>> >> 10 sätt att hålla sig ur skattproblem

10 sätt att hålla sig ur skattproblem

Anonim

Behåll mappar där du lagrar papper och digitala skattedokument som de kommer in hela året. (Getty Images)

Förbereda dina taxeshas många variabler, och du vill inte lämna pengar på bordet eller överbetalning. Vissa människor har kontroll över att de förbereder sina egna skatter, medan andra har insett att de behöver professionell hjälp. Det är viktigt att följa alla juridiska krav och hitta sätt att minimera skatter när det är möjligt. Så här undviker du skattefel och kvalificerar dig för de skatteavbrott du kanske har rätt till.

1. Fullständigt fondspension. Den federala regeringen uppmuntrar dig att spara för pensionering via skattepolitiken. Som anställd kan du sänka dina nuvarande skatter genom avdragsgilla löneavdrag till en traditionell 401 (k), eller du kan utnyttja skattefri tillväxt genom Roth 401 (k) -bidrag. För egenföretagare erbjuder pensionsplaner den extra fördelen att minska skatt på egenföretagande. Med tanke på att många arbetsgivare också erbjuder matchande bidrag, missa inte den här fria möjligheten till pengar.

2. Få organiserad. Skattehandlingar börjar rulla in mellan mitten av januari och februari. Det är viktigt att ha en process för att hålla allt organiserat.

  • Fysiskt. Det kan låta enkelt, men det kan vara oerhört användbart att hålla en mapp nära området där du öppnar mail för att lagra skattehandlingar.
  • Digitalt. Många har skurat papper genom att byta till elektronisk leverans. Skattehandlingar kan dock gå vilse i inkorgen. Överväg att skapa en digital filmapp för skattedokument. Detta kan också vara till hjälp för att upprätthålla register över transaktioner under året, såsom engångsförmåner för välgörenhet eller diverse utgifter.

3. Gör en checklista. Vi behöver alla ett verktyg för att se till att ingenting blir förbisedt eller bortglömt. De flesta professionella skatteförberedare ger en årlig skatteorganisator att slutföra, till exempel H & R Blocks gratis checklista. Att anställa en skattesekreterare betyder dock inte att du borde ignorera skatteorganisatören som skickas ut varje år. Detta är det steg som låter dig hitta avdrag och krediter.

4. Överväga större livsförändringar eller inköp. Det finns stora skatteförändringar för död, äktenskap, barns födelse, adoption och skilsmässa. Det finns också särskilda skatteavdrag för större livsköp och försäljning inklusive din primära bostad och bil.

5. Hoppa inte pistolen. Börja inte skatteberedningen tills du har alla dina stödjande skattedokument. Om du själv förbereder det kommer du att slösa bort värdefull tid som börjar processen, och sedan behöva hylla allt tills de saknade uppgifterna kan erhållas. Din skattförmedlares tid är också värdefull och kommer sannolikt att vara dyr. Varje gång ett viktigt dokument saknas, och det tar ytterligare tid att spåra informationen som din beredningsräkning sannolikt kommer att öka.

6. Undvik överdriven handel. Om du känner dig själv som en aktieplockare eller en aktiv investerare kan du köra upp kostnaden och den tid det tar för att slutföra din skatteförberedelse. Om du individuellt noterar var och en av dina transaktioner eller tillhandahåller din skatteförberedare med ett kalkylblad, kan du kanske spara tid genom att hämta transaktionerna direkt från ditt investeringskonto till din skattepreparationsprogram. Om din förvaringsinstitut inte tillåter ett nedladdningsalternativ, överväga att gruppera och samla dina transaktioner av förvaringsinstitut, men kom ihåg att skilja mellan korta och långsiktiga transaktioner.

7. Värdet välgörande bidrag korrekt. Goodwill Industries International tillhandahåller en värderingsguide som hjälper dig att bestämma dina avdrag för avdrag för kontanter. Det kan vara kostsamt om du djupt diskonterar värdet av de saker du donerar eftersom du inte har gjort dina läxor. Om du betalar för en professionell skatteförberedare och inte har bestämt värdet på dina donerade varor, tar det extra tid att uppskatta värdet. Den extra tiden kostar dig pengar och undergräver skatteförmånen för avgifterna.

8. Strategiskt investera i pensionskonton. Om din portfölj genererar ordinarie inkomst från obligationer eller kortsiktiga realisationsvinster och driver upp dina skatter, kanske du vill granska hur du har strukturerat din portfölj. Traditionella pensionsräkenskaper växer vanligtvis skatteförskjutna och är bra ställen att hålla vanliga inkomstgenererande investeringar. Roth-konton gör det möjligt att maximera skattefria tillväxten av dina uppskattade investeringar som aktier.

9. Håll detaljerade register. Underhålla detaljerade register över finansiella transaktioner kan hjälpa dig att kvalificera dig för skatteavbrott. Finansiella register hjälper dig också att korrigera eventuella fel på dina skattehandlingar.

10. Förstå vilken inkomst som är föremål för skatt på egenföretagande. Du kan minska din egenföretagande skatt genom att hitta avdrag, till exempel pensionsavgifter till en SEP IRA eller solo 401 (k), körsträcka, hemkostnader och avskrivningar på inköp av utrustning för försöket.

Brian Preston och Bo Hanson är avgiftsfria ekonomiska planerare som värd podcasten, "The Money-Guy Show".

10 Skatteavbrott för personer över 50 år