>> >> De 3 bästa ställena att gå i pension på stranden

De 3 bästa ställena att gå i pension på stranden

Anonim

Las Terrenas är känd för sina vackra stränder, men är också mer kosmopolitisk än vad du kan förvänta dig. (Getty Images)

Om din avgångsdrömmer inkluderar vit sand och det glittrande havet ser du förmodligen på pension på stranden. Dessa utomeuropeiska pensionskvarter skryter världsklass hav, sand, sol och surf. Varje toppstrandval är också i ett land som erbjuder viktiga fördelar för expats och utländska pensionärer. Om du vill spendera dina dagar fiske, båtliv, snorkling eller dykning, överväga dessa strandpension:

1. Ambergris Caye, Belize. Ambergris Caye ger en väldigt karibisk livsstil. Madonnans sång "La Isla Bonita" och tv-serien "Temptation Island" satte lilla Ambergris på Amerikas radar. Innan den befann sig i rampljuset var den här anspråksfulla öposten den välbevarade hemligheten hos allvarliga dykare.

Reef och Blue Hole är fortfarande viktiga delar av Ambergris överklagande, men idag stöds de naturliga underverken av ett fullt utvänt expat community och alla accoutrements som går med den. Tidigare fiskebyn San Pedro Town, öns enda faktiska befolkningscenter, är idag en sandig chic strandstad med vita staketstakar, vin och ostaffärer, delis, golfbilsuthyrningsföretag, bagerier och konstgallerier. Efterfrågan fortsätter att expandera, och detta är ett bra ställe att starta en expat-orienterad verksamhet.

Verkligen välkomnande och vänliga San Pedranos har rymt all expat uppmärksamhet och befolkning, men de har inte sålts ut. Ambergris behåller autentiska belizeiska undertoner.

Nackdelen med livet på Ambergris är att det här är en liten ö. Inte alla är utskurna för livet på en liten ö. När Ambergris börjar känna sig klaustrofobisk kan du hoppa ett flyg till fastlandet för en regnskovsflykt.

2. Las Terrenas, Dominikanska republiken. Dominikanska republiken är känd för sina stränder, som är världsklass och lockar stora volymer turister varje år. Men det finns mycket mer till detta land än dess stränder. Dessa pulverformiga kuststäder är inte bara en semesterplats men också en plats att tänka på för pensionering.

Dominikanska republiken är liten, ungefär dubbelt så stor som staten New Hampshire, men den erbjuder uppskattade tusen miles av orörda vita sandstränder, de flesta av dem är helt folkfria. Turisterna samlas i utvägsområdena. Reser bara några miles bort i båda riktningarna och du befinner dig helt ensam på några av de mest pittoreska sandsträckor du någonsin kommer att lägga ögonen på.

Las Terrenas är inte din typiska karibiska tillflyktsort, och det är mer kosmopolitiskt än vad du kan förvänta dig. Om du har ett begär för blåost, autentiska franska baguetter eller färska gnocchi, hittar du alla dessa saker här. De franska och italienarna började bosätta sig i Las Terrenas årtionden sedan och har sedan dess utvecklat en omfattande och varierad kulinarisk affärs- och serviceinfrastruktur riktad mot sina medarbetare.

Tack vare nyligen antagen lagstiftning är denna önation nu ett mycket mer skattebefogat val. Dessutom erbjuder Dominikanska republiken ett konkurrenskraftigt pensionstillstånd. Detta snabbspårsprogram innebär att din visum kan behandlas på så lite som 45 dagar. När du har kvalificerat dig genom att visa en lägsta pensionsinkomst på 1 500 USD per månad är du befriad från skatt på utdelning och ränteintäkter, du är 50 procent befriad från årlig fastighetsskatt och du är berättigad att importera personliga och hushållsartiklar, inklusive en bil, in i landet tullfri, bland andra förmåner.

3. Las Tablas, Panama. Inom 20 minuters bilresa från den lilla staden Las Tablas kan du nå fem olika stränder, alla vackra och oupptäckta. Detta är en stor del av anledningen till att amerikanska och canadiska expats har bosatt sig i denna del av Panamos Azuerohalvön, ungefär fyra timmar väster om Panama City. Den andra dragningen är levnadskostnaden, vilket är dramatiskt lägre i denna region än i Panama huvudstad.

Pensionering i denna avskyvärda strandstaden kan bli en oemotståndlig uppfattning när man överväger de många förmånerna för pensionärer i Panama. Panama erbjuder ett pensionado-program av förmåner och rabatter för utländska pensionärer. Det är en lätt plats att förvärva utländskt residens, en skattehamn och ett resebyrå, och den har den mest utvecklade infrastrukturen i regionen.

Även på den relativt avlägsna Azuerohalvön, där du hittar Las Tablas, är vägarna asfalterade, Internet och el är tillförlitliga och det finns säkerhetsfunktioner som streetlights och brandvatten. Fjärrstrand som bor i Panama kan vara bekvämare och har mer tjänster än att bo i centrum av huvudstaden i grannländerna.

Kathleen Peddicord är grundaren av Live and Invest Overseas Publishing Group.

5 bästa alternativ för prisvärd pensionering i Europa