>> >> 13 tips för att spara och investera samtidigt som du äger ett företag

13 tips för att spara och investera samtidigt som du äger ett företag

Anonim

En affärsman med en hammare förbereder sig för att krossa en spargris öppen. (Getty Images)

När det gäller att spara och investera i hans lilla företag, gillar Bill Hammer Jr. att skämta han gjorde vad någon bra investerare gör - han sålde högst upp.

Det innebar att han betalade in på sin ledande karriär efter att ha tjänat två Grammy-utmärkelser och omstrukturerar sin fars verksamhet 2008 till ett boutiqueförvaltningsföretag i New York. "Jag visste att jag aldrig skulle tjäna pengar i musik, så jag måste investera klokt", säger Hammer, medgrundare och VD för Hammer Wealth Group. "Ju mer jag studerade investerar, ju mer jag gillade det här och insåg att det här kunde vara mer än en hobby."

Det är inte att säga saker var enkla. Två år efter att ha gått i affärer för sig själv, säger Hammer att han gjorde något han råder sina kunder att inte göra - han dränerade sin 403 (b) skattskyddade livränta på cirka 20 000 dollar för att skriva en bok och införa sin verksamhet i vad det är idag.

"Jag visste att jag var tvungen att göra ett par saker för att jämna upp verksamheten och få det att gå", säger Hammer, som skrev "7 Secrets of Extraordinary Investors" under 2012. "Jag tänkte om jag tog ut något av det, Jag kan lika bra ta det hela. Jag visste att jag förmodligen inte skulle behöva allt, men det är oförutsägbart att verksamheten är oförutsägbar och ju längre du är i affärer, desto mer inser du hur oförutsägbar det är. "

Här är vad Hammer och andra experter föreslår för att undvika stora fallgropar när det gäller att spara och investera när de driver ett företag.

Investera i ditt företag. "En av de bästa sakerna du kan göra är att investera i är ditt företag", säger Hammer. "Det kan vara bättre att göra produkten eller tjänsten. Det blir svårt att slå avkastningen på ditt företag, speciellt om det ökar ditt kassaflöde."

Har likvida tillgångar. Besparingar är viktiga för alla, men speciellt om du är en liten företagare. Fram till dess att ett företag är stabilt, får affären till en punkt där en ägare kan leva gör det bör vara huvudmålet, inte spara för pensionering, säger Hammer.

Planera att leva av personliga besparingar för det första året, eventuellt två. "Det är kritiskt", säger Louis Grassi, ägare och chef för Grassi & Co, ett revisionsföretag i New York som gjorde 50 miljoner dollar i affärer år 2015. "Du måste ha tillräcklig kapital eftersom de flesta företag går ur drift eftersom de körs ur kapital. Du måste behöva ha en regnig dag fond. "

Att bygga i händelserna kommer att hjälpa till för flera orsaker. "Jag vet inte om den ekonomiska fördelen med att göra det är lika stor som den fysiologiska fördelen", säger Hammer. "Bara vet att jag kan göra det och jag har ingen pistol i mitt huvud för att göra det viktigt, för det är tillräckligt hårt. Hunger är bra, men desperation är inte."

Var försiktig när du investerar i ett fysiskt utrymme. När nya företagsägare har tillräckligt med kassaflöde, har många rush att få "ett fint kontor att ha tegel och murbruk", säger Hammer. Även om kassaflödet är bra blir kostnaderna för höga. Beroende på verksamheten kommer du förmodligen inte att behöva det, säger han. "Om du är frisör kanske du behöver det, säger Hammer. "Men det finns sätt att göra det så att du inte saddlas med en hög fast kostnadsbas. Du vill ha en hög variabel kostnadsbas där du kan skala upp eller ner beroende på hur mycket efterfrågan, men inte en fast kostnad för byggnad eller en plats som är för pricy. "

Ge ditt företag ett stresstest. Ett stresstest är en hypotetisk situation för att se hur en portfölj eller ett företag svarar på en nedgång. " Se vad som skulle hända om du förlorar 25 procent av ditt företag och kostnaderna är 50 procent högre, " säger Grassi. "Se vad du behöver för att stödja verksamheten i kapital. Stress-test det för att se vilken kapitalbas du behöver för att överleva."

Överväg att köpa ett befintligt litet företag. Utöka sedan den verksamheten som tid och pengar tillåter. "Det minskar risken lite, för att du vet vad du har, " säger Grassi. "Du kan betala den befintliga ägaren under ett par år eftersom du redan har kartlagt det befintliga kassaflödet."

Titta på ett företag som en separat enhet. Många företagare gör misstaget att se på sin verksamhet som ett personligt kreditkort istället för att återinvestera i företaget. "Du kan inte bara tömma det, som om det är en tratt till dig och varje dollar du får ta ut, " säger Grassi.

När du investerar tar du risken att driva ett företag och inte välja lager. Eftersom att äga ett företag är så riskabelt, ta inte risken på ditt pensionskonto, säger Hammer. "Stör inte med att köpa enskilda lager", säger Hammer. "Håll risken i ditt eget företag och håll det enkelt i din portfölj."

Överväg att ta Warren Buffett-tillvägagångssättet, som infamously satt upp sin hustrus fastighet med 90 procent i en lågpris Standard & Poors indexfond och 10 procent är i kortfristiga statsobligationer. "Om det är tillräckligt bra för honom, är det nog bra för oss", säger Hammer.

En diversifierad portfölj minskar risken. Ju bredare, desto bättre säger Hammer. Han föreslår Vanguard Total World Stock Exchange-traded Fund (ticker: VT) och varje S & P 500 indexfond från iShares, som erbjuder ETFs från BlackRock (BLK) för att äga en stor portfölj av global verksamhet. "Jag skulle gynna USA, för även om det är USA, gör amerikanska företag mycket pengar utomlands", säger Hammer.

Ha en mix av passiva och aktiva investeringar . För att balansera risk- och belöningsförhållandet borde alla småföretagare ha en blandning av investeringar, inklusive en passiv fond som spårar S & P 500-indexet samt internationell exponering genom aktiva investeringar där en chef hanterar fonden, säger Melinda Kibler, en certifierad finansiell planerare som är kundservice och portföljchef för Palisades Hudson Financial Group i Fort Lauderdale, Florida.

"Det finns vissa delar av portföljen där marknaden är mycket effektiv, så att ha en aktiv fondförvaltare kommer inte att vara en fördel, eftersom de inte kommer att kunna slå marknaden", säger Kibler, som rekommenderar Schwab S & P 500 indexfond (SWPPX) och iShares Core S & P SmallCap 600 index ETF (IJR) för passiv exponering, tillsammans med Matthews Pacific Tiger Fund (MAPTX) och T. Rowe Price Latin America Fund (PRLAX) för mer aktiva investeringar.

Se till att fråga om avgiftsstrukturer, om det är procentbaserade eller fasta avgifter för att du inte betalar för mycket, säger hon. Tänk på att fonder och ETF har ett kostnadsförhållande, säger Kibler, där en avgift är inbyggd i fonderna.

Tänk på en förenklad personalpension eller vinstdelning. När verksamheten börjar tjäna pengar och det finns tillräckligt med extra, överväga att investera i en SEP, där en företagsägare kan bidra med 25 procent av ersättningen eller 53 000 dollar, vilket som helst är lägre. När anställda är i mixen blir beräkningarna komplicerade eftersom en arbetsgivare också måste bidra till sin pension. Det är då många småföretagare flyttar till en vinstdelning där de kan bidra baserat på deras kassaflöde.

Rein i de avdragsgilla kostnaderna . En av de stora fallgroparna bekostar för mycket resor och underhållning genom verksamheten, säger Hammer. "Du brukar spendera pengarna för fritt, när man kan skriva av en middag eller leasing på din bil", säger han. "Det kan bli ganska snabbt, du kan känna att det är gratis pengar, men det är fortfarande inte."

Glöm inte grunderna. Många företagare blir så upptagna att de inte kommer ihåg att skapa en vilja och köpa livförsäkringar. "Om jag inte vaknade imorgon skulle den ATM stänga om jag inte var här", säger Hammer. "Och vad skulle hända med min familj och folk som är beroende av mig?"

I stället rekommenderar han småföretagare att ta $ 1 000 för att få en testamente eller en liten livförsäkringspolis istället för att göra ett IRA-bidrag.

Be om pengar innan du behöver det. Om du har haft ett bra år eller två bra år, överväga att få en kreditkredit från banken när du kan, säger Hammer. "Fråga vid den punkt där ditt företag ser väldigt bra ut, " säger han. "Du vill inte fråga när du är i däggets mage och allt stinker, för banken kommer inte ge dig pengar eller du måste gå till en hårdpengare."

I stället får du ett eget kreditkort som inte är ritat, men tillgängligt i reserv i stället för att försöka gå igenom det genom en kassaflödeskris. "Du vill att din enda fråga ska vara hur mycket behöver vi, när behöver vi ta det, inte hur hittar vi pengarna", säger Hammer. "Vanligtvis, om du inte har en familjemedlem eller en vän, kan du gå till den traditionella kanalen på det här steget."