>> >> 3 Ill-rekommenderade skäl att inte köpa livförsäkring

3 Ill-rekommenderade skäl att inte köpa livförsäkring

Anonim

En ny undersökning fann att 1 i 5 medelålders amerikaner inte har någon livförsäkring. (Getty Images)

Televisioncommercials som uppmanar allmänheten att köpa livförsäkring kan vara självbetjäning och manipulativ, med tråkiga, medelålders kvinnor som ser smärtsamma ut att deras avskedade make inte tog ut livförsäkringar. Men det betyder inte att dessa annonser inte har rätt.

Det är lätt att se varför livförsäkringen fångats på. Det har funnits i praktiken för alltid, sedan det gamla Rom, men det började verkligen bli populärt under 1800-talet. Därefter kan ditt liv lätt skäras på grund av kolera eller smittkoppor. Eller din lykta kan brinna ner ditt hem. Det fanns nötkreaturstampedes. Du kan bli blåst till bitar under inbördeskriget.

Även om vår livslängd och säkerhetsfrågor har förbättrats, köper många människor fortfarande livförsäkring, enligt vissa undersökningar. Exempelvis visade en nyligen undersökt New York Life-undersökning av 1 000 amerikaner i åldrarna 37-48 att 20 procent av generationen X-hushåll inte har någon livförsäkring.

Beviljas, du kanske inte behöver livförsäkring. Huvudregeln är att om ingen kommer att bli ekonomiskt förödad av din död, är det inte ett måste. Men inte alla följer tumregeln. Här är några vanliga skäl att folk inte köper livförsäkring. Om det här låter som du kanske du vill ompröva.

Om jag checkar ut tidigt har jag gott om tillgångar som tar hand om min familj. Det finns en logik till det - om du har en miljon dollar som äcklas bort och en vilja, som behöver livförsäkring? Men det kan fortfarande vara en risk att gå utan. Marc Renson, en 43-årig som äger Ambition Coffee & Eatery i Schenectady, NY, önskar att hans far hade köpt lite.

Hans pappa hade sagt, "Jag behöver inte livförsäkring", som hans son quips: "Han hade rätt. Han behövde inte livförsäkring, men hans familj gjorde."

Renson beskriver sin far som en seriell entreprenör, och öppnar ofta företag som arkader och auktionshus och börjar sedan något annat. 1984 köpte pappa en sågverksoperation och några år senare köpte han en ny, större sågverk för 600.000 dollar samt timmerutrustning och fem tunnland mark. Det var en investering på 1, 1 miljoner dollar.

"Då somnade han bakom bilens hjul och dödades", säger Renson, som var några månader bort från gymnasiet. Hans pappa, som dog 1989, var 47 år.

Det fanns många tillgångar, men Rensons far lämnade dem en startsågverksverksamhet som familjen hatade att fungera och visste inte helt hur man skulle hantera. "Kör motorsågar, skär ner träd, dra dem ut ur skogen, kör traktorer, kör dumperbilar - allt för att få dessa träd till den lilla sågverket och producera timmer som vi skulle gå och skräddarsydda sheds för kunder, säger Renson.

Hans familj hade varit rik, säger Renson, men inom ett år förklarade sin mamma konkurs och flyttade in i en lägenhet med låg inkomst, två sovrum. Rensons mamma är 70 år och går bra nu, säger han, men en livförsäkring skulle ha sparat henne mycket ekonomisk ångest.

"Jag minns en gång i "91 när min mamma släpptes från sitt tredje jobb på ett hotell", säger Renson. "De nedskalade och behövde inte sin position. Hon satt och grät på soffan och undrade hur hon skulle sluta betala min $ 1.500 undervisning."

Jag är hälsosam. Jag har slösat bort mina pengar på livförsäkringar. Aaron Endré, 27, äger ett PR och marknadsföringsföretag i San Francisco. Hans mor, en hemmakare som bodde i Neapel, Fla., Dog för två år sedan av tjocktarmscancer vid 52 års ålder.

"Hon hade livsförsäkring hela sitt liv, men lät det försvinnas och tänkte att hon var frisk, precis innan hon fick diagnosen stage 3 cancer", säger Endré.

Endré och hans mamma diskuterade aldrig det faktum att hon lät sin policy gå bort. Endré föreställer sig dock att hon kände sig hemsk om det. "Jag minns tydligt att min mamma berättade för mig under hela mitt liv att jag skulle bli täckt om något skulle hända med henne eller min pappa, " säger han.

Jag inser livförsäkring är viktig. Jag får det ganska snart. Det var det som Grant Smith tänkte på. Men han fick inte det tillräckligt snart.

Smith är 36 år och bor i Atlanta. Han och hans fru Alison har en 2 månader gammal son. Och Smith bekämpar omfattande lungcancer i små celler.

Smith började börja tänka på att köpa livförsäkring när han började ta emot annonser i posten från Gerber Life Insurance Company. Men han var upptagen med sin verksamhet, applianceart.com, som han började för ungefär tre år sedan. Han giftades också i juli 2013, och i augusti köpte han ett hus.

Några veckor senare började Smith hosta blod i mataffären.

Den 1 september sa en läkare att han hade cancer. "Jag trodde att han skojade", säger han.

Smiths prognos är dire. Kemoterapi fungerar inte längre, så Smith deltar nu i kliniska prövningar i New York City. Han har pratat med en fastighetsplanerare och gör vad han kan för att finansiera sin sons högskoleutbildning, bland annat genom att starta en kampanj på en publik sourcing site för fundraising, rockethub.com.

Om saker inte går bra med de kliniska prövningarna och några läkarmottagningsmöjligheter har läkare diskuterat, säger Smith, att han kanske bara var cirka tre eller fyra månader.

"Som alla andra småföretagare, var den amerikanska drömmen att bygga det här företaget i någonting som jag kunde sälja en dag. Det var typ av planen, säger Smith. När det gäller hans fru och sonens utsikter säger han att hon har ett heltidsjobb, "och jag har det här företaget, som jag inte vet vad jag ska göra med."

Smith tillägger, "Det är inte lätt i min ålder att jag inte har mycket att lämna, och det gör ont i mitt ego. Jag tycker att det är emasculating att vara en leverantör och inte lämna någonting bakom."

Därför är han nu fan av livförsäkring.

Medan många människor utan tvekan släckte att köpa livförsäkring på grund av kostnaden - vilket kan vara några hundra till tusen dollar om året, beroende på politik och personens ålder - säger Smith att han är en bra affär jämfört med andra familjer -relaterade kostnader.

"Jag tycker att livförsäkring bör köpas för en familj före födseln", säger Smith. "Det är så mycket som leder fram till födelsen, att du kan få inslagna i, med vilken typ av barnvagn att köpa och swaddling och plantskolan för väggen."

Men hans son, Smith säger, kommer inte att komma ihåg vad färgerna på hans sovrumsvägg var.