>> >> 10 saker du borde veta om arbetet med tiden Du är 30

10 saker du borde veta om arbetet med tiden Du är 30

Anonim

Att reagera bra på feedback är avgörande för att förbättra dina kompetenser och upprätthålla god kommunikation med din chef. (IStockPhoto)

Under dina första år i arbetskraften kan du förvänta dig att ha en stor inlärningskurva - inte bara om detaljerna i ditt jobb, utan om bredare frågor om hur man hanterar din karriär och arbetar framgångsrikt på ett kontor. Hur hanterar du svåra medarbetare? Ta reda på om du betalas rättvist? Förstå vad HR: s sammanfattade noteringar innebär?

Du kommer att behålla kompetens inom hela din karriär, men här är 10 viktiga saker som du bör se till att du vet om arbetet när du är 30 år.

Hur man pratar med människor som är mycket högre än du. Det är ganska vanligt att skrämmas av företagets högre uppdrag eller branschexperter när du precis börjat i din karriär. Men om du låter dig vara skrämmad, kommer det att hålla dig från att skapa relationer och bli synlig med beslutsfattare, och det kan hålla dig professionellt tillbaka. Var inte blyg om att chatta med högre uppdrag eller dela dina idéer när det är lämpligt. Ju mer du agerar som en kollega (som du är) desto mer ses du så.

Hur man svarar på kritisk feedback. Att kunna lyssna på feedback om ditt arbete med ett öppet sinne är enormt viktigt, eftersom feedback är ett av de mest direkta sätten att bli bättre på vad du gör. Om du svarar defensivt eller stänger du förhindrar dig att höra viktig information, förlora poäng med din chef och kanske gör det mindre troligt att du kommer att höra information som kan hjälpa dig i framtiden. I stället lyssna med ett öppet sinne och svara på något som, "Det här är verkligen användbart att höra" eller "Jag uppskattar att du delar det här med mig." Om du inte kan mage dem, försök, "Jag vill ta lite tid att tänka på det här, men jag uppskattar att du berättade för mig."

Hur man förhandlar lön när du får ett jobb. Människor oroar sig ibland för att de måste lägga ut ett lufttätt fall när de begär mer pengar, men det behöver inte alltid vara ett långt tal med bevis på ditt värde. Ofta kan du helt enkelt säga "Jag hoppades att du kunde gå upp till X-beloppet. Är det möjligt?" eller "Har du någon flexibilitet på lön? Jag hoppades på X."

Hur man räknar ut marknadsräntan för ditt arbete. Det kan vara att fråga andra personer i ditt fält för sin åsikt, kontrollera med professionella organisationer i din bransch, titta på liknande positioner på online-arbetsstyrelser för att se om lönområdena listas och prata med rekryterare i ditt fält - alltid se till att du re factoring i ditt geografiska område, vilket kan få stor inverkan på siffrorna.

Hur man driver ett möte. Om du förlorar kontrollen över dina möten, låt samtalet spiral i någon riktning och börja inte eller sluta i tid, kommer folk snabbt att börja frukta att delta i alla möten du kör. I stället alltid ha en agenda, vara tydlig om vilka resultat du syftar till, var villig att omdirigera samtalet när det behövs, ta start- och sluttiderna seriöst och se till att alla är klara på nästa steg innan du sätter ihop. Folk kommer att vara mycket mindre benägna att "missa att se" ditt möte inbjuder när du gör det här.

Hur man har en svår konversation. Oavsett om det ber din medarbetare att stänga ner sin musik, berätta för chefen att du slutar eller låter en anställd gå, kommer du att ha tuffa samtal under din karriär. Ditt liv blir mycket bättre om du blir bekväm med att vara enkel. Det betyder förstås inte oförskämt; du kan vara direkt och snäll samtidigt, men du måste försäkra dig själv och bli bekväm med svåra ämnen. Tala om direkt ...

Hur man ställer sig upp för sig artigt och professionellt. Det kan finnas tillfällen då din arbetsgivare gör något som du behöver driva på - till exempel, erbjuda dig en kampanj med betydligt mer ansvar men ingen höjning, förväntar dig att arbeta orimliga timmar i månader i slutet eller bryter mot arbetsrätt. I dessa fall är det viktigt att veta hur man professionellt förespråkar själv. Vanligtvis betyder det att vara assertiv men inte aggressiv, lugnt förklara problemet och vara direkt om vad du behöver. Till exempel: "Jag är glad att lägga in när det behövs, men det här schemat har mig att arbeta sju dagar i veckan för nästa månad med bara två dagar. Jag kan inte göra det på grund av åtaganden utanför jobbet, så låt oss prata om hur annat vi kan strukturera detta. "

Vad du är bra på och vad du inte är så bra på. Tidigt i din karriär är det ganska normalt att du inte har en välförfinad känsla av var du lyser och vart du inte gör det. Men om du har jobbat under de flesta 20-talen, bör du ha ganska nyanserad information om vad du är bättre än andra, vad du är mycket bättre på än andra, vad du vill jobba med förbättra i och vad du borde förmodligen undvika helt och hållet.

Vad ska man göra när man gör ett misstag. Vid något tillfälle kommer du att göra ett misstag på jobbet, för att du är mänsklig. När du gör det, kommer hur du hanterar det ofta att betyda mer än själva misstaget. Nyckeln är att ta ansvar för vad som hände; gör inte ursäkter eller vara defensiva. Låt din chef veta vad som hände och - det här är avgörande - hur du planerar att se till att det inte händer igen. Om du gör det har du proaktivt tagit reda på vad din chef förmodligen bryr sig om mest och han eller hon är mindre benägna att imponera på allvaret av misstaget på dig.

Ditt rykte är viktigt. Ditt rykte för att göra bra jobb och vara lätt att arbeta med är vad som ger dig fler och mer professionella alternativ över tiden. Det är vad som låter dig undvika dåliga jobb och dåliga chefer och vad som ger dig ett säkerhetsnät när du behöver lämna ett jobb snabbt eller hitta en ny över hela landet. Det betyder att det inte är värt att göra saker som att lämna ett jobb utan uppsägning eller berätta om din chef, och det är värt att gå utöver att skapa ett rykte för att utmärka sig.