>> >> 11 sätt att stödja familjemedlemmar i pension

11 sätt att stödja familjemedlemmar i pension

Anonim

Att erbjuda barnomsorg för dina barnbarn ger dig chansen att utveckla ett band med dem samtidigt som du sparar dina pengar för vuxna barn. (Getty Images)

Pensionering markerar en ny fas i livet när du inte längre behöver dyka upp på kontoret varje dag. Nu när du har mer ledig tid kommer det troligen att finnas många individer i ditt liv som ser till dig om hjälp. Många pensionärer är smittade mellan åldrande föräldrar som behöver vård och barn och barnbarn som behöver ekonomiskt stöd, säger Michele Lee Fine, VD för Cornerstone Wealth Advisory i New York.

Det är förståeligt att vill stödja sina nära och kära, men processen kan bli komplicerad. Ofta hoppas en sort av hjälpmedlemmar ha en prislapp kopplad till den. Du vill se till att dina egna finanser är stabila innan du utökar resurserna till andra. Och du kan upptäcka att några av de bästa sätten att hjälpa inte involverar dollar. Här är några sätt att låna en hand till familjemedlemmar under dina pensionsår utan att bryta budgeten.

RELATERAT INNEHÅLL

25 saker att göra när du går i pension

1. Planera ett besök med en finansiell rådgivare. Om ditt vuxna barn frågar dig om ett lån, överväga att ge en ekonomisk lektion istället. Ta din familjemedlem till ett möte med en finansiell rådgivare för att lära dig mer om budgetering, spara och förbereda framtiden. "Att ge denna möjlighet till sageråd från en betrodd rådgivare kan löna sig många gånger och hjälpa till med att införa hälsosamma ekonomiska vanor", säger Fine.

2. Utöka måltidsinbjudningar. Inbjudande släktingar över regelbundet ger dig chansen att hålla sig i linje med varandras liv och händelser. Du kanske kan relatera problem och lösa ekonomiska problem innan de hamnar ur hand. Om du vill hålla kostnaderna låga, prova en kappflaks, föreslår April Masini, en relation och etikettekspert.

3. Titta på barnbarnen. Om dina vuxna barn arbetar och har små egna, överväga att erbjuda barnomsorg. Du får chansen att ansluta till dina barnbarn, och dina vuxna barn sparar pengar som annars skulle spenderas på barnomsorg eller efter skolunderstöd. Dina barn kommer också uppskatta att de lämnar sina barn med någon som de litar på, säger Fine.

4. Bidra till en 529 plan. Med högskolekostnaderna i ökningen är ett viktigt sätt att hjälpa barnbarn att hjälpa till att finansiera sina framtida år av utbildning. Du kan välja att ställa in en 529 plan i ditt barnbarns namn eller bidra till en 529 plan som dina vuxna barn redan har etablerat för ditt barnbarn eller barnbarn. Håll skatter i åtanke när det gäller bidrag: Den årliga presentskattens uteslutning för en 529-plan är 15 000 dollar år 2018. Om du överstiger det beloppet måste du skicka en presentavgift.

5. Ställ in ett familjeförtroende. För att skicka medel till familjemedlemmar eller kommande generationer på ett ansvarsfullt sätt kan en förvaltningsfond vara ett klokt alternativ. Men innan du skapar en förvaltningsfond, "Var tydlig om ditt syfte med din advokat eller rådgivare, så förtroendet uppfyller dina behov", säger Adrienne Penta, verkställande direktör för Center for Women and Wealth hos Brown Brothers Harriman i Boston. Du kanske vill ha medel från förtroendet som används för att täcka sjukvårdskostnader för barnbarn med ett specifikt hälsotillstånd, eller du kan välja att ha medel som delas ut för årliga familjeturer.

6. Lär dig hälsosamma vanor. Om du bryr dig om åldrande föräldrar, innebär ett sätt att hjälpa med att fokusera på deras övergripande välbefinnande. Kontrollera om dina nära och kära äter bra, får tillräckligt med motion och håller sig aktiva. "Att hjälpa dem att få det näringsbehov och hälso-och sjukvårdstöd de kan behöva är en förebyggande åtgärd för att undvika större problem längs linjen som kan utmana större dollar i framtiden, säger Fine.

7. Ta en tur tillsammans. Ett av de mest givande sätten att spendera medel vid pensionering kan innebära att resa med släktingar. Sätt tid med dina barn att kartlägga en weekendresa eller planera en utflykt i förväg så att utökade familjemedlemmar kan lägga det i sitt schema. Du får chansen att komma ikapp under resan, och du kommer också skapa minnen som kommer att hålla i många år framöver.

8. Ge hjälp med förhållandena. Om du har en släkting som regelbundet frågar om ekonomisk hjälp, försök att sitta och prata om framtiden och dina förväntningar. Överväg att diskutera att ekonomiskt stöd som nu ges kommer att räknas mot deras arv, föreslår William Stack, ägare till Stack Financial Services i Salem, Missouri. "Detta gör uppdelningen av tillgångar mer rättvis och inspirerar även de som begär hjälp för att inse att de inte kommer att dubblas senare. Ofta lär de sig då att använda mer finansiell disciplin i sina egna liv. "

9. Ge en arv. Istället för att ge gåvor av leksaker eller pengar för födelsedagar och helgdagar, överväga att använda dessa möjligheter för att vidarebefordra meningsfulla saker. "Oavsett om det är smycken, möbler eller ett antikt inramat foto som ger gåvor som har varit i familjen, gör underbara samtida presenter", säger Masini. Om du har mer än ett barn eller barnbarn, gör en plan att dela upp saker innan du börjar ge gåvor så att minnessaker fördelas jämnt.

10. Erbjuda hantverkare. Om du alltid har haft måleri eller tackar hemreparationer, kan du fråga familjemedlemmar som vill uppdatera sitt hem om de är intresserade av din hjälp. Men när du lånar ut ditt arbete, var noga med att ställa in dina egna timmar. "Om du känner för att arbeta 15 till 20 timmar i veckan, känner du inte att du behöver göra 30 till 40 timmar, säger Stack. "För att vara rättvis bör du ange dina gränser, så alla har tydliga förväntningar på vad du gör."

11. betonar vikten av en akutfond Om du har extra pengar avsatt för nödsituationer, var försiktig med att inte dra av det för andra familjemedlemmar. "Eftersom okända nödsituationer kan komma när som helst vill du inte spendera det för någon annans nödsituation och har då inget att vända sig till när din egen kris träffar, säger Stack. Om familjemedlemmar begär ett belopp från dina egna medel, använd möjligheten som en chans att lära dem hur man skapar och underhåller en egen räddningsfond.

10 Finansiella fördelar med att bli äldre