>> >> 3 möbelföretag lounging i high-end försäljning

3 möbelföretag lounging i high-end försäljning

Anonim

Vardagsrum i möbelutställningslokal (Getty Images)

De poäng som kunderna beaktar när man köper kvalitetsmöbler - produkt, pris och stil - kan också gälla när man handlar för möbelföretagens lager.

Det är annorlunda för varje köpare, men för den amerikanska bostadsinredningsmarknaden på 100 miljarder dollar har ansträngningarna att diktera, sälja och dra nytta av soffvalet förändrats med onlineföretag som gick in i fray. Dessa unga e-handelsföretag, som Wayfair (ticker: W), mimar ofta stilerna i high-end-tegelstenen, men säljer till ett rabatterat pris. Traditionella företag står inför ett besvärligt val: Kämpa online-företagen i eget spel genom att sänka priserna och minska marginalerna eller ignorera dem helt och hållet.

Till skillnad från andra återförsäljare är möblerna perfekt placerade för att bekämpa onlineintrång genom att möjliggöra för kunder att se produkten innan de köper.

Och med en spirande amerikanska konsument under de senaste fem åren har dessa företag säkert gynnat. Nyligen har emellertid den här utvecklingen visat tecken på försämring, och några av företagen, såsom Restoration Hardware Holdings (RH), har förlorat vinster som gjorts under uppstarten. Här är en titt på hur high-end möbelmakare är faring.

Återställande Hårdvarans senaste problem har en uppsida. Bolaget har gått ihop 2016. Aktien har minskat med 50 procent i år vilket snedde efter att bolaget släppte en preliminär resultaträkning i februari som förutspådde en förväntad försäljning på 647 miljoner dollar för fjärde kvartalet 2015. Analytikerna förväntade sig 711 miljoner dollar i intäkter.

En orsak till försäljningen miss, enligt restaurering maskinvaruchef Gary Friedman, var svag olja. Rika kunder som arbetar inom oljeindustrin har blivit skadade av undertryckta oljepriser.

Mer om: Dess ansträngningar med kampanjer var inte framgångsrika. Medan Friedman skyllde på aktiemarknaden uttrycker Morningstar-analytiker Jaime Katz uttryck för tvivel om att rikare "människor är kortsiktiga" om marknaden på ett sådant sätt att det skulle krossa försäljningen.

Istället kan mjukningen vara på grund av att klientens restaureringshårdvara försöker nå. Det måste rita en bra linje mellan kampanjer och rabatter, vilket kan skada varumärkesbilden.

För att motverka kämpande reklaminsatser planerar Restoration Hardware ett lojalitetsprogram där ett årligt medlemskap leder till rabatter på möbler. Men det är oklart om en sådan kampanj skulle vara effektiv, säger Raymond James analytiker Budd Bugatch.

I stället kan RH överreaktera till ett dåligt kvartal. Samtidigt som försäljningen av samma butik minskade ökade bolaget fortfarande med 9 procent. Ledningen fortsätter att omvandla företaget från att vara privatägt och ökar antalet butiker - det planerar att öppna fem i år - samtidigt som man förbättrar erbjudanden på nätet.

Mest uppmuntrande för en investerare är dock att den senaste tingen i priset har gjort det till ett billigt företag. Med ett prisförhållande på 16, 7 är det med en rabatt på branschgenomsnittet på 30. Katz ser ett målpris på $ 65, vilket lämnar det med 67 procent uppåt.

Williams-Sonoma kan fånga kunder över hela livet. Ägaren till Pottery Barn och West Elm, Williams-Sonoma (WSM) var en av de första detaljhandlarna - möbler eller inte - för att förstå och dra nytta av möjligheten att sälja online. Nu står online-försäljningen för mer än hälften av sina totala intäkter.

Pottery Barn, den största av försäljningen, har gynnats av detta och en förbindelse med konsumenterna över utseendet och kvaliteten på sina produkter. Emellertid har denna framgång dragit copycats. Och online är där du hittar många av dessa företag som speglar Pottery Barns produkter. "De är inte lika höga som Pottery Barn, men priset är mycket lägre", säger Wedbush-analytiker Seth Basham.

Detta kan tvinga Pottery Barn att sänka priserna, vilket kan slå marginaler. Det kan också minska försäljningen, med Williams-Sonoma som meddelar att jämförbar butikshandel för Pottery Barn föll 2 procent under fjärde kvartalet 2015.

Det betyder inte att WSM shying bort från online-ansträngningar. I själva verket använder den West Elm för att säkerställa att den kan spåra och växa med konsumenter från en yngre ålder. West Elm riktar sig till årtusendemassan med billigare produkter. Williams-Sonoma kan sedan fånga samma kund som de tjänar mer pengar och flytta till Pottery Barn, samt ansluta till dem när de gifter sig och registrerar sig hos Williams-Sonoma, den köksfokuserade affären.

"Den verkliga skillnaden är (andra återförsäljare) inte samma möjligheter att få repeterad försäljning från sina konsumenter som Pottery Barn gör, säger Katz.

Men priset kan utgöra ett problem för en ny Williams-Sonoma-investerare. Basham säger att det förtjänar lite premie, men kan ha nått det på $ 58.

Ethan Allen försöker bygga ny bild. Den minsta av de tre företagen Ethan Allen Interiors (ETH) genomgår också en omvandling och uppdaterar sina erbjudanden för att vädja till en något yngre kundkrets. "Det uppdaterade produktlinjen", säger Bugatch. "Det är inte vad du skulle tro som din förälder butik."

Företaget har utvecklat en stabil inredning, som kan blanda och matcha rätt produkter för att skapa ett unikt utseende för kundens hem. Det har nu nästan 300 detaljhandelskontor, som sysselsätter mer än 2.000 inredare.

Ethan Allen rullade också ut nya mönster förra året. Även om intäkterna ökade med 1 procent, minskade vinsten 13 procent på grund av kostnaderna för att bygga de nya produktlinjerna. Bristen på tillväxt, plus problem med VD-följd, ledde till en proxikamp där en aktivistisk investerare försökte ersätta styrelsen med nya styrelseledamöter. Samtidigt som Sandell Asset Management har gjort insatser misslyckades, lägger företaget företaget tillkännagivande.

Samtidigt finns det tecken på att produktrevolutioner börjar ansluta som andra kvartals jämförbara designcentra ökade försäljningen med 7, 3 procent, toppade Bugatchs förväntan på 1, 5 procent. Men med en prislapp på nästan $ 30 kan det inte erbjuda mycket uppåt, även om produkten ser modernare ut när du går i butiken.