>> >> 3 skäl att inte försöka korta aktier

3 skäl att inte försöka korta aktier

Anonim

Ett pengar pussel med en saknad bit (iStockphoto)

Det är ingen tvekan om att kortförsäljning kan vara extremt lönsam. Då igen, så kan lotteriet.

Nyligen, "The Big Short" vann en Oscar för dess anpassning av den mest sålda boken, som kroniskt beskriver hur en handfull Wall Streeters gjorde miljoner vadslagning mot bostadsmarknaden före finanskrisen.

"Filmer som det visar extremt att vinna, " säger Jeff Powell, förvaltningspartner vid Polaris Greystone Financial Group, en registrerad investeringsrådgivare i San Rafael, Kalifornien. "Någon vann också Powerball. Det gör inte en bra film, men den genomsnittliga personen borde inte röra det här i det minsta", säger han.

Kortslutning är i huvudsak en strategi som används när de tror att eget kapital eller skuldsäkerhet kommer att minska i värde. För att korta ett lager lånar handlare aktier från en mäklare och säljer dem sedan. Om aktien faller i värde, kommer näringsidkaren att köpa lika många aktier till det nya lägre priset och returnera dem till långivaren, vilket ger skillnaden.

Det är sant att närsäljning kan förbättra avkastningen och hedgefonder använder strategin till deras fördelar, säger Albert Brenner, direktör för fördelningsstrategi med wealth management-divisionen för People's United Bank i Bridgeport, Connecticut.

Eftersom de flesta institutionella investerare är långa, kan aktier bli övervärderade och sniffa dem innan de faller i värde kan vara lönsamma, säger Mike Sorrentino, chefstrateg vid Global Financial Private Capital, en Florida-baserad registrerad investeringsrådgivare.

Men det betyder inte att det är en bra idé för vardagliga investerare. "Jag är kortfattat mycket läskigt, " säger Sorrentino. "Förlustpotentialen är oändlig i teorin."

Det finns stora risker. Investerare som helt enkelt köper ett lager har obegränsad uppåtvändning - deras vinst är lika mycket som eget kapital ökar i värde. Och förlusten är begränsad - om företaget går i konkurs, kommer investeraren att förlora så mycket som han investerat, men inte mer.

Men korta aktier har obegränsad nackdel. Om investeraren gissar fel när man kortar ett lager och eget kapitalets värde faktiskt ökar, måste han köpa tillbaka aktierna till ett högre pris än när de lånades för att återlämna dem till långivaren. Och det finns inget lock på hur högt ett lager kan gå.

Det finns också kostnader som inte finns för aktieköpare. En investerare som förkortar aktierna måste betala ränta på sina lånade aktier. Medan det kan börja med ensiffriga procentandelar av pengarna placerade på kort position, kan den satsen öka över tiden om beståndet blir ett populärt namn till kort och efterfrågan på lånade aktier ökar, säger Sorrentino.

Dessutom, korta ett lager som betalar en utdelning kräver att betala den avkastningen till långivaren.

Så, i en teoretisk handel som involverar 4 procent ränta på de lånade aktierna och en utdelning på 2 procent, skulle en näringsidkare behöva göra en 6 procent avkastning för att bara bryta sig, säger Powell.

Det finns inget utrymme för fel. Även proffsen möter huvudvindar i samband med kortslutning. Powell brukade driva en långsiktig hedgefonds, men stängde den för en långsiktig strategi. De flesta pengar som fonden gjorde kom från långsidan, säger han.

De flesta detaljhandel investerare gör inte bra att fånga alla avkastningar på marknaden även om de bara är långa, säger Powell. Och med kortförsäljning behöver du inte bara ha rätt idé, men också genomföra det vid rätt tidpunkt. Shorting förvärrar eventuella fel, säger han.

Till exempel pratade människor om att fastigheter blev övervärderade år innan vadslagning mot bostadsmarknaden faktiskt blev lönsam, säger Powell.

Långsiktiga strategier är säkrare. För de flesta investerare förespråkar Sorrentino en buy-and-hold-strategi i stället för att försöka komma över tid på marknaden. Aktier är flyktiga, och det är viktigt att inte sälja i panik och låsa förluster om marknaden faller, säger han.

I stället för att försöka tjäna pengar genom att korta lager, rekommenderar Powell investerare att fokusera på att försöka inte förlora pengar.

På en downmarknad är en detaljhandelsinvesterares bästa satsning att ha en väl diversifierad portfölj, som kan balanseras med 60 procent av aktierna och 40 procent av obligationer beroende på en investors risk tolerans, säger Brenner. "Fördelen att vara en långsiktig investerare (är det) överlag är den allmänna riktningen på aktiekurserna uppe."