>> >> 10 Skattebesparingsstrategier för 2016

10 Skattebesparingsstrategier för 2016

Anonim

IRS kommer att börja acceptera elektroniska avkastningar 19 jan. Ju tidigare du fil, desto tidigare får du din återbetalning. (IStockPhoto)

Oavsett om du hade ett gottår eller ett så bra år ur ett skatteperspektiv är början på ett nytt år den bästa tiden att reflektera över ditt föregående år och göra smarta och uppnåeliga skatteåtgärder så att du är bättre förberedd när det kommer dags att lämna in dina skatter.

Här är 10 enkla skattebesparingsstrategier för att hjälpa dig spara pengar under det nya året.

Filera dina skatter tidigt. Samla dina dokument på ett ställe tidigt och gå online för att registrera dina skatter. IRS kommer att börja acceptera e-arkiverade avkastningar den 19 jan. Ju tidigare du fil, desto tidigare får du din återbetalning. Förra året fick cirka 75 procent av skattebetalarna ett skattebidrag på nära 3 000 dollar.

Betala inte för att få dina skatter gjorda. IRS förutspår ca 4 av 5 skattebetalare kommer att förbereda sina egna skatter med skatteprogramvara i år. Resten kommer sannolikt att betala för mycket för professionell skattehjälp när de kan göra sina skatter själva och spara hundratals dollar. I vissa fall kan du kanske lägga in dina federala och statliga skatter helt gratis.

E-fil med direkt insättning. När du går online kan du e-fil med direktinsättning, vilket är det snabbaste sättet att få din federala återbetalning. IRS anger att de flesta skattebetalare som e-fil med direktdeposition kommer att få sin federala återbetalning inom 21 dagar eller mindre.

Kom ihåg vad du gjorde under 2015. Stora livshändelser som att gifta sig eller ha en bebis är lätt att komma ihåg, men våra liv är upptagna och vissa små utgifter som kan ge upphov till större avdrag kan glömmas bort. Glöm inte att ha kvitton till hands för kostnader i samband med din arbetssökning, dagläger för barnen, välgörenhetsdonationer och sjukvårdskostnader, för att nämna några när du sätter dig ner för att skicka dina skatter. Dessa utgifter kan hjälpa dig att få en större skatteåterbäring.

Organisera dina skattehandlingar. Samla dina dokument, blanketter och kvitton för avdragsgilla utgifter på ett ställe under hela året så att du inte glömmer någonting. Håll en mapp bredvid var du skickar post. På så sätt när W-2s, 1099-tal och andra relevanta formulär rullar in, kan du hålla dem ihop på en tillgänglig plats så att du är redo att gå när du sätter dig ner för att skicka dina skatter.

Maximera ditt pensionskonto. Om du har en arbetsgivare lämnat pensionskonto, är det nu dags att tänka på att maximera dina bidrag i det nya året. För 2016 kan du bidra till upp till $ 18 000 ($ 6 000 om du är 50 år och äldre) i 401 (k) och 403 (b) planer. Även om du inte kan maximera ditt pensionskonto, kanske du vill öka det belopp du bidrar med. Du skulle bli förvånad över hur lätt det är att vänja sig vid en ökad lönefördröjning som kommer ut ur lönesättningen när den bygger ditt nästägg och hjälper din skattesituation.

Maximera din IRA. Om du har ett IRA-konto eller överväger att öppna en, kan du bidra till upp till $ 5.500 ($ 6.500 om du är 50 och över) till din IRA fram till skattefristen - som är den 18 april i år - och får fortfarande dra nytta av ett avdrag på dina 2015-skatter. Du kan också vara berättigad till spararens kredit upp till $ 1000 ($ 2000 för ett gift par).

Gör uppskattade skattebetalningar. Dykade du in i världen av egenföretagande förra året? Visst, att arbeta från bekvämligheten av ditt hem i dina pyjamas kan vara en lyx, men du kan vara föremål för beräknade skatter. I allmänhet förväntas egenföretagare eller någon som förväntar sig att skulda 1 000 dollar eller mer, betala kvartalsvis beräknade skattebetalningar. Den goda nyheten är att du har till den 15 januari för att göra din beräknade skattebetalning för fjärde kvartalet skatteåret 2015 och få den att gälla för dina 2015-skatter.

Sänk din skattepliktiga inkomst. Att ta övergripande skatteavdrag - som rörelsekostnader för ett jobb, avgifts- och avgiftsavdrag och utgiftsavdrag för utbildare - kan alla minska din skattepliktiga inkomst och spara pengar vid skattetid. Om du har köpt sjukförsäkring på sjukförsäkringsmarknaden och fått en premieskatt, kan du få en ännu större premieskattskredit när du registrerar dina skatter om din skattepliktiga inkomst är lägre än väntat.

Kontrollera din W-4. Med det nya året kan du ha ett nytt jobb, ny civilstånd eller familjemedlem. Om du förväntar dig inkomstförändringar eller antalet personer i din familj år 2016, borde du dubbelkontrollera och ändra beloppet från din lönecheck så att du inte har för mycket eller för lite undanhållit.

Att använda dessa smarta skattebesparingsstrategier hjälper dig att komma igång och kan hjälpa dig spara mer pengar under det nya året.