>> >> 2012 Ömsesidigt Fond Scorecard: Årets 5 största vinnare

2012 Ömsesidigt Fond Scorecard: Årets 5 största vinnare

Anonim

(IStockPhoto)

Tack på en liten del till presidentvalet, en långvarig finansiell klippa och turbulens utomlands, 2012 har varit ett volatilt år för fondbranschen. Medan inte många människor kom helt oskadade från bergskustresa, gjorde vissa klart bättre än andra. Här är en titt på årets vinnare:

Obligationsfonder. När nervösa investerare drar sig ur börsen har obligatoriska fonder blivit uppslukande pengar. I slutet av oktober hade tillgångar i skattepliktiga obligationsfonder ökat med mer än 224 miljarder dollar i år, enligt Investment Company Institute. Stora betrodda namn har varit de största mottagarna av denna trend. Till exempel, genom slutet av september, hade DoubleLine Total Return Bond, som drivs av obligationsproff Jeffrey Gundlach, haft nettoinflöden på totalt 16 miljarder dollar.

[Se: De 10 mest populära ömsesidiga fonderna 2012]

Index fond investerare. Ett antal populära leverantörer sänkte avgifter på sina indexprodukter i år för att undergräva konkurrenternas priser. Senast har Fidelity sänkt priserna för 22 av sina indexfonder. Börshandlade fondinvesterare gynnades mest från årets priskrig, med BlackRock, Vanguard och Charles Schwab alla in i brottet genom att meddela lägre utgifter. Ta till exempel Schwab US Broad Market ETF, som nu har en kostnadsandel på 0, 04 procent. Debatten om fördelarna med aktiv kontra passiv investering fortsätter, men en sak är tydlig: I år blev indexeringen betydligt billigare.

Fairholme-fonden. Efter år av stjärnprestation tankade Fairholme-fonden 2011 och förlorade 32 procent, även om S & P 500 slutade året i svart. I år är det dock tillbaka till det normala. Veteranchefen Bruce Berkowitz har varit säker i sektorn för finansiella tjänster, och hans steidel disciplin har betalat sig. I slutet av augusti hade Berkowitz en hel del 37 procent av fondens portfölj investerat i AIG, en position som har resulterat i en snygg belöning för fondens investerare. Bank of America har också bidragit till fondens framgång i år. Under torsdagen var fonden upp 37 procent år hittills.

401 (k) investerare. Investerare som sparar för pension har nu tillgång till mer information. Enligt nya arbetsordningens regler måste arbetsgivare nu ge ytterligare information om 401 (k) avgifter. Dessa regler syftar till att öka insynen genom att låta investerare veta var deras pengar går. Förändringarna trädde i kraft tidigare i år. Reglerna ser bra ut på papper, men deras effekt på öppenhet kommer att vara inkrementell. Som ABC News rapporterade tidigare i år "planerar leverantörerna" att testa reglervattnen genom att avslöja avgifter i kontoutdrag på mindre än transparenta sätt vilket gör det extremt svårt för anställda att räkna ut dem. " Men även om det fortfarande finns kinks som ska utarbetas, tjänar de nya reglerna fortfarande en plats i vinnarkolonnen.

Fonden för ömsesidig fond. Fondförsörjare, med stöd av Investment Company Institute och Chamber of Commerce, lyckades förhindra eventuella förändringar i penningmarknadsfondens struktur - åtminstone för nu. Mary Schapiro, som nyligen gick ner från sitt inlägg som ordförande i SEC, hade drivit hårt för att penningmarknadsfonder skulle öka sina kapitalbuffertar eller flytta sina substansvärden. Enligt det senare alternativet skulle penningmarknadsfonder inte längre ha sina signaturer på 1 USD per aktie.

[I bilder: 10 gyllene fallskärmar för att göra huvudspinnen.]

Schapiro förslag, som utlöste stark motstånd från företrädare för fondbranschen, förlorade ånga efter att kommissionsledamot Luis Aguilar uttryckte tvivel och därigenom berövar Schapiro av sin swing vote. Sedan dess har rådet för finansiell stabilitet uppmuntrat reformen, och Aguilar har signalerat sin vilja att spela boll. Som ett resultat kan industrins seger vara flyktig.