>> >> 13 sätt att investera i sommar

13 sätt att investera i sommar

Anonim

Fader och son som fiskar på båt (Getty Images)

Med vädret uppvärmning och sommar närmar sig, kommer många av oss att vara ute, för att njuta av solen, stranden och vattensporter inom de närmaste månaderna.

Låga bränslepriser kan skapa en stor körning mot båtlivet i år. I själva verket hade fritidsbåtindustrin sin bästa mars på åtta år, med en försäljningsvolym på 19, 9 procent över hela världen. Eftersom vi ökar vår efterfrågan på produkterna som görs till sommar kul, är det några sätt att investera i Amerikas kärlek till vatten, sol och strand i sommar.

Investera i båtliv. Financial Planner Steve Lupkas av Dockside Wealth Advisors i Shelton, Connecticut, skapade en korg av aktier baserat på hans kärlek till båtliv som har tjänat 14 procent sedan oktober mot de 5 procent som publicerats av Standard & Poor's 500 index.

Hans val är bland annat elektronikbolagen Garmin (ticker: GRMN) och Flir Systems (FLIR), en stor marina och båthandlare MarineMax (HZO), butiksaffären för båtpersonal och personliga vattensportentusiaster West Marine (WMAR), sportföretag Johnson Utomhus (JOUT) och länspumptillverkare Xylem (XYL).

West Marine, Garmin och MarineMax står högst upp i sin favoritlista.

"Jag tittar på dem som en korg, så om West Marine inte har en bra dag, kanske MarineMax eller sportvaruföretaget Johnson Outdoors eller en av de andra kommer att balansera det, säger han.

Kom ihåg, varnar han, att dessa är aggressiva val. De är inte som den relativt stabila solskyddsmaskinen Johnson & Johnson, (JNJ), säger han. Dessa är rättvisa väderbestånd som sannolikt kommer att doppa om sommaren är speciellt regnig på östra kusten.

"De kommer att bli mer flyktiga", säger Lupkas.

Ändå finns det en annan anledning att välja West Marine, säger Andy Swan, grundare av forskningsbolaget LikeFolio, baserat i Louisville, Kentucky.

"Vi ser köpintensiv volym på nivåer som vi inte har sett sedan början av sommaren 2013", säger han. Swans firma siktar igenom miljontals sociala medier inlägg varje vecka med programvara som analyserar hur konsumenter talar om varumärken och produkter som görs av börshandlade företag. "Så det är ett väldigt bullish tecken för det företaget och ett riktigt billigt lager."

Analytiker ser värde. Eftersom båtbranschen har blivit slagen under de senaste sex eller sju åren, "många av dessa (bestånd) är goda värden", säger Lupkas, särskilt när människor kommer tillbaka till fritidsbåtindustrin på grund av låga gaspriser. "De mindre företagen har blivit straffade lite i denna marknadsmiljö", säger han. Men i bedömningen av MarineMax säger han, med tanke på sin affärsstruktur och industri, "det har också utrymme att växa."

Brunswick Corp. (BC), tillverkaren av båtar som Boston Whaler och Sea Ray, rekommenderas av Jonathan Polson, portföljförvaltare och investeringsrådgivare för SouthernTrust Wealth Management LLC i Greenville, South Carolina.

"Den som kommer att fiska kommer att vara på en Brunswick-båt någon gång i sommar", säger han.

Företag på konsumentsidan av båtlivet är särskilt starkt. Elva analytiker har betygsatt denna aktie en stark köp.

Temaparker också. Under tiden är temaparker och vattenparker som de som ägs av Cedar Fair (FUN) och Walt Disney Co. (DIS) säsongsbeställda även rekommenderade av Polson.

"Sommarsäsongen är den tid då familjer tar av till temaparkerna", säger han. "Disney är där alla går under sommaren med sina barn, och Cedar Fair, men inte lika diversifierad som Disney, har ett ordentligt utbyte på 5, 60 procent."

Cedar Fair äger och driver 11 nöjesparker, en inomhus och tre utomhusvattenparker och fem hotell i Ohio, Kalifornien, North Carolina, South Carolina, Virginia, Pennsylvania, Minnesota, Missouri, Michigan och Toronto, Ontario.

Andra produkter. Edgewell Personal Care Co. (EPC), som tillverkar rakningsprodukter och solskyddsmedel som bananbåt och Hawaiian Tropic, fick ett köp av analytiker Sarah Donnelly från Gabelli & Co. i Rye, New York.

"För året kommer solvård att ha en lättare jämförelse 2016 efter en svår årstid", skrev hon i en februarirapport. Denna månad uppgraderade Goldman Sachs Energizer Holdings att "köpa" från "neutral" och sätta prismålet på $ 49 per aktie.

GoPro (GPRO) och Fitbit (FIT) är inte sol- eller vattensportsprodukter i sig, men när det gäller sommaraktiviteter och utomhussporter, säger Swan att han ser en stor rörelse av konsumenterna mot teknikens bärbarhet.

"Det verkar som om människor verkligen vill integrera teknik med möjligheterna att återuppleva dessa erfarenheter med att gå utanför. Jag tycker att det är mindre om surfbrädet du köper och kläderna du bär och mer om hur du kan införliva det i ditt sociala tekniknätverk ", säger han.

Swan säger också att GoPro och Fitbit har de tre kvaliteterna han letar efter när han rekommenderar ett köp: hög konsument entusiasm, inköpsintensiv volym och hög konsumenternas känsla.