>> >> 10 högprofilaktier redo för återkommande

10 högprofilaktier redo för återkommande

Anonim

Dessa lager är redo att ersätta dessa nollor på resultattavlan med något mer omfattande. (Getty Images)

Sommar är lika bra en tid för att bedöma slumpande stjärnor på aktiemarknaden, eftersom även basebollslegen inte är immun mot ett dopp i deras förmögenheter. 1971, Boston Red Sox shortstop Luis Aparicio gick 0 för 44 - det är 44 gånger i slagträet utan en enda träff - men lyckades ändå göra Baseball Hall of Fame. (Det var en tur 13 år senare, för de räknar.)

Så vad är historien när ett välkänt eller rubrikföretag finner sitt lager som faller i en funk? Ibland handlar det om dålig publicitet, en fumbling VD - eller när skulden överträffar resultatet. Men andra gånger pestar besättningen av investerare ett företag orättvist.

"De offentliga marknaderna är oförlåtna", säger Leslie Bocskor, grundare och förvaltare av Electrum Partners. "Om ditt aktiekurs är nere, och jag menar betydligt under en tidsperiod, så är det bara du behöver veta att det finns ett problem. Det kan inte ens fråga om det finns ett underliggande grundläggande problem som har uppstått. "

Av dessa aktier i doldrums, vilka är förfallen till hall-of-fame comebacks? Här presenterar vi 10 högprofilerade företag som har potential att bryta sina nuvarande nedgångar i all stjärna mode.

McDonald's Corp. (symbol: MCD) Ronald McDonald och hans posse har tagit en ganska slående press i det senaste, vilket kulminerade i avgång av CEO Don Thompson i mars. (I själva verket när han gick ut, steg aktiekurserna.) "Det här kommer att vara ett kontroversiellt val", säger Charles Sizemore, grundare och chefsinvesterare vid Sizemore Capital Management i Dallas. "Amerikaner äter hälsosammare dessa dagar, och det betyder färre Big Macs. Men kom ihåg att McDonalds har funnits länge, och som amerikanernas smak har förändrats, så har McDonalds erbjudanden. Och en smart menyns tweak kan påverka beståndet, som har varit platt sedan januari 2012, handlas på ca $ 97.

Twitter Inc. (TWTR) Så är det #Skitter? Eller #Winner? Twitter kan säkert använda någon viral cheerleading, eftersom aktien är 14 procent lägre än den 8 november 2013 debut. (Det handlar nu på ca $ 36.) Men minst en twitterphile är John O'Donnell, chefkunnig för Online Trading Academy, baserat i Irvine, Kalifornien: "Jag [plockar] Twitter för att rebound. Det har varit prisanemiskt sedan en stor droppe i april, men det har potential att vara ett förvärvsmål från Facebook, Google eller Alibaba, säger han. "Det kan vara den järnhöjning de behöver för att studsa tillbaka."

BP PLC. (BP) Den här olje- och gasjätten har aldrig riktigt återhämtat sig sedan oljolyckan för Deepwater Horizon Macondo 2010, det största marina oljeutsläppet i USA: s historia. "Med oljepriset och priserna sänkts betydligt under det senaste året, omstrukturerar företaget några av sina tillgångar i de lägre 48 staterna, säger Yale Bock, grundare och ordförande för YH & C Investments i Las Vegas. Å ena sidan kunde BP förlora stort om en federal domare ålägger den maximala civila bötesbeloppet på 13, 7 miljarder dollar för katastrofen. det här är avgörande. Men å andra sidan, "BP har stor förtroende för sina nuvarande rörelsevärden.

Jag tycker att det finns mycket värde i BP. "

Wal-Mart Stores, Inc. (WMT) De har just tagit tillbaka Wal-Mart-greetersna - men återbäring av aktiekursen är en annan historia: Det är nästan 20 procent i år, för närvarande handlar det på cirka 73 dollar. "Wal-Marts aktie har verkligen besviken i år, och företaget har kämpat för att växa i samma butik, " noterar Sizemore. Under tiden gör online-återförsäljare som Amazon.com ett aggressivt spel för Wal-Marts kundbas. Men Bentonville, Arkansas, behemoth "får långsamt sin handling tillsammans på nätet och tar några spel från Amazonas bok", säger han.

Suncor Energy Inc. (SU) Grundades 1853, rankas denna energigigant i Calgary, Alberta, nr 188 på Forbes 2000-listan. Men det är också ett av de många äldre företagen i en svansspindel med årets oljepris näsdykning. Nu handlar det ungefär $ 27, "Det är som en fjäder som är tätt komprimerad, redo att släppas", säger Victor Chiu, affärsutvecklingschef på Centaria Properties i Vancouver, British Columbia. "För mig är de ett äkta arvslager: tidtestad med ett stort [marknadsvärde], " för närvarande cirka 45 miljarder dollar. "De är en avgörande del av någon energiportfölj som människor kan ha glömt bort."

Hewlett-Packard Company. (HPQ) Teknikföretaget som började i ett garage har parkerats på marknadssidan i 2015. Det är cirka 25 procent för året (till cirka 32 dollar) och handeln lägre än exakt fem år sedan (45, 92 USD). Men HP tredubblades mellan slutet av 2012 och slutet av 2014 och det är välskött av Keith Trauner och Larry Pitkowsky, medportföljförvaltare på GoodHaven-fonden, baserade i Millburn, NJ "Under 2012, nära låga, genererade företaget mer pengar än Coca-Cola eller Disney, men rubrikerna skrek katastrof, säger Trauner. Det har inte förekommit några så kallade rubriker för sent, och därför skulle inga nyheter vara goda nyheter. Med tanke på 2013-uppgången, "det har varit en givande investering för oss och våra kunder och aktieägare", säger Trauner.

Yahoo! Inc. (YHOO) Dippa 20 procent sedan november (det är ungefär $ 41), Yahoo har fortfarande det snygga bildproblemet med en dot-com-egenskap vars bästa dagar är borta. Men uppfattningen uppfyller knappast verkligheten, eftersom Yahoo äger aktier i den kinesiska e-handelsgiganten Alibaba som är värd cirka 40 miljarder dollar. Yahoo genererar också "nästan 1 miljarder dollar i kassaflöde per år", säger Bock. "Så en spinoff av Alibaba kommer att låsa upp värdet här, förhoppningsvis."

Hertz Global Holdings Inc. (HTZ) Hertz kan lika länge ligga genom flygplatsen i dag, eftersom lejebillegenden är nere sedan en tredjedel sedan augusti (nu ca 21 dollar). Men här är ett lager scenario där köper möter hyra. "En potentiell spinoff, oavsett slutet av 2015 eller början av 2016, kommer att avskilja två värdefulla tillgångar, säger Jonathan P. Morgan, handlar analytiker hos oberoende aktieanalytikerfirma The Edge Consulting Group. Det handlar om förälder, Hertzs ​​hyrbilaffär och den eventuella spinoffen, Hertz Equipment Rental Corporation. Morgan gillar också ny vd John Tague, som tog tågen i november.

Barrick Gold Corp. (ABX) Äldremetaller investerare känner till Barrick väl, eftersom denna Toronto-baserade outfit är världens största guldgruvföretag. Ändå har det varit på en fyraårig bild mot zinkland, prissatt till bara 11 dollar per aktie jämfört med 56 dollar i mitten av 2011. Så varför ser Trauner och Pitkowsky fortfarande guld i dem här kullarna? Trots dåliga förvärv och out-of-control-utgifter, "Företaget fortsätter att äga rika och världsklassa guldgruvreserver", säger Pitkowsky. En ny styrelseordförande har också kommit in - före detta Goldman Sachs president John Thornton - och han skakar verkligen upp saker. "Han har flyttat snabbt för att minska skulden, skära huvudkontor och driftskostnader, locka till sig talangfulla driftschefer, ta in ekonomiska partner och återfå den ursprungliga [företags] kulturen", säger Pitkowsky.

Time Inc. (TIME) Detta medieföretag har genomgått mer spinoff än en Tilt-a-Whirl, först som del av AOL-splittringen 2009 och sedan från Time Warner i juni 2014. Aktien har stigit upp och ner sedan och är av cirka 6 procent för året, på ungefär $ 24. "Tid fortsätter att tåla intäktstrycket i både reklam och omsättning", säger Morgan, även om rigorösa kostnadsbesparande åtgärder har hjälpt till att balansera det. Som ägare av Sports Illustrated, People och (naturligtvis) Time kan det vara "ett potentiellt övertagsmål, med Meredith Corp. som ledande kandidat". Morgan: "Vi förväntar oss att Time kommer att bevittna en viss stabilitet i sin finansiella prestanda på lång sikt. "