>> >> 10 tips för att välja ett ställe att gå i pension

10 tips för att välja ett ställe att gå i pension

Anonim

(IStockPhoto)

När du går i pension, ska du gå till stranden eller golfbanan. I vissa fall kan du till och med dramatiskt minska dina levnadskostnader eller förbättra din livskvalitet med ett enda drag. Men du vill se till att en pensionsplacering fortsätter att uppfylla dina behov när du ålder. Här är 10 tips för att hitta din idealiska plats för pension:

Sök lägre kostnader . Om du kan sälja ditt hus i en dyr stad och flytta till en plats där bostaden kostar betydligt mindre, kan du använda den här inflödet av pengar för att hjälpa till att finansiera dina pensionsår. "Om levnadskostnaderna är lägre kan det säkert låta ditt pensionäggsägg ta lite längre tid, säger Scott Cole, en certifierad finansiell planerare för Cole Financial Planning i Birmingham, Ala." Vi ser människor som hade mycket av deras investeringar bundet i sitt hus, och de kunde likvida det huset, netto en betydande vinst och sedan komma och köpa ett ganska liknande hus, om inte mycket trevligare hus, här [i Alabama] och använd sedan resten av det pengar för pensionsinkomst. " Det finns dock betydande transaktionskostnader när du köper och säljer ett hem och flytten själv kan också komma med en mängd utgifter, så se till att du fakturerar det i dina flyttningsberäkningar.

[Se: De bästa ställena att gå i pension på $ 75 per dag.]

Leta efter bra bekvämligheter . Tänk på hur du vill spendera dina pensionsår, och se till att din pensionsplats har resurser för att du ska kunna göra det. Leta efter golfbanor, pooler, gym, parker eller andra bekvämligheter du vill använda. "Om du vill utöva din utbildning kan du leta efter ett högskola eller andra lärosäten", säger Mary Languirand, författare till "How to Age in Place: Planering för en lycklig, oberoende och finansiellt säker pensionering". "Om det finns resealternativ du vill fortsätta, måste du vara nära en flygplats eller en järnvägsstation."

Hälso-och sjukvård alternativ är viktiga . Se till att alla samhällen du överväger har adekvata medicinska anläggningar och läkare som tar på nya patienter. Om du har ett pågående sjukdomstillstånd eller en tendens till en viss sjukdom i din familj kan det vara bra att gå i pension nära sjukvårdspersonal som specialiserar sig på att behandla det.

Beräkna skatteeffekten . Skatter varierar kraftigt från staten, och du kan ofta minska dina kostnader avsevärt genom att flytta till en lågskattig plats. Ta en titt på hur staten skatter pensioner, social trygghet och löner, och även överväga moms, fastighetsskatt och eventuella särskilda skattefordringar som är tillgängliga för pensionärer. Det är också viktigt att inse att skatterna betalar för tjänster, och det kan vara mindre hjälp för äldre i lågskattiga områden. "Det finns några tjänster för seniorer som faktiskt kan mötas bättre i ett community med högre kostnad", säger Languirand. "På landsbygden är det inte ovanligt att inte ha någon kollektivtrafik eller de speciella transporttjänster som personer med lägre rörlighet behöver".

Syfte för närhet till familj och vänner . Många vill gå i pension nära sina barn och barnbarn. Familj och vänner kan berika ditt liv i pension och ge betydande (och ofta gratis) hjälp när du behöver det mest. "Om någon har bott på samma ställe hela sitt liv och det är där deras sociala nätverk är och där de människor de är beroende av är det då mycket svårare att plocka upp och bygga ett nytt nätverk av support där du inte känner någon och du måste börja från början ", säger Cynthia Conger, president för Conger Wealth Management i Little Rock, Ark." I stället för att kunna vara beroende av ett supportnätverk av personer du vet kan du nu behöva betala för tjänster som kan ha har gjorts av personer som var vänner. Du kan sluta betala mer. " Om du flyttar till ett nytt samhälle bort från ditt supportsystem måste du skapa en ny vänkrets. "En aktivitet som golf eller bro kommer att få dig till ett annat socialt nätverk, " säger Conger.

[Se: De 10 bästa ställena att starta en pensionärkarriär.]

Tänk på det politiska, religiösa och sociala klimatet . Vissa människor vill gå i pension i en grupp av likasinnade individer. Det finns pensionskamrater som tillgodoser artister, RV-ägare och personer av olika etniska arv. "Du måste förstå statens politik och om du kan klara det, säger Cole. "Du vill tänka på politiken och om den är i linje med vem du är. Du vill inte spendera dina senaste år hela tiden irriterad och upprörd." Om du gillar att engagera dig i livlig debatt om politik och religion, kanske du vill söka ett mer varierat samhälle.

Jobbmöjligheter . Amerikanerna planerar allt mer att arbeta under de traditionella pensionsåren. Om en pensionskarriär är en del av din plan, kanske du vill ställa upp en jobbmöjlighet innan du gör ett drag. "En plats som gör det möjligt för dig att göra vad du vill göra med din karriär efter pensionering är mycket viktigt, säger Languirand. "Vissa människor har mycket bärbara färdigheter där de kan träna någonstans, medan vissa människor är mer platsberoende."

Transportalternativ . Många seniorer når en punkt när de inte eller inte längre vill köra. Vissa städer har kollektivtrafiksystem som ger rabatter eller är till och med gratis för äldre eller billiga bilar eller hyttstjänster som hjälper seniorer att få läkarutnämningar. "Om du flyttar dig från familj och du är på en plats där det inte finns mycket av en kollektivtrafikinfrastruktur, måste du hitta ett sätt att möta grundläggande behov, din matköp", säger John Eaton, en certifierad finansiell planerare för Cypress Wealth Advisors i San Antonio.

Bättre väder . Vissa människor söker pensionärar med varmt väder så att de kan undvika vintern, men du kanske tycker att du saknar årstidsförändringen eller att varmt väder kommer med sina egna utmaningar. "Professionella kommer hit och de kan bara inte ta den här värmen, säger Eaton om San Antonio. "Det är varmt, och om du är någon som är van vid årstider, kanske det inte passar dig."

[Se: Bästa ställen att gå i pension för livslängd.]

Testa det först . Ett sätt att vara mer säker på att en pensionställe kommer att vara bra passar är att testa det genom att hyra i några månader eller till och med ett år innan du köper. "När du först flyttar till en plats kan det tyckas underbart, men när du försökt leva i det kanske du tycker att det inte passar dina behov, " säger Languirand. "Det är inget som faktiskt bor på ett ställe för att känna till alla sina små excentriciteter och ins och outs."