>> >> 10 sätt du kan investera som Donald Trump

10 sätt du kan investera som Donald Trump

Anonim

Donald Trump talar vid en kampanj rally i North Carolina på onsdag. Alla Drago / CQ Roll Call

De som tror att DonaldTrumps miljardär affärsvärld gör honom till en presidentkandidat, inte kan, vill återkomma till några av hans kolossala misslyckanden. Gilla: Trump Entertainment Resorts, en tre-timmarsförlorare i kasinot känd som kapitel 11-konkurs.

Eller: Trump Mortgage, som han förutspådde 2006 skulle bli Amerikas högsta bostadslån kraftverk. Till och med Trumps utbud av lyxsteker, med samlingar prissatta så höga $ 1000, tankade så illa att en snarkig granskare inspirerades att skriva, "Introducera Trumps nya kampanjparogo: Mycket litet kött, för mycket marmor."

Ändå är det ingen förnekande att Trumps tycoonstatus inspirerar ett stort antal väljarna. Huruvida Wall Street-guiderna hittar liknande inspiration är en annan sak - men du kan alltid städa upp Trumps rikedom och se om det finns något som är värt att kopiera från sin playbook. Vi bad experter och observatörer att väga in på hur investerare kan Trade Like Trump, oavsett hur de kommer att rösta kommer november.

Fastighet. Trump byggde sitt imperium, inte på lirksalget, men köttiga fastighetsaffärer. Den supersized direkta äganderätten Trump använder för att köpa fastigheter här och utomlands är oåtkomligt för många "men offentliga fastighetsinvesteringar kan ha ett särskilt fokus och ge en investerares exponering för fastigheter mycket på samma sätt som The Donald, " säger Matt Carbray, en partner hos Ridgeline Financial Partners i Avon, Connecticut. En Trumpian caveat, though: "REIT brukar levereras med ett lager certifikat och potentialen för utdelningsinkomst, men inte en privat jet."

Hedgefonder. Trump älskar tydligt att ta risker Det här är de typer av konton där han kan göra multiplar tillbaka eller förlora stora. "De är mycket riskabla om marknaden går emot dig", säger Jay W. Sukits, en klinisk biträdande professor i företagsekonomi vid University of Pittsburghs Katz Graduate School of Business. Men att investera som Trump på detta sätt säger Sukits att du skulle behöva beaucoup bucks. "Varje hedgefond som jag sett har följt med minsta investering på 5 till 10 miljoner dollar. Även en ackrediterad investerare med en nettovärde på 1 miljon dollar skulle aldrig kunna komma in i någon av dessa hedgefonder." Tänk på häckar som flexibla fonder för de extremt rika.

Ömsesidiga fonder. Ömsesidiga fonder. Ömsesidiga fonder. Ömsesidiga fonder. Ömsesidiga fonder.

En diversifierad strategi. En Trump-stor portfölj speglar ett brett spektrum av investeringssiloer som vissa experter säger återspeglar en sunt förnuft till riksdagsbyggande och bevarande. "Tror det eller inte, alla borde ta en sida från Trumps investeringsfilosofi och diversifiera både inom olika branscher och geografiskt", säger Bob Johnson, VD och koncernchef för The American College of Financial Services i Philadelphia. Bortsett från fastigheter investerar Trump i en mängd olika företag, inklusive byggande, underhållning, publicering, detaljhandel, mat och dryck och transport. Han kan verkligen inte anklagas för att lägga alla sina ägg i en korg. "

Industrials. Det här är ett område Trump älskar, eftersom industrin växlar starkt när den ekonomiska tillväxten hämtar sig. Ett lager som är typiskt för denna kategori, och detta fenomen, är Caterpillar (CAT), ett entreprenadföretag som har höjt 18 procent i aktiekurs sedan september, samtidigt som de ständigt ökade på bostadsmarknaden. Trump sprider också sin risk bland industrier, säger CJ Brott, en portföljchef på Covestor och ordförande för Capital Ideas i Dallas, Texas. Han tillägger att investerare som vill ape Trump ska köpa sådana lager när de är out of favor och hålla dem i tre till fem år. "Du kan köpa en korg av dessa värdepapper direkt eller genom en ETF som iShares US Industrials (IYJ)."

Tillväxtmarknader. Här kan den genomsnittliga investeraren bara följa Trump tangentiellt. "Medan vi kan gå till vår mäklare och säga, " Jag vill köpa något lager i ett företag i Singapore, "Jag tror inte det är det han gör", säger Sukits. Trump bygger istället orter, golfbanor och hotell på platser som Panama City och Rio de Janeiro, sistnämnda slated att öppna i år. Han tillägger: "Jag ser honom dra nytta av turisthandeln. Tillväxtmarknaderna har inte annars gjort bra de senaste åren eftersom så många är baserade på råvaror och till exempel är en eller två exportekonomier baserade på kaffe."

Utmätningar. Förutsatt att du vill bygga ett Trump-stort imperium från början i fastighetssektorn, måste du börja någonstans. "På dagens marknad kan framtida mogul börja med små erbjudanden, eftersom det finns massor av förskärmning som idag har massiva rabatter", säger Mike Chadwick från Chadwick Investment Advisors i Unionville, Connecticut. "Om du kan se igenom molnen och köpa rätten, stabilisera eller reparera dem och sedan antingen hyra eller sälja dem i tid kommer du att börja empire-byggprocessen."

Utdelningsaktier. Donald har sina händer, som de är, stor tid i utdelningslager, och med god anledning: Dessa aktier betalar tillbaka investerare, medan företag som Apple (AAPL) har haft en historia om att skaffa pengar. Apple har emellertid ändrat den kursen under VD Tim Cook och det kan därför bara vara ett slags företag som en Trump-liknande investerare skulle ha på ögongloben. "Cook skulle och har återvänt nära 200 miljarder dollar, vissa lånade till aktieägare i utdelningar och återköp av aktier, säger KC Ma, chef för George Investments Institute på Stetson University i DeLand, Florida.

Tech aktier. Det finns ytterligare en anledning till att Trump skulle sänka tänderna i Apple, eller kanske redan ha stora bitar av det: han omfattar högteknologiska investeringar. Eftersom Trump har ett rykte för att ta risker är det inget tråkigt (och mycket upprörande) i denna värld där 9 av 10 startups misslyckas. Ändå är Trump inte en tekniskt riskkapitalistisk och sannolik pinne med börsnoterade aktier. "Techföretag är alltid intressanta", säger Gary Tsarsis, klinisk assistent professor vid Katz Graduate School of Business. "Vi ser företag som har stora tillväxtmöjligheter, som Facebook (FB) och Netflix (NFLX), som i slutändan genererar vinster och byter branscher."

Farouk Systems. Vi borde betona att du inte kan investera i det här Houston-baserade företaget ännu - det är privat. Men grundare VD Farouk Shami, frisör, kanske vill överväga en börsintroduktion med tanke på att många medier säger att hans skottsäkra hårspray - med namnet "hjälmhuvud" - är Donalds go-to for his "do. Extra fast och gjord för hela dagen, har hjälmhuvudet flamboyans för att matcha kandidaten: Den kommer i en eldmotor-röd burk storleken på en tallboy ölflaska. Trump kanske inte gillar Shams politik, men: Hans företags motto är "Miljö, utbildning och etik."