>> >> 3 fall där spendera mindre kan komma tillbaka

3 fall där spendera mindre kan komma tillbaka

Anonim

(IStockPhoto)

Det är bra att savemoney, de flesta lärs från en tidig ålder. Om du har en kupong, använd den. Om du inte kommer att vara i ett rum, stäng av lamporna. Köp dessa semesterdekorationer efter 25 december. Och om och om igen.

Men att vara sparsam kan också slå tillbaka: Bara visualisera vad som kan gå fel om du köpte ett riktigt billigt röklarm eller bromsar för din bil. Här är tre kategorier där du bör noggrant uppmärksamma vad du spenderar.

Babyprodukter. Du kan överskrida din bebis till den punkt där det ger liten ekonomisk mening. (Burberry-väskan som säljs på Nordstrom för $ 1.295 är noga, men det är trevligt.) Med vissa inköp är det ändå säkrare att spendera mer än att välja det billigaste föremålet du kan hitta, särskilt med spjälsängar, bilstolar och barnstolar .

På vissa sätt är du helt säker på att köpa det minst dyra objektet på marknaden. Barnprodukterna granskas och regleras av USA: s konsumentproduktersäkerhetskommission, så om du inte har mycket pengar kan du känna dig säker på att även de billigaste babyprodukterna som säljs i butikerna ska uppfylla stränga normer. Men påminnelser uppstår ofta eftersom nya produkter inte fungerar som de ska, och i vissa fall får du verkligen vad du betalar för.

[Se: 20 saker du aldrig ska köpa används.]

Ta till exempel bilstolar. "Med de dyrare bilstolarna är det vanligtvis lättare att installera, och det kan göra dessa bilstolar säkrare att använda, säger Jamie Grayson, en New York City-baserad babyutrustningskonsult som arbetar med företag och privatpersoner. Han säger att han tycker också att det är intressant att föräldrarna inte tänker två gånger om att köpa en $ 1000 spjälsäng, men då lägger de en billig madrass med lågkvalitativa komponenter. Du vill gå så organiskt som möjligt. "

Naturligtvis kan du inte ha råd med en $ 1000 spjälsäng eller en ekologisk madrass, men vad du än gör, köper inte din spjälsäng, bilbarnstol eller barnstol.

CPSC påminner om många babyprodukter och ändrar ständigt standarderna för vad som anses vara säkert. Till exempel, under 2010 förbjöd det försäljning och tillverkning av spjälsängar med droppsidor. De typer av spjälsängar, i vilka en eller båda sidor kan sänkas så att föräldrarna kan sätta ner eller plocka upp barnet lättare, skylles för dödsfallet av 32 spädbarn från 2001 till 2010.

Och ja, den barnstol som du hittade i en garageförsäljning eller förvaringsbutik kan se robust ut, men för allt du vet, återkallades det för tre år sedan eftersom skruvarna ibland släpps lös. Så spendera mer på babymöbler - och gå till garageförsäljning och sändningsbutiker för babykläder.

Skodon. "Billiga skor leder till blåsor och ringar", säger Alan Berman, en podiatrist som praktiserar hos Somers Orthopedic Surgery & Sports Medicine Group i Carmel, NY. "Jag bor nära New York City, och vi ser ofta att någon kommer in med en stressbrott eftersom de i stort sett har gått på gatorna barfota, även om den här fotbeklädnaden, sk skogen står på fötterna. "

Snarare än att köpa baserat på pris, säger Berman, att konsumenterna ska leta efter en sko med en stark, styv hälräknare (på baksidan av skon) och en stark och robust båge. Han skulle också vilja se lite flexibilitet i tåområdet och, om vi pratar sneakers, kanske några nät för andningsförmåga.

Ofta kommer det att bli en dyrare sko. Berman gillar Aetrex och New Balance, som inte är billiga (priserna varierar mycket, men Aetrex är vanligtvis runt $ 100 eller mer, New Balance är vanligtvis runt $ 50 och uppåt).

"Om du kan böja skon i hälften, linda den upp och fälla den i fickan, det är inte en väldigt bra sko, säger Berman.

Leverans av apparat. Vi vet att vi ska använda en ugn, diskmaskin eller kylskåp om och om igen, så många av oss strävar efter att köpa det bästa vi kan. Men ibland konsumenter kommer att försöka klippa hörn genom att transportera apparaterna själva om försäljaren inte erbjuder gratis leverans. Om de kan låna en väns lastbil och undvika leverans och installationsavgift, räknas de, varför inte?

Om du har starka vänner som kan lyfta tunga apparater och ha stora DIY färdigheter, det är en sak, men kom ihåg att det företag du köper apparaten från är ansvarigt för det tills det installeras. Om du transporterar det, och speciellt om du inte har köpt en garanti för att täcka olyckor (vilket, ja, många personalekonomiska experter tycker är slöseri med pengar) riskerar du att du eller en vän kan släppa det .

[Se: 10 sätt att minska din utgift denna vecka.]

Under åren har tidningar rapporterat tillfälliga berättelser om apparater som faller ut ur plånbåtar och på vägen, och liknande talar dyker upp på olika webbforum. Till exempel på ApplianceBlog.com delade en kollega för ett år sedan sin berättelse om hur han köpte ett kylskåp från Sears och sätter det på baksidan av sin Ford Ranger. Det fanns inte mycket utrymme på grund av en 325-pund kaklat vedspis inuti baksidan av trucken, men han lyckades passa in den.

"Jag gick bara en kort bit", den kille som kallade sig Joe Football skrev. Men det spelade ingen roll: "Ett vindstråle skickade det direkt."

Och på cementet. Han lärde sig snart att frysaren på sin nya Frigidaire fungerade bra, men kylskåpet blev inte kallt tills han följde en eller två medlemmar och lyckades få det att fungera igen. Men om du tänker på att fästa en apparat i din kusins ​​truck, kom ihåg att Joe Football historia snart kan vara din - utan det lyckliga slut.