>> >> 10 nyårs pengarupplösningar för 2018

10 nyårs pengarupplösningar för 2018

Anonim

Lösa för att lägga pengar till nästa års semestergåvor och göra 2018 året då du äntligen bryter cykel av semesterskulden. (Getty Images)

Det är dags att göra en massa lösningar som du aldrig kommer att behålla.

Faktum är att detta år borde vara annorlunda på grund av ett antal unika ekonomiska situationer som kommer fram 2018. Det fanns också tillräcklig ekonomisk aktivitet år 2017 att du kan ha löst slut på att binda upp. Om du vill att det här nya året ska vara bättre för ditt bankkonto än förra året, ge dessa idéer ett försök.

Titta på ditt identitetsstöld sårbarhet. I september lärde landet sig att Equifax, en av landets största kreditbyråer, hackades från mitten av maj till 29 juli. Inget att oroa sig för - ungefär 145 miljoner amerikanska konsumenters personuppgifter höjdes eventuellt av onlinekriminella. OK, det var mycket att oroa sig för, och många konsumenter rusade för att frysa sin kredit. Men det gjorde inte mycket. JämförCards.com genomförde en undersökning av 1000 amerikanska vuxna från den 22-22 september och fann att 76 procent av konsumenterna inte hade planerat att inrätta en kreditfrisättning.

Det är lätt att se varför. Människor antar förmodligen att eftersom de inte har blivit träffade med identitetsstöld än, kommer de inte att vara senare. Det är diskutabelt, men om du trodde då att du skulle göra en kreditfrysning, kanske du äntligen äntligen kommer till det i 2018 - och fråga dig själv hur väl du är skyddad i allmänhet mot identitetsstöld. Kanske är det dags att byta ett lösenord för bankwebbplats eller kontrollera din kreditrapport för att se till att det inte finns några felaktiga eller misstänkta uppgifter om den.

Leta efter ett nytt sparkonto - eller öppna ett. Federal Reserve höjde räntorna den 13 december och planerar att höja dem tre gånger i 2018. Vad kan detta innebära för sparkonto? Sparningskonton som i åratal har erbjudit rockbottenräntor (ofta 1 procent eller mindre) kommer sannolikt att gå upp. Men förmodligen inte för högt, enligt de flesta branschexperter. Fortfarande förvänta dig att några online- och gemenskapsbanker lockar nya kunder genom att erbjuda räntor som är drygt 1 procent och kanske man kan hoppas och når 2 procent. Du borde spara pengar oavsett - men i år kan du faktiskt tjäna pengar på att göra det.

Gör dina skatter tidigt. Det är en bra idé något år. Men med den nya republikanska skatteplanen kan det vara mer förvirrande för skattebetalarna eftersom de räknar ut vad de kan och inte kan dra av sig och sätter sig upp för det följande skatteåret.

Starta det högskolebesparande kontot. Har du barn? Ja? Lägger du pengar på college? Nej? Vad väntar du på? Finansföretaget Edward Jones genomförde en undersökning från den 11 maj till 14 av 1 009 amerikanska vuxna och fann att sju av tio svarande inte visste vad 529 planen var. I ett nötskal, om du är en av de 7 av 10 personer, är det en utbildningsplan som drivs av ditt land (även om du kan använda andra staters 529-tal) och de låter dig lägga pengar i dem skattefria. Om du behöver hjälp med att hitta en 529 kan du jämföra planer på Savingforcollege.com.

RELATERAT INNEHÅLL

Verktyg och tricks för att bota impulsutgifterna

Få kontroll över ditt kreditkortsskulder. Det är en bra idé för alla att göra, men unga vuxna som ofta lånar pengar från sina föräldrar kan verkligen vilja tänka på det. Enligt en nyligen genomförd studie av Creditcards.com som undersökte 1 092 vuxna med barn 18 och äldre, hjälper 74 procent av föräldrarna sina vuxna barn med ekonomi. Medan det kan förväntas om ditt barn fortfarande är på college utan jobb, sa 70 procent av dem att de hjälpte till att lindra några av sina barns skuld. Så om du är 19 och lånar pengar från dina föräldrar, eller 39, borde du åtminstone försöka minska skulden så att du inte behöver lita på "Moms och pappas bank".

Koka mer eller lär dig att laga mat. Lär känna ditt kök, och du sparar pengar. Enligt de senaste siffrorna för Bureau of Labor Statistics spenderar det genomsnittliga hushållet i genomsnitt 3 008 dollar per år för att äta på restauranger, snabbmatskarv och liknande. Du spenderar mindre pengar ju mer du äter mat från snabbköpet, och det blir också friskare för dig.

Gör några förbättringar för hemmet som sparar pengar. Nu, medan du kanske argumenterar för att ett nytt kök eller gårdsplan uteplats kommer att öka värdet till ditt hem, det är pengar du kommer att göra - en dag. Istället kan du köpa några energibesparande apparater som så småningom skulle betala tillbaka, när de månatliga besparingarna lägger till och tar över den ursprungliga kostnaden. Energystar.gov har många energibesparande apparater och förbättringar för hemmet.

Börja planera för det värsta. Det kan låta som negativt tänkande, men du vet inte hur 2018 kommer att visa sig, och en liten förberedelse kan göra ett möjligt dåligt år bättre. Investeringsservicebolaget TD Ameritrade släppte nyligen resultaten från en undersökning av 2 029 amerikanska vuxna 37 och äldre som fann att 65 procent av dem inte hade någon ekonomisk plan i händelse av skilsmässa eller förlorad maka. Verkligen är den undersökningen inte överraskande alls. Många av oss köper en födelsedags- eller årsdaggåva till våra nära och kära på dagen för, och vi förväntas planera för något som inte kan hända, och att vi inte vill hända? Naturligtvis planerar vi inte för det värsta. Fortfarande är det dock en smart upplösning.

Lösa för att lägga pengar till nästa års semestergåvor. Varo Money, Inc., en mobilbankapp, släppte resultaten från ett nyttårsundersökningsundersökning, som genomfördes den 23-26 november, av 1 005 amerikanska vuxna, och fann att 25 procent av de svarande kommer att betala för sina semestergåvor till nästa sex månader . Kanske 2018 blir året du äntligen bryter semesterskuldscykeln och du öppnar ett extra kontroll- eller sparkonto och börjar lägga pengar på det varje månad, så du är inte ekonomiskt överväldigad under nästa säsong.

Be om att höja. Kanske får du en lönestopp utan att behöva tigga. Enligt forskning som släpptes år 2017 från Korn Ferry, ett sök- och rekryteringsföretag med huvudkontor i Los Angeles, kan amerikanska medarbetare förvänta sig en medianbasisk lönökning på 3 procent år 2018. Fortfarande är 3 procent inte en konges lösen och det är en hälsosam arbetsmarknaden där ute. Om du känner att du är värd mer och att din arbetsgivare sannolikt vill att du håller dig kvar och du kan kalla ditt förtroende för att prata med din chef, kan det vara ditt år.

9 Finansiella verktyg du borde använda