

Federal Reserve höjder räntan. Federal Reserve kan också kasta en skiftnyckel in i den typiska jultomten rally som tenderar att dyka upp på Wall Street i december med en ränta hike vid sitt 13-14 december möte.

"Med Fed som sannolikt kommer att höja räntorna i december kan uppgången för amerikanska aktier bli begränsad med de lätta pengar som har drivit index högre under de senaste åren och börjar minska, " säger Cieszynski.

Resultat och vägledning från tredje kvartalet. Amerikanska konsumenter verkar fortfarande spendera, säger Cieszynski.

"Det återstår att se om valosäkerhet har haft någon inverkan på affärsinvesteringsplaner", säger han. "Det kan vara att dra på att anställa (men) det är svårt att säga. Om intäkterna inte uppfyller höga förväntningar eller om vägledning är skumma på grund av valet eller andra faktorer kan lagren dra sig tillbaka."

"Det är de tre utmaningarna att om marknaden blir förvånad över dessa resultat kan det leda till en korrigering. Alla tre kommer säkerligen att öka volatiliteten. Även om vi inte har en fullständig korrigering kommer vi sannolikt att se fler dagar på 1 till 2 procent flyttar, säger Courtney.

Det finns ännu fler risker som lurar på aktiemarknadens skuggor, till exempel felaktigheter från Kina när det handlar om sitt svåra skuldproblem eller av den brittiska regeringen när den förhandlar om sin utträde från Europeiska unionen, liksom en stor terrorattack, Canally säger.

"Dessa risker kan orsaka en återhämtning, och kanske till och med en återhämtning så stor som 20 procent, men frånvarande en lågkonjunktur, skulle eventuell återhämtning sannolikt vara begränsad till en minskning på 15 till 20 procent och mötas med köpare, inte mer att sälja", säger han .

Andra analytiker instämmer i slutet av tjurmarknaden är inte i sikte.

"För att USA ska sluta tjurmarknaden och ha en återbetalning på 20 procent, skulle vi troligen behöva gå i lågkonjunktur", säger Courtney. "Vi ser det inte hända. Vi tror att det är mer troligt att vi fortsätter att gå vidare i denna långsammare tillväxtmiljö, där det verkar som att ingen är lycklig men att lågkonjunkturen undviks. Det bör göra det möjligt för tjurmarknaden att fortsätta. "

Courtney säger att aktierna är mogna för en återbetalning, med en minskning med 5 till 10 procent möjligt under de närmaste kvartalen.

"Det är normalt, " säger han. "Om du har lite pengar på sidorna, var beredd att kunna dra nytta av det. Använd dessa prisutdrag till din fördel."

Investerare kan bygga en potentiell köp- eller önskelista för att få sina pengar att fungera om aktiekurserna återvänder. Luschini pekar på bostadsrelaterade aktier, teknik och energi som områden att överväga.

Dessutom är "telekom för närvarande rimligt och vi uppmuntrar alltmer av bankprestanda eftersom marginellt högre räntor kan öka räntenettot", säger han. "Vi gillar också bioteknik, men dessa kan äventyras av vem som ockuperar Vita huset i januari."

Courtney gillar de lägre priserna, till exempel amerikanska småkapitalbolag, värdeföretag och internationella företag.

"Dessa områden är riskfyllda, men vi tror att mycket av den här risken redan redovisas i sina lägre prissatta lager. Historien har visat att lägre prissatta tillgångar generellt överträffar högre prissatta tillgångar framåt", säger han.

"Om du ska köpa enskilda aktier tror vi att du ska köpa företag som är ledande inom sin bransch, har disciplinerade ledningsgrupper och har goda tillväxtnivåer i försäljning eller resultat, säger Courtney.

Bästa lagerpriset under $ 10

Verso Corp

Lagernamn

4020, 00%

1 års återkomst

Medallion Financial

Lagernamn

1640, 00%

1 års återkomst

Magellan Petroleum Corp

Lagernamn

630, 03%

1 års återkomst

Gold Standard Ventures Corp

Lagernamn

555, 05%

1 års återkomst

MGT Capital Investments Inc

Lagernamn

463, 41%

1 års återkomst

Eletrobras Shs sponsrade amerikanska insättningsintäkter Repr 1 Sh

Lagernamn

401, 53%

1 års återkomst

Acasti Pharma Inc

Lagernamn

390, 91%

1 års återkomst

COPsync Inc

Lagernamn

352, 38%

1 års återkomst

Corbus Pharmaceuticals Holdings Inc

Lagernamn

294, 89%

1 års återkomst

Harmony Gold Mining Shs sponsrade amerikanska depåbevis Repr 1 Sh

Lagernamn

281, 49%

1 års återkomst

Verso Corp

4020, 00%

Medallion Financial

1640, 00%

Magellan Petroleum Corp

630, 03%

Gold Standard Ventures Corp

555, 05%

MGT Capital Investments Inc

463, 41%

Eletrobras Shs sponsrade amerikanska insättningsintäkter Repr 1 Sh

401, 53%

Acasti Pharma Inc

390, 91%

COPsync Inc

352, 38%

Corbus Pharmaceuticals Holdings Inc

294, 89%

Harmony Gold Mining Shs sponsrade amerikanska depåbevis Repr 1 Sh

281, 49%

Lagernamn

1 års återkomst

Lagerinformation per den 18 oktober 2016

Rättad den 19 oktober 2016: En tidigare version av denna artikel misstas där ekonom John Canally arbetar. Han arbetar i Boston.