>> >> 10 Dos och Don'ts När du startar ett företag

10 Dos och Don'ts När du startar ett företag

Anonim

(IStockPhoto)

Om du är redo att skaffa dig affärer från marken men är inte helt säker på var du ska börja, är det fem gör och fem don, baserat på intervjuer med dussintals framgångsrika företagare.

Gör är:

1. Se till att du är redo.

Oroar du dig för att förlora ditt jobb? Önskar du att du kan tjäna mer pengar? Är ditt heltidsjobb och personliga liv tillräckligt stabilt så att du kan ägna åtminstone en till två timmar i veckan till en ny strävan? Om du svarade ja på dessa frågor är det dags att överväga att starta ditt eget företag.

2. Välj rätt företag för dig.

Sidobedrifter faller vanligen i sex huvudkategorier: skapa produkter, tillhandahålla tjänster, driva ett företag, hjälpa andra, göra fysiskt arbete och utföra. Ta tid att göra en självbedömning av dina egna talanger, intressen och färdigheter för att se vad som kan fungera bäst för dig, och var du är mest sannolikt att hitta kunder.

3. Få på toppen av ditt ekonomiska liv.

Granska dina finanser, var särskilt uppmärksam på några svaga fläckar. Behöver du fokusera på att minska utgifterna eller betala av skuld? Har du ett akutsparande konto med minst tre månaders kostnad? Att få din ekonomi i ordning innan du startar ett nytt företag gör det lättare att fokusera och bygga upp ditt företag. När du börjar tjäna pengar från ditt företag, använd det för att stärka ditt sparkonto och var noga med att spåra eventuella relaterade kostnader noggrant för skattemässiga ändamål.

4. Hitta nya vänner som också är engagerade i liknande sysslor.

Börja läsa bloggar eller webbforum relaterade till ditt företag. Gå med i en meetup.com-grupp eller online grupp av personer som också gör liknande arbete. Skapa Twitter och andra sociala medier konton för att hjälpa till att göra dessa anslutningar. Retweeta andras idéer, svara på deras frågor, "som" deras Facebook-sidor och engagera sig fram och tillbaka. Dessa nya vänner kan vara allierade när du bygger ditt nya företag.

5. Främja ditt företag kraftigt genom att blogga, tweeting och andra online-ansträngningar.

Ge dig själv en social media makeover: Dedikera fem till 10 minuter om dagen för att skicka relevanta tweets eller andra meddelanden via sociala medier. I dina profiler på sociala medier-konton beskriver du dig själv när det gäller din nya företagsidentitet för att hjälpa till att sprida ordet om vad du erbjuder. Dina första kunder är sannolikt vänner och bekanta som känner dig.

don'ts:

6. Vänta för länge att starta.

Många företagare hittar sina affärsföretag nästan av misstag; en vän frågade dem till en tjänst och plötsligt var de i blommibranschen eller körde en social marknadsföringskonsult eller ett sällskapsdjur. I stället för att sakta ner och först bygga en Facebook-sida eller strumpa upp på inventeringen sa de "ja" till möjligheten framför dem, och deras verksamhet växte därifrån.

7. Låt det första felet stoppa din framsteg.

Entreprenörer står nästan alltid bakom motgångar: en pitch blir avvisad, en klient ger negativ feedback eller en ny digital produktflop. Men de fortsätter, för de vet att en avvisning betyder inte att deras bidrag är värdelösa. I stället tar de det som bevis på att de försöker något nytt och tar risker, av vilka vissa är bundna att misslyckas.

8. Tror du tjänar för lite för att göra skillnad.

Många företagare gör vad som verkar som små mängder kontanter på en vecka eller månad: $ 100 till $ 200 i månaden, eller bara några tusen dollar per år. Men inte bara lägger pengarna på med tiden - $ 3 000 per år motsvarar cirka $ 40 000 efter 10 år om det är på ett konto som tjänar 5 procent av intresse - det representerar också nya möjligheter vid uppsägning. En inkomst på $ 200 per månad, tjänat från att arbeta några timmar i veckan, kan ofta uppskalas dramatiskt om tiden tillåter det. Även mikroföretag representerar nya möjligheter och möjligheter.

9. Overinvestering i startkostnader.

Det är lätt att ploga besparingar till ett nytt företag innan det ens lanseras: en vacker webbplats, en professionell marknadsplan, resor till konferenser och nya certifieringar. Men innan man investerar en cent söker framgångsrika företagare ofta först efter sätt att få in intäkter för att kompensera dessa kostnader, samtidigt som man testar marknaden. Det kan innebära att man erbjuder näringskonsulttjänster innan du skapar en ny webbplats eller säljer en e-bok via Amazon eller en annan befintlig e-handelskanal innan du skriver ut pappersversioner.

10. Arbeta för hårt för för lite.

När företagare först börjar, gör de ibland misstaget att de tar betalt för sina tjänster eller skapar en affärsmodell som skulle kräva ett 100-timmars schema för att tjäna en levande löne. Ett klassiskt exempel är att sälja en handgjord hæklig tröja till samma pris som en butiksköp, maskinproducerad. Att helt enkelt ladda mer för produkter och tjänster kan signalera kvalitet till potentiella köpare. Att testa marknaden för att se vad den kan bära och kolla konkurrenternas priser kan hjälpa företagare att undvika att börja för låga.

Den här artikeln är utdrag ur den amerikanska nyhetspengarens ledande redaktör Kimberly Palmers bok "Ekonomin av dig: Upptäck din inre entreprenör och recession-bevis på ditt liv", som kommer ut denna månad. Copyright © 2014 Kimberly Palmer. Publicerad av AMACOM Books, en division av American Management Association, New York, NY. Används med tillstånd. Alla rättigheter förbehållna.