>> >> 3 DIY Hem Projekt som kommer att spara pengar

3 DIY Hem Projekt som kommer att spara pengar

Anonim

Hemförbättringsföretaget Lowe s drar tillbaka sitt uppköpserbjudande till ett kanadensiskt företag. (IStockPhoto)

Gör delar av din inredning en ansiktslyftning? Många renoveringar kräver inte dyr professionell hjälp; istället kan du göra dem själv. Ett DIY-projekt kan låta skrämmande, men med rätt råd kan du återuppliva ett utrymme till minimal kostnad - och ha något att visa upp för dina vänner också.

Experter säger att det fortfarande är en bra idé att ringa in proffsen för stora projekt, som att byta ut ett tak eller ombygga ett kök, så börja små. "Med stora projekt är det inte så enkelt som du ser på TV", säger Robert Palmarozza, president för Mr. Handyman Tri-County, ett hemreparations- och underhållsfranchise baserat i Wayne, NJ

De flesta elektriska och rörledningsjobb bör också lämnas till experterna, eftersom du kan skada dig själv eller skada hemmet. (Om du bryter ett rör och översvämmer källaren, det är tusentals dollar i avloppet.)

US News pratade med DIY-experter, som gav steg för steg instruktioner om tre hemprojekt för nybörjare:

Väggmontera en TV

Att titta på filmer på din plattskärm är trevligt, men de kommer att se så mycket bättre ut med den TV som är monterad på väggen. Allt du behöver är ett väggmonteringssats med en konsol som passar storleken på TV: n, en studfinder, ett måttband, en hylsnyckel, en nivå och en borr / drivrutin. Brian Kelsey, en licensierad entreprenör och värd för online-videoserien Kelsey på House, förklarar hur:

1. Hitta tapparna. Använd studsfinnaren för att hitta två dubbar, som vanligen är 16 tums separata (med äldre hem, avståndet kan variera).

2. Ta försiktiga mätningar. Använd ett måttband för att bestämma i vilken höjd på väggen du vill att din tv: s övre fäste ska hänga och markera en plats för att borra.

3. Borra hål i väggen. Använd en borr som är lite mindre än skruven du ska använda för att fästa montern på väggen.

4. Skruva in skruvarna. Monteringsfästet ska ha många hål uppställda, vilket gör det enkelt för dig att ställa upp hål med dubbarna.

5. Dra åt den övre skruven. Fäst fästet på väggen med hjälp av en hylsnyckel för att dra åt bulten.

6. Se till att konsolen är jämn. Med en bult i fästet, använd en nivå för att säkerställa att fästet är jämnt.

7. Borra och dra åt de andra skruvarna. Dra åt en andra bult direkt under den första för att fästa fästet i den första fästet. Flytta sedan till den andra studden, borra igen och säkra övre och nedre bultar.

8. Hitta monteringshål på TV: n. Vänd tv: n över på en filt och hitta de fyra standardiserade monteringshålen som följer med alla nya platta TV-apparater.

9. Fäst fästen på tv: n. Fäst hakarna på TV: n vid hålen och dra åt dem. Se användarhandboken för att se till att de är rätt sida upp.

10. Häng TV: n på väggen. Lyft försiktigt TV: n och häng den på monteringsspåret. Skjut TV: n till vänster och höger för att centrera.

11. Sätt fast TV: n på plats. Använd de lilla skruvarna för att låsa den på plats.

12. Fäst kablarna.

Gör dina egna gardiner

Ge något rum i huset en makeover genom att installera nya gardiner. Allt du behöver är tyg, en rulle Stitch Witchery (finns på hantverk och tygaffärer), ett strykjärn, en tunn bomullstyg, en gardinstav och gardinklipsringar. Det är rätt-ingen symaskin krävs. Kirsten Nieman, en DIY-expert med återställd stil i Portland, Ore., Beskriver hur i bara fem steg:

1. Mäta fönstret. Gardiner ser bäst ut när de hänger högt och vidsträckt och skapar illusionen av ett större fönster genom att göra det. Mäta hur högt du vill att gardinerna hängde, liksom bredden på fönstret.

2. Köp tyget och en stor rulle stygnhäxa. Gå till närmaste tygaffär och välj dig. Be en butikskonsulent för hjälp att beräkna hur mycket yardage du behöver.

3. Skär tyget. Använd dina fönstermätningar genom att klippa tyget i två lika stora paneler. Obs! Du kommer att "hemming" både den övre och den undre delen av panelen, så ta hänsyn till en tum i båda ändarna.

4. Stryk Stitch Witchery. Förbered järnet och placera en tunn, fuktig trasa mellan järnet och gardinpanelen för att säkerställa att tyget inte brinner. Sätt in stitch Witchery i sömmen och tryck ner med järnet i 10 sekunder på en plats. Flytta långsamt runt hela panelen tills Stitch Witchery håller sömmen ihop.

5. Häng gardinen. Häng panelen på gardinstången med hjälp av draperiklipsringar (åtskilda ca fyra tum från varandra).

Måla ett rum

Andas in det nya livet till ett rum genom att ge det ett nytt färgarbete. Detta kräver färg, spacklingpasta, plast, målarband, penslar och en färgrulle. Jackie Jordan, direktör för färgmarknadsföring för Sherwin-Williams, lägger ut stegen:

1. Välj en färgfärg. Det enklaste sättet att hitta inspiration är att dra från något som redan finns i rummet. Tänk på en nyans som kompletterar mattan färg eller skuggan av trägolvet. Du kan också matcha väggarna till möbelens klädsel.

2. Köp färgen. Färger varierar från ekonomiskt till avancerat. Om rummet får mycket trafik eller om du har barn som kan få fingeravtryck eller mat på väggarna, väljer du en avancerad färg så att väggarna lätt kan rengöras.

3. Montera verktygen. Färgaffärens kontorist kan ge dig råd om exakt vilka penslar och rullar du behöver.

4. Förbered ytan. Ytan du målar måste vara ren, tråkig och torr. Om det finns fingeravtryck eller matoljor på väggarna, måste de rengöras. Använd spacklingpasta för att fästa upp hål eller sprickor i väggen. Om din vägg tidigare var målade med halvglans och du går till en plan yta, se till att ytan är matt, så att den nya färgen klibbar den befintliga färgen. Vänta på att väggen torkar innan du applicerar den nya färgen. Också täcka alla möbler i rummet med plast.

5. Trim rummet. Använd målarens tejp för att ställa in taket, basbrädorna, fönster och lampor.

6. Applicera färgen. Rulla och borsta färgen på väggarna. Låt färgen torka innan du tar bort trimmen.